جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۳۷ - ۰۲ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۰۳۸۳
موبایل و تبلت

گوگل دیگر تبلتی تولید نمی‌کند

تبلت‌ها محکوم به فنا هستند

تبلت,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

به گزارش دنیای اقتصاد، هفته گذشته مشخص شد که گوگل دیگر تبلتی نخواهد ساخت. در عوض قرار است این شرکت روی لپ تاپ‌های مبتنی بر سیستم‌عامل کروم مانند Pixelbook متمرکز شود. به این ترتیب تمام افرادی که تجارت تبلت گوگل را دنبال می‌کردند، دیگر تعجبی نمی‌کنند. علاوه بر اینها، باید پذیرفت که تبلت‌ها دچار مرگ تدریجی شده‌اند.

در واقع تبلت‌ها نتوانستند ماموریتشان را آن‌طور که انتظار می‌رفت، انجام بدهند. این شکل محصول هرگز نتوانست به اندازه موبایل‌های هوشمند به موفقیت برسد و هیچ وقت هم جایگزین کامپیوترهای شخصی نشد. در حقیقت بازار تبلت در روزهای پایانی سال ۲۰۱۴ به اوج موفقیت و مقبولیت خودش رسید و از آن زمان تاکنون روند رو به افول را تجربه کرده است. شاید بسیاری به این موضوع اشاره کنند که بازار کامپیوترهای شخصی هم روند کاهشی داشته، اما نباید فراموش کرد که سرعت افول در بازار تبلت‌ها بسیار بیشتر بوده است. تبلت به شکلی که ما می‌شناسیم، در حال نابود شدن است. این بازار هرگز رو به فراموشی نمی‌رود، اما انواع تبلت‌های ساده در آینده‌ای نه چندان دور تقریبا از بین خواهند رفت. این اتفاق از همین حالا در حال رخ دادن است.

صفحات نمایش موبایل‌های هوشمند رو به بزرگ‌تر شدن هستند تا به تبلت‌ها نزدیک بشوند، از طرف دیگر لپ تاپ‌ها هم به تدریج به نمایشگرهای لمسی با پنل‌های جداشدنی مجهز می‌شوند.  این روزها اغلب کاربران تبلت‌ها به دنبال لوازم جانبی کاربردی مانند انواع ماوس و کیبوردهای ویژه برای آن هستند که بتوانند راحت‌تر با دستگاه‌شان کار بکنند. هر چند این به معنای آن نیست که لپ‌‌تاپ‌ها یک محصول کامل می‌توانند باشند، بلکه این موضوع تایید می‌کند که تبلت‌ها کارآیی کمتری نسبت به لپ تاپ‌ها داشته و از نظر کاربران در نهایت کامپیوترهای شخصی می‌توانند کاربردی و مفیدتر باشند.

فرم محصولی آینده

در این میان شرکت‌های اپل، مایکروسافت و گوگل احتمالا استراتژی‌های متفاوتی دارند، اما همه آنها تلاش می‌کنند تا فرم محصولی آینده را کشف کنند. همه این شرکت‌ها می‌خواهند و ترجیح می‌دهند که تعریف جدید و تازه‌ای از کامپیوتر ارائه بدهند. اپل تنها برنده بازار تبلت‌ها، اما خیلی صریح گفته است نگاهی صرفا تجاری به تبلت‌هایش دارد و نه بیشتر. کوپرتینو واقعا می‌خواهد شما را متقاعد کند که آی‌پد فقط یک تبلت نیست. امسال اما احتمالا این شرکت شاهد رکود بیشتری در بازار تبلت‌هایش خواهد بود. شاید به همین دلیل هم باشد که اپل سیستم‌عامل آی‌پد را مجزا کرده و به‌عنوان iPadOS ارائه کرده است. مهم‌ترین و برجسته‌ترین ویژگی این سیستم‌عامل، مجهز بودن به مکان‌نمای ماوس است که می‌تواند کار بسیاری از کاربران آی‌پد را راحت و ساده‌تر کند.

مایکروسافت از سال ۲۰۱۲ در حال کمرنگ‌تر کردن مرز میان لپ تاپ‌ها و تبلت‌ها بوده است. بعد از توقف تولید موبایل هوشمند، ردموند تمرکزش بر بازار تبلت‌ها را چند برابر کرده است. با این اوصاف حالا می‌توانید تمام انواع تبلت‌های سرفیس این شرکت را همراه با پنل نمایشگر جداشدنی و بدون آن بخرید. اما همه این تبلت‌های سرفیس یک ویژگی مشترک دارند: نمایشگرهای لمسی.

اپل اما مدت‌هاست که سعی می‌کند آی‌پد را از حالت یک تبلت صرف بیرون آورده و جایگاهی بسیار بالاتر و کاربردی‌تر از یک تبلت به آن ببخشد. این در حالی است که مایکروسافت همچنان مشغول تولید انبوه تبلت‌های ویندوزی است. در چنین بازاری قطعا گوگل در حال عقب و بیرون ماندن از روند حاکم است. گوگل از زمان Nexus ۷ دیگر نتوانسته است که تبلت موفقی به بازار ارائه کند. این در حالی است که حتی دیگر به موفقیت تبلت‌های ۷ اینچی در بازار هم نمی‌توان امیدوار بود. چون موبایل‌هایی با صفحه نمایش‌های بزرگ‌تر به تدریج به قاتل آنها تبدیل شده‌اند. 

حالا گوگل رسما تولید تبلت‌های هوشمند خود را پایان داد. این شرکت چندی پیش و در جریان مراسم رونمایی از گوشی‌های پیکسل ۳ و پیکسل ۳ ایکس ال، از تبلت جدیدی مجهز به سیستم‌عامل کروم تحت عنوان پیکسل اسلیت رونمایی کرد تا بتواند عملکرد ضعیف خود در عرضه تبلت‌های نکسوس را به فراموشی بسپارد. اما گوگل اخیرا اعلام کرده است که این شرکت دیگر تبلت جدیدی با برند پیکسل اسلیت تولید نخواهد کرد. گوگل تصمیم داشت طی هفته‌های آینده دو تبلت جدید را که مدل‌های کوچک‌تری نسبت به پیکسل اسلیت داشتند، رونمایی کند، اما این پروژه هم متوقف شده است.

هر چند کارشناسان و تحلیلگران بازار انتظار دارند که حالا گوگل تمرکز بیشتری روی فرآیند تولید لپ تاپ‌هایش بکند، اما مقامات گوگل چیزی در این مورد به‌صورت رسمی اعلام نکرده‌اند. با توجه به فروش و استقبال نه‌چندان خوب گوشی‌های هوشمند پیکسل گوگل در بازار از طرفی و البته سایه سنگین رکود بر بازار تبلت در سال‌های اخیر، انتظار می‌رفت که گوگل زودتر از دیگر رقبای بزرگش از بازار جهانی تبلت‌ها خداحافظی کند.

  • 19
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش