یکشنبه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۲:۵۳ - ۰۹ آذر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۹۰۱۴۲۲
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

افزایش ۳۰ درصدی قیمت میوه و تره بار/ گرانی بنزین همچنان به نفع مردم است!

افزایش قیمت انواع میوه و تره بار,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,کشت و دام و صنعت
با اینکه دولت اعلام کرده، کسی حق گران کردن کالای خود را ندارد، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد تقریبا تمام کالا‌هایی که به دست مردم می‌رسیده، گران شده است. در بخش میوه و تره بار، قیمت‌ها تا ۳۰ درصد افزایش یافته است. وانتی که بار ما را هر روز از میدان تا مغازه می‌آورد، ۵۰ تومان می‌گرفت، اما حالا همان بار را با ۱۰۰ تومان به مغازه می‌آورند. این یعنی هر روز ۵۰ هزار تومان بیشتر باید بدهیم. با احتساب ۲۶ روز ماه (۳۰ روز به جز ۴ جمعه تعطیل) تقریبا ماهی ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان به هزینه یک مغازه کوچک اضافه شده است.

به گزارش رویداد۲۴، دولت معتقد است افزایش قیمت بنزین بر قیمت محصولات کشاورزی تاثیری نخواهد داشت زیرا حمل و نقل میوه و صیفی با خودروهای سوخت گازوییل انجام می‌شود بنابراین گرانی بنزین نمی‌تواند قیمت این محصولات را تحت‌الشعاع قرار دهد. این در حالی است که تمام جابجایی بار از میدان تا میوه‌فروشی‌های سطح شهر از طریق وانت‌بار (سوخت بنزین) انجام می‌شود لذا این ادعا که قیمت بنزین بر محصولات کشاورزی تاثیر نمی‌گذارد، سخن دقیقی به نظر نمی‌رسد.

رییس اتحادیه فروشندگان میوه و تره‌بار می‌گوید ۱۰ تا ۱۵ درصد کشاورزان با خودرو‌های بنزینی بار خود را به میدان می‌رسانند؛ این یعنی دست‌کم افزایش ۱۵ درصدی قیمت‌ها چندان دور از ذهن نیست. این در حالی است که قرار نباشد هزینه جابجایی از میدان تا فروشگاه‌ها را قیمت تمام شده اضافه کنیم!

اسداله کارگر به رویداد۲۴ می‌گوید: کلیه بار‌ها در میدان مرکزی با کامیون‌های بزرگ جابجا می‌شود که گازوئیلی هستند. البته ۱۰ تا ۱۵ درصد از جابجایی‌های میدان مرکزی میوه و تره بار با وانت صورت می‌گیرد که نیاز به مصرف بنزین دارند، اما توزیع میوه و تره بار در میوه فروشی‌های سطح شهر و خرده فروشی‌ها با وانت صورت می‌گیرد که سوخت همگی آن‌ها بنزین است.

کارگر ادامه می‌دهد: در این زمینه مکاتبه‌هایی با اتاق اصناف تهران انجام شده و تقاضای خود را برای افزایش سهمیه بنزین همانند (اسنپ و آژانس‌ها) که برای ثبات در قیمت‌ها دارای سهمیه هستند، انجام دادیم تا در صورت امکان با افزایش ۵۰ تا ۶۰ لیتری بنزین برای صنف ما نیز موافقت شود تا شاهد افزایش قیمت در این بخش نباشیم. ما در انتظار پاسخ از سوی اتاق اصناف هستیم و فعلا نگذاشتیم قیمت‌ها افزایش یابد.

او می‌گوید: در حال حاضر هیچ گزارشی از تخلف در این بخش به ما نرسیده و ما به همه خرده فروشی‌های سطح شهر تاکید کردیم با عنوان افزایش نرخ بنزین حق افزایش قیمت میوه و تره بار را ندارند.بیشتر بخوانید: احتمال تغییر قیمت و سهمیه بنزین وجود داردخبرنگار رویداد۲۴ قیمت‌ها در چندین میوه فروشی سطح شهر را بررسی کرده است. در سه چهار روز اول، محصولات افزایش ۱۰ تا ۲۰ درصدی داشته‌اند و از روز گذشته این افزایش قیمت تا ۳۰ درصد هم وجود داشته است.

یکی از میوه فروشان می‌گوید: وانتی که بار ما را هر روز از میدان تا مغازه می‌آورد، ۵۰ تومان می‌گرفت، اما حالا همان بار را با ۱۰۰ تومان به مغازه می‌آورند. این یعنی هر روز ۵۰ هزار تومان بیشتر باید بدهیم. با احتساب ۲۶ روز ماه (۳۰ روز به جز ۴ جمعه تعطیل) تقریبا ماهی ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان به هزینه یک مغازه کوچک اضافه شده است.

او می‌گوید: اتحادیه گفته قیمت‌ها را افزایش ندهید. فکر می‌کنم آن‌ها به خاطر رودربایستی با دولت این حرف را می‌زنند و خودشان می‌دانند این‌ها فقط در حد حرف است و نه تنها ما، بلکه تمام میوه فروشی‌های کشور ناچار هستند قیمت‌ها را افزایش بدهند.

این میوه فروش می‌گوید: در حال حاضر ما در منطقه ستارخان هستیم و قیمت حمل میوه ما ۱۰۰ هزار تومان است. میوه‌فروشی‌هایی که از میدان دورتر هستند، پول بیشتری بابت کرایه حمل و نقل می‌پردازند و آن‌ها تا ۴۰ درصد هم افزایش قیمت دارند.

علی متبحری عضو اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی تهران به رویداد۲۴ می‌گوید: امیدواریم که به وانت بار‌های میدان مرکزی و وانت‌های پخش میوه و تره بار در سطح شهر سهمیه بنزین تعلق گیرد در غیر این صورت با افزایش سرسام آور قیمت میوه مواجه خواهیم شد.

او ادامه می‌دهد: متاسفانه از زمان اعلام خبر افزایش قیمت بنزین و سهمیه بندی آن کرایه خودرو‌های باری میدان مرکزی هم بالا رفته است. بیشتر باری که به میدان می‌رسد از طریق کامیون و خودروی گازوئیلی است، اما بخشی از این بار هم با وانت به میدان می‌رسد. همین الان خودرویی که بار را از جنوب کشور به تهران می‌آورد ۷۰۰ هزار تومان بیشتر از قبل مطالبه می‌کند. این پول هم فعلا از جیب کشاورز پرداخت می‌شود یا ما پرداخت می‌کنیم و از بار کشاورز کم می‌کنیم، اما در نهایت دودش به چشم کشاورز می‌رود.

عضو اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی ادامه می‌دهد: وانت‌های سطح شهر هم با توجه به مسافتی که طی می‌کنند نرخ‌های خود را تغییر دادند به عنوان مثال وانت بار‌هایی که بار را به شمال تهران می‌بردند، ۵۰ هزار تومان قیمت خود را افزایش دادند.

متبحری در پاسخ به این پرسش که معمولا نیسان‌های سطح شهر روزانه چقدر مصرف بنزین دارند؟ می‌گوید: میزان مصرف بنزین متفاوت است، زیرا برخی از آن‌ها کنار سالن‌ها می‌ایستند تا کسی به آن‌ها سفارش بار بدهد، اما یکسری دیگر هر روز سفارش دارند، اما یکی از آن‌ها که هر روز از دماوند به تهران بار می‌آورد می‌گوید حدود ۲۵ لیتر در روز مصرف بنزین دارد و او هم همان ۶۰ لیتر سهمیه را دارد که واقعا برایشان کم است.

به گزارش رویداد۲۴ سهمیه ۶۰ لیتر بنزین برای وانت بار‌ها بسیار ناچیز است. به عبارتی اگر وانت‌ها برای رساندن میوه از میدان تره بار به یک مغازه روزانه ۱۵ لیتر مصرف بنزین داشته باشد و به جز آخر هفته‌ها ۲۶ روز در ماه این مسیر را طی کند ماهیانه ۳۹۰ لیتر بنزین مصرف می‌کند که تنها ۶۰ لیتر آن سهمیه‌ای و با نرخ ۱۵۰۰ تومان محاسبه می‌شود و مابقی آن یعنی ۳۳۰ لیتر دیگر با نرخ ۳۰۰۰ تومان محاسبه می‌شود و او باید ماهیانه ۱ میلیون تومان بابت بنزین آزاد پرداخت کند.

حسین مدرس خیابانی قائم‌مقام وزیر صمت در امور بازرگانی از موافقت کمیته سه نفره سوخت با واریز ۱۰۰ لیتر سهمیه مازاد به کارت‌های سوخت وانت بار‌های کم مصرف و پر مصرف در روز‌های آینده خبر داد.

مدرس گفته با موافقت کمیته سوخت کشور برای سهمیه اختصاصی وانت بارها، ۱۰۰ لیتر علی الحساب حداکثر طی روز‌های آینده به کارت سوخت وانت بار‌های پرمصرف و کم مصرف که نسبت به حمل کالا ومواد غذایی مبادرت می‌کنند واریز خواهدشد.

ندا جعفری

  • 12
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
راست گفتن"هیچ چیز"(حقوق کارگران و برده گان) گران نشد "همه چیز"(اجناس) گران شد
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش