شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۲۲ - ۰۱ آبان ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۸۰۰۰۱۴
فناوری اطلاعات و ارتباطات

رویای ناکام هوآوی برای اپل شدن

جوی‌تان: ساخت جایگزینی برای سیستم‌عامل اندروید می‌تواند سال‌ها طول بکشد

رن ژینگ فی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

مدیران غول مخابراتی چین از تاخیر در ساخت سیستم‌عامل «هارمونی» خبر دادند.

در ماه‌های اخیر و به‌دنبال جدی‌تر شدن جنگ تجاری آمریکا و چین، تحریم‌هایی علیه بعضی شرکت‌های چینی اعمال شدند که در نتیجه آنها مشخص شد دسترسی شرکت بزرگ هوآوی به سیستم‌عامل اندروید امکان‌پذیر نخواهد بود. همین موضوع سوالات و ابهام‌های مختلفی را درباره ادامه حیات تجارت بزرگ و سودآور موبایل این شرکت ایجاد کرد و در همین زمان زمزمه‌هایی هم درباره سیستم‌عامل اختصاصی هوآوی شنیده شد. به‌نظر می‌رسید رویای قدیمی مدیران هوآوی برای تبدیل شدن به اپل چینی به واقعیت نزدیک می‌شود.

با این اوصاف بود که هوآوی در نیمه تابستان امسال به‌طور رسمی از سیستم‌عامل اختصاصی خود با نام هارمونی رونمایی کرد. در همین مراسم بود که مدیران هوآوی اعلام کردند علاقه‌ای به محدود کردن سیستم‌عامل خودشان ندارند و به همین دلیل هارمونی را تا یک سال آینده به‌صورت یک پروژه متن‌باز ارائه می‌کنند تا شرکت‌های چینی دیگری مانند شیائومی و اوپو هم فرصت همکاری با هوآوی و استفاده از هارمونی را داشته باشند. این در حالی بود که در همین زمان شایعاتی هم درباره دسترسی کاربران به این سیستم‌عامل از اوایل سال میلادی آینده شنیده می‌شد. حالا اما یکی از مدیران ارشد شرکت هوآوی اعتراف کرده است که ساخت سیستم‌عامل هارمونی که قرار بود جایگزین اندروید در محصولات این شرکت شود، سال‌‌ها طول خواهد کشید.

موقعیت پیچیده «هارمونی»

از ماه می گذشته که هوآوی در فهرست سیاه دولت آمریکا قرار گرفت، تلاش‌هایش برای بیرون آمدن از زیر سایه سنگین این تحریم‌ها را آغاز کرد. در نهایت این شرکت در تابستان امسال اعلام کرد که توسعه نسخه‌ فعلی پلت‌فرم هارمونی از دو سال پیش آغاز شده و امسال به‌دنبال اعمال تحریم‌های آمریکا سرعت گرفته است. هوآوی همچنین اعلام کرد که نسخه‌ دوم سیستم‌عامل هارمونی در سال ۲۰۲۰ و نسخه‌ سوم آن نیز در سال ۲۰۲۱ عرضه خواهند شد. حالا اما «جوی‌تان» معاون بخش روابط‌عمومی شرکت هوآوی در گفت‌وگو با فایننشال تایمز اعلام کرده است که این موقعیت پیچیده‌ای بود و ساخت جایگزینی برای سیستم‌عامل اندروید می‌تواند سال‌های سال طول بکشد. گواه این موضوع هم گوشی جدید میت‌۳۰ این شرکت است که اخیرا معرفی شده و هیچ‌کدام از اپلیکیشن‌های گوگل روی آن وجود ندارند و کاربران آن حتی نمی‌توانند به فروشگاه اپلیکیشن‌های گوگل هم دسترسی داشته باشند.

جوی تان در پاسخ به این سوال که آیا ساخت هارمونی سال‌ها طول می‌کشد، گفت: «بله. ما باید راهکارهای جایگزینی برای آن اکوسیستم پیدا کنیم، اما این کار زمان نسبتا زیادی می‌برد. اندروید کاربران زیادی در اروپا و منطقه جنوب‌شرق آسیا دارد و آنها به استفاده از اپلیکیشن‌های پرکاربرد گوگل در گوشی‌های اندرویدی رده‌بالا عادت دارند.» در واقع گفته‌های جوی‌تان، اظهارنظر «ریچارد یو» رئیس بخش مصرف‌کنندگان هوآوی را تکذیب می‌کند. یو مدتی پیش اعلام کرده بود که سیستم‌عامل هارمونی برای صادرات از اوایل سال میلادی آینده یعنی سال ۲۰۲۰ آماده است و گوشی‌های مبتنی‌بر این سیستم‌عامل از چند ماه آینده به بازار می‌آیند.

این تولیدکننده چینی در ماه‌های اخیر به‌شدت تحت‌تاثیر تحریم‌های آمریکا قرار گرفته و ظاهرا مقامات آمریکایی قرار نیست از فعالیت‌های این غول مخابراتی چینی هیچ چشم‌پوشی بکنند و به‌شدت آن را زیر نظر دارند. آنها معتقدند که تجهیزات هوآوی می‌توانند برای جاسوسی استفاده بشوند و به همین دلیل امنیت ملی آمریکا را به‌خطر می‌اندازند. دولت ترامپ در ماه می هوآوی را در لیست سیاه خود قرار داده است؛ این به معنای آن است که هر شرکتی که بخواهد با هوآوی معامله تجاری انجام بدهد، باید از دولت آمریکا مجوز لازم را دریافت کند.

میت ۳۰، قربانی یک جنگ تجاری

اما جنجالی‌ترین تاثیر این لیست سیاه آن بود که قرار شد گوگل دیگر اجازه استفاده از اپلیکیشن‌ها و خدماتش را به شرکت هوآوی ندهد. به این ترتیب بود که هوآوی اخیرا گوشی میت۳۰ خودش را بدون هیچ اپلیکیشنی از گوگل معرفی کرد، در حالی که امیدهای زیادی داشت که این گوشی بتواند در بازار کشورهای اروپای‌غربی حسابی موردتوجه قرار بگیرد و فروش خوبی داشته باشد. با این همه، همچنان دسترسی به خدمات و اپلیکیشن‌های گوگل یکی از مهم‌ترین دلایلی است که کاربران را به خرید گوشی‌های اندرویدی ترغیب می‌کند.

به این ترتیب در حالی که گوشی میت‌۳۰ هوآوی بدون دسترسی به اپلیکیشن‌های پرکاربرد گوگل مانند اپ جست‌وجو، جی‌میل و نقشه گوگل معرفی شد، هوآوی نتوانست امکان دسترسی کاربران این گوشی به فروشگاه اپلیکیشن‌های گوگل یعنی گوگل‌پلی را هم برقرار کند؛ فروشگاهی که مهم‌ترین مرجع دسترسی امن کاربران اندروید به اپلیکیشن‌های مورد نیازشان است. در حالی که گوشی‌های قدیمی‌تر هوآوی هنوز به خدمات و اپلیکیشن‌های گوگل دسترسی دارند، اما گوشی میت‌۳۰ تنها یک نسخه متن‌باز از اندروید را اجرا می‌کند.

تحلیلگران ارشد بازار هم اظهارنظر اخیر جوی‌تان را تایید کرده‌اند. «توماس هاسون» معاون ارشد و یکی از تحلیلگران موسسه تحقیقاتی بزرگ Forrester، در این مورد می‌گوید: «عرضه جایگزینی برای اندروید تحت‌عنوان نسخه سازگار با موبایل سیستم‌عامل هارمونی، برای هوآوی زمان‌بر است اما در نهایت این شرکت ناچار است برای حفظ اکوسیستم رقابتی‌اش در بازار و البته حفظ برند و شرکای تجاری‌اش، به یک تصمیم عملی برسد.»

هاسون با اشاره به اینکه تاخیر در روند توسعه سیستم‌عامل هارمونی نتیجه مستقیم جنگ تجاری آمریکا با چین است، اضافه می‌کند: «هر تاخیری در عرضه هارمونی می‌تواند فروشندگان را از فروش گوشی میت‌۳۰ منصرف کند. اگر کاربران نتوانند به‌راحتی به اپلیکیشن‌های موردعلاقه‌شان مانند فیس‌بوک، واتس‌اپ، اینستاگرام، اسنپ‌چت، یوتیوب، گوگل‌مپ و... دسترسی داشته باشند، فروشندگان در بعضی از کشورهای اروپایی احتمالا در پذیرش فرصت توزیع و فروش دستگاه‌های همراه شرکت هوآوی، تردید خواهند کرد و این در نهایت می‌تواند به تجارت بزرگ موبایل‌های هوآوی ضربه جبران‌ناپذیری بزند.»

donya-e-eqtesad.com
  • 11
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش