شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۱۲ - ۰۲ تير ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۴۰۱۵۱
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

قارچ خوراکی هم تبدیل به کالای لوکس شد!

قیمت انواه قارچ,نجمن صنفی پرورش‌دهندگان قارچ خوراکی ایرا
دبیر انجمن صنفی پرورش‌دهندگان قارچ خوراکی ایران گفت: تولید قارچ پیش از اصلاح نظام یارانه‌ای مزیت مطلق سرمایه‌گذاری بود اما هم اکنون جزو مزیت‌های نسبی سرمایه‌گذاری هم قرار نمی‌گیرد چراکه از سبد غذایی خانوارها خارج و به یک محصول لوکس تبدیل شده است.

نیما باغبانی در گفت‌وگو با ایلنا با اشاره به افزایش تعداد پروانه‌های بهره‌برداری تولید قارچ در ۱۴۰۰، گفت: پیش‌بینی تولید ۲۰۰ هزار تن قارچ در سال ۱۴۰۱ مطرح شده بود اما در حال حاضر نمی‌توان با قطعیت بیان کرد که این حجم از تولید محقق شود.

وی با بیان اینکه قارچ محصولی است که در آب و هوای خنک به عمل می‌آید، خاطر نشان کرد: بسیاری از واحدهای تولیدی توان ارتقای سیستم‌های سرمایشی خود را در ۶ ماه نخست سال ندارند از این‌رو همواره ۱۰ الی ۱۵  درصد از میزان تولید در این بازه زمانی  کاهش پیدا می‌کند.

این فعال اقتصادی ظرفیت اسمی تولید قارچ در سال ۱۴۰۱ را حدود ۱۹۰هزار تن دانست و افزود: تعرفه صادراتی قارچ به کشورهای هدف صادراتی توجیه اقتصادی این محصول را از بین برده است از این‌رو تولیدکنندگان ترجیح می‌دهند که این محصول را در بازار داخلی عرضه کنند چراکه می‌توانند معادل قیمت صادراتی بدون تحمل دردسرهای ناشی از بازگشت ارز این محصول را در بازار داخلی عرضه کند.

دبیر انجمن صنفی پرورش‌دهندگان قارچ خوراکی ایران با بیان اینکه برخی تولیدکنندگان مشتریان دائمی در کشورهای حوزه خلیج فارس دارند، تصریح کرد: تولید این پرورش دهندگان با هدف صادرات محقق می‌شود و می‌توان گفت سالیانه حدود ۵ تا ۱۰ درصد از قارچ تولیدی به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می‌شود.

باغبانی با اشاره به قیمت قارچ، گفت: قارچ در مزرعه کیلویی ۳۵ تا ۴۵هزار تومان با توجه به درجه کیفی آن بفروش می‌رسد این در حالیست که این محصول در فروشگاه‌ها و واحدهای صنفی کیلویی ۶۰ هزار تومان عرضه می‌شود.

وی کاهش مصرف قارچ در کشور را حدود ۳۰ درصد دانست و افزود: تولید قارچ پیش از اصلاح نظام یارانه‌ای مزیت مطلق سرمایه‌گذاری بود اما هم اکنون جزو مزیت‌های نسبی سرمایه‌گذاری هم قرار نمی‌گیرد چراکه به دلیل تورم بالای سایر کالاهای اساسی از سبد غذایی خانوارها خارج و به یک محصول لوکس تبدیل شده است؛ این در حالیست که قارچ می‌تواند غذای قشر متوسط به پایین جامعه شده و بهترین و سالم ترین جایگزین برای محصولات گوشتی است.

این فعال اقتصادی ادامه داد: انجمن در سال جاری با توجه به احتساب هزینه‌های تولید و تورم موجود در کشور با افزایش ۲۵ درصدی نرخ قارچ موافقت کرد این در حالیست که تورم موجود در کشور بیش از این است اما تولیدکنندگان زنجیره این صنعت به حداقل سود قناعت کردند.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا موفق به صادرات قارچ به روسیه شدیم؟ گفت: سالیان گذشته بازار روسیه بازار مناسبی برای تولیدکنندگان قارچ بود که می‌توانستند محصول خود را به این کشور صادر کنند اما باتوجه به مشکلات داخلی که در حوزه صادرات داریم این موضوع باعث شد که لهستان گوی سبقت را از ما بگیرید و بازار قارچ روسیه را تصاحب کند. اما بعد از جنگ روسیه و اوکراین و تحریم روسیه از سوی کشورهای اتحادیه اروپا این بازار به فرصت خوبی برای ما تبدیل شده است و تولید‌کنندگان می‌توان بازار روسیه را تصاحب کنند مشروط به اینکه موانع داخلی برداشته شود.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه قارچ محصول سریع الفساد است و باید ظرف کمتر از ۲۴ ساعت زنجیره سرد (از مزرعه تا بازار) را سپری و به فروش برسد، تصریح کرد: اگر بنا باشد قارچ به کشورهایی صادر شود که از ما فاصله زیادی دارد باید از طریق لجستیک هوایی صورت پذیرد ولی متاسفانه یارانه‌ای برای حمل و نقل هوایی صادرات آن در نظر گرفته نمی‌شود بنابراین صادرات آن برای تولیدکنندگان  توجیه اقتصادی ندارد.

به گفته باغبانی؛ حمل و نقل زمینی قارچ نیازمند کامیون‌های سردخانه‌دار است و از آنجایی‌که از واردات این کامیون‌ها جلوگیری می‌شود نمی‌توان چندان به صادرات قارچ از راه زمینی امیدوار باشیم. توصیه می‌شود اجازه واردات کامیون‌های ۵ سال کار کرد را بدهند تا شرایط برای ارزآوری از طریق قارچ فراهم شود.

دبیر انجمن صنفی پرورش‌دهندگان قارچ خوراکی ایران افزود: اگر بازار روسیه را تصاحب کنیم می‌توانیم حجم تولید را تا ۴۰۰ هزار تن ارتقا بدهیم و این مهم به معنی رشد ۱۰۰ درصدی صنعت و اشتغال از طریق صادرات این در حالیست که هم اکنون ۱ تن قارچ  در سال به روسیه صادر نمی‌شود.

  • 11
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش