شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۲۴ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۵۶۲۲
فناوری اطلاعات و ارتباطات

چرا ترامپ دستور توسعه هوش مصنوعی را امضا کرد؟

امضای توسعه هوش مصنوعی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

در بحبوحه نگرانی‌های امریکا درباره بلندپروازی چین برای تسلط در حوزه هوش مصنوعی و احتمال بیکار شدن میلیون‌ها کارگر امریکایی در حوزه نرم افزاری و سخت افزاری، دونالد ترامپ رئیس جمهوری امریکا یک فرمان اجرایی را امضا کرد که بر اساس آن دستگاه‌های دولت فدرال موظف می‌شوند منابع بیشتری را به پژوهش، ترویج و آموزش هوش مصنوعی اختصاص دهند.

 

هوش مصنوعی و نقض حریم خصوصی

گفتنی است در این فرمان اجرایی تشکیل یک مرکز داده‌های فدرال و منابع رایانه‌ای نیاز است تا پژوهشگران و سازمان‌های دولتی فدرال بیش از پیش به آن دسترسی داشته و نیروی کار ماهر در حوزه هوش مصنوعی را آموزش دهد. حکم مذکور همچنین دسترسی ادارات فدرال به اطلاعات و مدل‌های مرتبط با تحقیق و توسعه هوش مصنوعی را تسهیل کرده و سرمایه‌گذاری در این حوزه را به‌عنوان یک اولویت اصلی پیگیری می‌کند.

 

فرمان اجرایی ترامپ که برای اطمینان از حفظ موقعیت پیشرو امریکا در زمینه هوش مصنوعی صادر می‌شود توسعه هوش مصنوعی و آموزش نیروی کار در آینده را تضمین کرده و علاوه بر تسهیل دسترسی محققان هوش مصنوعی به منابع اطلاعاتی و رایانه‌ای دولتی، گزارش دهی و پایش هزینه‌های تحقیق و توسعه را بهبود می‌بخشد.

 

در فرمان اجرایی ترامپ تأکید شده است اگرچه امریکا باید در جهت تقویت تحقیق و توسعه و کار با دیگر کشورها در این حوزه گام بردارد، اما لازم است تدابیر ویژه‌ای نیز برای حفاظت از داده‌ها برقرار شود.به‌گفته یکی از مقامات ارشد دولت امریکا، هنوز بودجه دقیقی برای سرمایه‌گذاری جدید دولت در حوزه هوش مصنوعی تعیین نشده و جزئیات نحوه تأمین مالی و بودجه مربوط به این ابتکارات به نمایندگان کنگره محول شده است.

 

پیش از امضای فرمان اجرایی مذکور، یک مقام ارشد کاخ سفید گفت: هوش مصنوعی چیزی است که تمام جنبه‌های زندگی مردم را تحت تأثیر قرار می‌دهد. هدف از این طرح ابتکاری، گردآوری تمام این تلاش‌ها زیر یک چتر واحد و نمایش ظرفیت این تکنولوژی به مردم امریکاست. رئیس جمهوری امریکا در حالی فرمان اجرایی برای توسعه هوش مصنوعی را صادر کرد که پیشتر در یکی از سخنرانی‌های اخیر خود از علاقه وافر خود برای همفکری با قانونگذاران برای سرمایه‌گذاری بیشتر در بخش زیرساخت‌های مورد نیاز فناوری‌های نوین سخن گفته و این موضوع را یکی از ضرورت‌های اصلی امریکا نامیده بود. حال با ورود رسمی دولت به حوزه هوش مصنوعی بسیاری از محققان از نقض حریم خصوصی، امنیت سایبری و کنترل جمعی ابراز نگرانی کرده و برخی از تحلیلگران نیز شرایط ایجاد شده را عامل ناامنی شغلی در برخی از صنایع و شرکت‌ها قلمداد کردند.

 

اقدام تهاجمی و فوری ترامپ

امریکا تا پیش از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید، برتری قابل توجهی در حوزه هوش مصنوعی داشته و با سرمایه‌گذاری فراوان در بخش تحقیقات، توسعه و برنامه‌ریزی در این حوزه، رهبری دنیای فناورانه را برعهده گرفته بود. بر اساس آمار منتشر شده این کشور در سال ۲۰۱۵ با صرف بودجه‌ای بالغ بر ۴۹۷ میلیارد دلار، رتبه‌ اول جهان در حوزه تحقیق و توسعه داخلی در زمینه یادگیری‌های ماشینی و هوش مصنوعی را به خود اختصاص داده بود. اما با تشکیل دولت ترامپ وقفه‌ای در سرمایه‌گذاری در بخش فناوری ایجاد شده و نه کنگره و نه شخص ترامپ به توسعه این حوزه اقبالی نشان ندادند. به طوری که سرمایه‌گذاری دولت در زمینه‌ تحقیق و توسعه ثابت مانده و هیچ تغییری نکرد.

 

گزارش‌های منتشر شده از سیاست‌های دولت اوباما و ترامپ در حوزه هوش مصنوعی نشان می‌دهد که دو دولت در مسیر درستی گام برداشته‌اند؛ اما با توجه به توسعه روزافزون دولت چین در حوزه فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی، کنگره و دولت باید زمان، توجه و منابع بیشتری را به توسعه این حوزه اختصاص داده و به همان میزان نیز سازمان‌های فدرال برای تقویت ظرفیت و زیرساخت‌های خود در انطباق با فناوری‌های پیشرفته تشویق شوند.

 

در شرایط کنونی تمامی ایالت‌های امریکا در توسعه هوش مصنوعی اعلام آمادگی کرده و خواستار سرمایه‌گذاری دولت در زمینه تحقیق و توسعه هوش مصنوعی و حل مشکلاتی نظیر زیرساخت‌ها، مراقبت‌های بهداشتی و آموزش و پرورش و... با فناوری‌های نوین شده اند. حقیقت آن است که در جنگ فناورانه ایجاد شده میان چین و امریکا و برای عقب نماندن از قافله سردمداری، دولت ترامپ باید واکنشی تهاجمی و فوری نشان داده و سرمایه‌گذاری بر توسعه حوزه هوش مصنوعی را افزایش دهد. در همین راستا و با آگاهی از تقابل ایجاد شده میان امریکا و چین در حوزه فناوری، فرمان اجرایی ترامپ برای توسعه سرمایه‌گذاری در حوزه هوش مصنوعی صادر شد.

 

چین در سودای رهبری هوش مصنوعی

به‌هرحال باوجود تمام افت و خیزهای توسعه هوش مصنوعی در امریکا، دولت چین این حوزه را به‌عنوان یکی از کلیدی‌ترین بخش‌ها در توسعه برنامه‌های اقتصادی خود قرار داده و عزم خود را برای رهبری هوش مصنوعی تا سال ۲۰۲۵  جزم کرده  است. این کشور آسیایی در سال ۲۰۱۷ در حدود ۱۲ میلیارد دلار در بخش هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری کرده و پیش‌بینی شده است که این بودجه تا سال ۲۰۲۵ به میزانی بالغ بر ۷۰ میلیارد دلار برسد. در حال حاضر چین رتبه اول جهانی در ثبت اختراعات در حوزه هوش مصنوعی و همچنین تعداد و مقالات پژوهشی معتبر در این حوزه را به خود اختصاص داده است.

 

این ابرقدرت جهانی با جاه طلبی‌های گسترده خود در یادگیری‌های ماشینی قدرت‌هایی همانند امریکا و ژاپن را کنار زده و نقشه راهی را برای تبدیل شدن به ابرقدرتی جهانی در حوزه هوش مصنوعی برای خود ترسیم کرده است. رشد و توسعه هوش مصنوعی در چین به حدی بالا گزارش شده است که اخیراً سازمان جهانی مالکیت فکری در تازه‌ترین گزارش خود دانشگاه‌های چینی را پرچمدار تحقیقات در حوزه هوش مصنوعی معرفی کرده است. این کشور پرجمعیت آسیایی قصد دارد در جنگ فناورانه با امریکا پیروز شده و دنیا را با هوش مصنوعی به تسخیر خود درآورد.

 

iran-newspaper.com
  • 13
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش