سه شنبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۴
۰۹:۰۳ - ۰۸ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۲۰۴۱
فناوری اطلاعات و ارتباطات

ریشه پیامک‌های مزاحم هنوز خشک نشده است!

پیامک‌های تبلیغاتی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات
اخیرا سرشماره‌های اصلی یکی از اپراتورها که از طریق ارسال پیامک‌های زیاد برای مردم ایجاد مزاحمت می‌کرد، متوقف شد؛ اقدامی که خواسته‌ی بسیاری از مشترکان بود. اما ریشه پیامک‌های تبلیغاتی مزاحم از طرف اپراتورها هنوز هم به طور کامل خشک نشده است.

به گزارش ایسنا، اگرچه ارسال پیامک‌های تبلیغاتی که از طریق راه‌های متعددی از جمله توسل به شماره‌های ثابت و شخصی افزایش یافته بودند، با ایجاد سامانه ۱۹۵ برای دریافت گزارش‌های آنلاین تا حد زیادی ساماندهی شده و با آگاهی از نحوه لغو این پیامک‌ها از تعداد آنها کاسته شد، اما برخی از این پیامک‌ها که اتفاقا تعداشان کم هم نیست، از طرف خود اپراتورها ارسال می‌شد و حتی با به‌کارگیری راه‌های غیرفعال کردن پیامک‌های تبلیغاتی هم نمی‌شد از دریافت آنها جلوگیری کرد.

 

البته اعتراض به این پیامک‌ها و پیگیری موضوع از طرف اپراتورها نتیجه‌ای در بر نداشته و آنها اظهار می‌کردند این پیامک‌ها سرویس‌ها و خدمات اپراتور را معرفی می‌کند و نمی‌توان آنها را حذف کرد اما محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- اخیرا در واکنش به ارسال این پیامک‌های مزاحم اپراتوری تاکید کرد: به رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی دستور دادم، سرشماره‌های اصلی یک اپراتور را که برای مردم از طریق ارسال پیامک‌های زیاد ایجاد مزاحمت می‌کرد متوقف کند.

 

با وجود این، شبکه اپراتوری که شامل سه اپراتور همراه اول، ایرانسل و رایتل می‌شود، صرف نظر از اینکه بخواهیم بدانیم کدام یک از اپراتورها این بار مورد اشاره وزیر ارتباطات قرار گرفته است، قطعا سایر اپراتورها هم چنین پیامک‌هایی دارند. گواه این مدعا علاوه بر پیامک‌هایی که از خطوط مختلف به کاربران ارسال می‌شود و پیش از این هم در گزارش ایسنا به آن اشاره شده بود، نظراتی است که بخشی از مخاطبان در واکنش به این اخبار منعکس کردند. از جمله مخاطبی که گفته است خط کد یک تهران را دارد و هنوز هم روزانه چندین پیامک تبلیغاتی دریافت می‌کند.

 

مخاطب دیگری تبلیغات اپراتورها را به تبلیغات کاغذی سابق تشبیه کرده و نوشته است: قدیم‌ها هرکس می‌خواست چیزی را تبلیغ کند، یک برچسب می‌چسباند به در منزل و دیوارهای نمای ساختمان مردم که پاک کردنشان هم مسلما وقتگیر و هزینه‌بر بود. این روزها گوشی تلفن همراه مردم کارکرد همان در و دیوارهای سابق را پیدا کرده و روزانه بارها باید به زنگ و بوق خبررسانی ناخوانده آنها جواب بدهیم و گوش و چشم را بیهوده درگیرشان کنیم.

 

اما حسین فلاح جوشقانی - رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی- با بیان اینکه اگر برای ما محرز شود پیامکی تبلیغاتی برای کاربران موجب مزاحمت شده، سریعا آن شماره را فیلتر می‌کنیم، گفته یکی از سرشماره‌هایی که مربوط به یکی از اپراتورها بود که البته پیامک‌های مناسبی را هم ارسال می‌کرد، توسط ما و فارغ از محتوا مسدود شد؛ چرا که اپراتورها نباید در قالب پیامک‌های ارسالی خود اطلاع‌رسانی‌های خارج از حوزه خود را داشته باشند. قرار است همه مسائل مرتبط با پیامک‌های ارسالی توسط اپراتورها مورد توجه قرار گیرد و اپراتورها تنها باید در زمینه‌ی مسائل مرتبط با خط اشتراکی مشتریان خود اطلاع‌رسانی کنند.

 

بنابراین این بار پیامک‌های تبلیغاتی اپراتورها فارغ از محتوا و صرف اینکه بدون اطلاع‌رسانی و کسب موافقت از مشترک ارسال شوند، مورد توجه قرار گرفته‌اند؛ موضوعی که البته مدت‌ها قبل در مصوبه ۱۳۳ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات تکلیفش روشن شده و آمده است: «کلیه اپراتورها موظفند ضمن اطلاع‌رسانی مناسب در خصوص نوع خدمات پیامک انبوه، قبل از ارسال پیامک، موافقت مشترک را دریافت کنند.» و همچنین«قطع سرویس، پیامک‌های تبلیغاتی خود اپراتورها را نیز شامل می‌شود.»

 

با توجه به پیامک‌های انبوهی که هر یک از اپراتورها روزانه برای مشترکان خود ارسال می‌کنند و احتمالا به جز تعداد معدودی که با ارسال آنها موافق هستند، باقی مشترکان درخواست حذف این پیامک‌ها را دارند و بارها هم از مجاری متفاوت این خواسته را به گوش مسوولان رسانده‌اند، باید منتظر اقدامات بعدی وزیر ارتباطات و رگولاتوری بود تا در راستای حفظ حقوق مصرف‌کنندگان‌ که بارها به آن تاکید کردند، به پیامک‌های ناخواسته‌ی سایر اپراتورها هم رسیدگی کنند.

 

 

 

  • 13
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش