دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۴۵ - ۱۵ فروردین ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۱۰۱۵۷۵
تجارت و بازرگانی

نقش برخی نمایندگان در قاچاق

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت و بازرگانی,قاسم خورشیدی

به گزارش آرمان، سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در یک گفت‌وگوی مفصل علاوه بر اینکه اطلاعات و آمار تازه ای از قاچاق کالا در کشور ارائه داد، از نقش برخی نمایندگان مجلس در قاچاق به ویژه قاچاق ته لنجی خبر داد. قاچاق کالا در ایران از جمله معضلات مهم اقتصاد کشور است، چرا که به اذعان مسئولان و کارشناسان بخش عمده ای از واردات به ایران از این طریق صورت می‌گیرد.

 

قاچاق کالا تولید ملی را نشانه گرفته و به افزایش بیکاری جوانان انجامیده است. در حالی که در یکی دو سال اخیر مقابله شدیدی با قاچاق کالا انجام شده، اما همچنان شاهد ورود میلیارد‌ها دلار کالای غیر مجاز به کشور هستیم. این مساله شائبه وجود قاچاق سازمان یافته را ایجاد می‌کند؛ موضوعی که مسئولان نیز بر آن تاکید دارند.

 

روز گذشته یک مقام مسئول در ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه ۸/۳ میلیارد دلار نیز قاچاق از طریق رویه ته‌لنجی وارد کشور می‌شود، در پاسخ به این سوال که چرا شاهد این حجم قاچاق هستیم و با آن برخورد نمی‌شود، گفت: «باید این را از نمایندگان استان‌های مرزی پرسید که باید جلوی آن را بگیرند، اما می‌گویند نارضایتی ایجاد می‌شود، اما تولید از همین دو موضوع زمین خورده و از صرفه خارج شده است، اما نماینده مجلس رای خود را می‌بیند.»

 

حجم قاچاق در سال ۹۵: ۱۳ میلیارد

سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به اینکه کشفیات قاچاق سال گذشته برای نظام جمهوری اسلامی یک رکورد محسوب می‌شود، عنوان کرد: بیش از ۲۵ درصد قاچاق در کشور کشف شده است که این رقم در سال ۹۲ کمتر از یک درصد، سال ۹۳ نسبت کشفیات به کل قاچاق ۳ درصد، سال ۹۴ حدود ۱۰ درصد و سال ۹۵ از مرز ۲۵ درصد گذشت. به گزارش فارس، قاسم خورشیدی در پاسخ به این سوال که چه اقداماتی برای مبارزه جدی و رفع دغدغه قاچاق سازمان‌یافته وجود دارد، یادآور شد: نیروی انتظامی در ۱۹ استان قرارگاه ویژه مبارزه با قاچاق و نیز وزارت اطلاعات ساختار ویژه مبارزه با قاچاق کالا و ارز پیش‌بینی کرده است.

 

همچنین در بحث حمل و نقل جاده‌ای و انبارها اقداماتی خوبی صورت گرفته و به این مباحث بسنده نشده است،‌ آنچه منجر به توان کشف قاچاق شده، معطوف به سامانه‌های الکترونیکی است. در حال حاضر، سامانه امور جامع گمرکی سامانه‌ای پیش‌رو، ظرفیت قابل ملاحظه‌ای را دراختیار قرار داده است. او با تاکید بر اینکه ورود قاچاق از مبادی رسمی سخت‌تر شده و به سبب ثبت داده‌ها و اطلاعات در سامانه قابل رهگیری است، افزود: با مدیریت ریسک صورت‌گرفته، ظرفیت کشف قاچاق افزایش یافته و سیستم نظارتی، رشد قابل ملاحظه‌ای داشته است.

 

خورشیدی در پاسخ به این سوال که بارنامه برخط و سامانه جامع انبارها چه میزان عملیاتی شده و آیا نیازهای حداکثری را پوشش می‌دهد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر امکان رهگیری در سامانه انبارها وجود دارد و به شکل قابل ملاحظه‌ای ارتقا یافته است، این سامانه‌ها عملیاتی هستند، مثلا سه سال است، هیچ بارنامه‌ای جز در سامانه بارنامه آن هم به شیوه برخط صادر نمی‌شود. اوافزود: سامانه انبارها نیز از لحاظ سخت‌افزاری و نرم‌افزاری عملیاتی شده است، بیش از ۴۰۰ هزار انبار کشور در مبادی و مقاصد، ثبت و ضبط شده‌اند که از طریق شبکه (کاوا) این دو سامانه با یکدیگر پیوستگی دارند.

 

خورشیدی در پاسخ به این سوال که اواخر سال گذشته، مسئولان انبارها مدعی شدند که دیگر کد رهگیری در اختیار گمرک قرار نخواهند داد، گفت: این موضوع اختلاف گمرک و وزارت صنعت بود که با تعامل بیشتر، هماهنگی ایجاد می‌شود. زمانی که قانون مبارزه با قاچاق کالا مطرح بود، وزرا و مسئولان نامه نوشته، رسما اعلام کردند که این مباحث را نمی‌توانیم اجرا کنیم، اما اکنون به جایی رسیدیم که هرکدام مدعی‌اند امور تجارت، بارنامه و انبار وظیفه من بوده و بر سر این موضوع دعوا است. گمرک ایجاد سامانه جامع انبارها و تجارت را وظیفه خود می‌داند و وزارت صنعت نیز همین را می‌گوید، دیگر دعوا بر سر فرافکنی و شانه خالی کردن از مسئولیت نیست.

 

اویادآور شد: البته مانعی هم ندارد، ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز به عنوان مرجع عالی، هماهنگی لازم را انجام داده و توافق قطعی صورت گرفت، تا زمانی که وزارت صنعت، نرم‌افزار و سخت‌افزار لازم را ایجاد کند، ارتباط از طریق گمرک فراهم باشد. این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که چرا با وجود گذشت سه سال از قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، سامانه جامع تجارت هنوز ماهیت نیافته و نمی‌تواند امور تجارت را کنترل و ساماندهی کند، اظهار داشت: این سامانه شکل گرفته، اما وزارت صنعت برای ایجاد سخت‌افزار با حجم بالایی از دیتا مشکلات مالی دارد.

 

فعلا ارتباطات، دستگاه مرتبط با تجارت، مستقیم با گمرک انجام می‌شود و بعد از تجهیز سامانه، سرویس دادن از طریق این وزارتخانه خواهد بود و ارتباط با گمرک قطع می‌شود، زیرا اکنون سازمان استاندارد مستقیما با گمرک در ارتباط است، اما طبق قانون، امروز این ارتباط باید از طریق وزارت صنعت باشد. مجوز زمان ثبت سفارش و حین ورود کالا، اکنون مستقیم دراختیار گمرک قرار می‌گیرد.

 

یک چهارم واردات کشور قاچاق است

خورشیدی با بیان اینکه برای کشوری که کل واردات آن از سال ۹۵، ۴۳ میلیارد دلار بوده، ۱۰ میلیارد دلار قاچاق نیز حجم بزرگی محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: یک چهارم کل واردات کشور قاچاق است و حتما هر مسئول وظیفه‌شناسی به این مباحث توجه جدی دارد و این رقم عدد تکان‌دهنده‌ای است و مطالبه به حقی از سوی مقام معظم رهبری وجود دارد. خوشبختانه موضوعی که اتفاق افتاده این است که طی سال‌های انقلاب، همیشه روند قاچاق در کشور صعودی بوده، اما از سال ۹۳ تاکنون شاهد روند کاهشی قاچاق هستیم و این بدان معنا نیست که وضعیت خوب است، اما حرکت خوبی شروع شد.

 

 

  • 19
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش