دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۰۲ - ۲۷ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۶۸۲۳
تجارت و بازرگانی

نبرد نابرابر پوشاک ایرانی با برندهای تقلبی

پوشاک,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت و بازرگانی
عضو علی‌البدل هیئت‌ مدیره اتحادیه کالای کشباف و جوراب تهران گفت: با توجه به شرایطی که در ایران برای تولیدکنندگان پوشاک وجود دارد می‌توان گفت در بازارهای خارجی رقابت برای تولیدکنندگان ایرانی‌ راحت‌تر است.

حضور و فعالیت برندهای مختلف پوشاک در بازار ایران طی این‌ سال‌های انتقادات بسیار تولیدکنندگان داخلی را به دنبال داشته است. در این باره بهرام شهریاری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: درست است که هنوز برای صنعت پوشاک بضاعتی اندک باقی مانده، اما به هر حال با شرایط ایده آل فاصله داریم.

 

وی ادامه داد: اکنون در بسیاری موارد، کالایی که به‌نام برندهای مطرح خارجی به فروش می‌رسد تولید داخل است و این موضوع بر هیچ‌ یک از ما پوشیده نیست؛ حال این‌که چنین اشتباهاتی از سوی تولیدکننده، مصرف‌کننده یا کدام بخش نشأت می‌گیرد را نمی‌دانیم، اما باید قبول کرد در موارد متعدد، کالای داخلی دارای چنان کیفیتی شده که قابلیت رقابت با برندهای خارجی را دارد.

 

این صادرکننده پوشاک همچنین اظهار کرد: با توجه به بحث‌های فرهنگی مردم در بسیاری موارد ترجیح می‌دهند به خرید کالاهای خارجی بپردازند. حتی گاه در ایران برندهایی داریم که نام آن‌ها به ثبت رسیده، اما در موارد متعدد فروشندگان از بی‌اطلاعی مشتری استفاده کرده و آن‌ها را به‌نام کالای خارجی و برند ترک به فروش می‌رسانند.

 

وی در عین حال با اشاره به دستورالعمل طراحی شده در زمینه ساماندهی برندها، اظهار امیدواری کرد با اجرایی شدن دستورالعمل مذکور مشکلات برطرف شود زیرا این دستورالعمل با دقت بالا تدوین شده و روی جنبه‌های مختلف موضوع تمرکز کرده است.

 

شهریاری ادامه داد: اگر حضور و فعالیت برندها در ایران ساماندهی شود شرایط به‌ سمتی می‌رود که کالای ایرانی هم با نام برند خود به فروش برسند و این رویکرد می‌تواند اثرات مثبتی داشته باشد.

 

عضو علی‌البدل هیئت‌مدیره اتحادیه کالای کشباف و جوراب تهران همچنین متذکر شد: در سال‌های گذشته تولیدکنندگان ما متوجه شده‌اند برای موفقیت بیشتر لازم است توزیع کالا را نیز خود به‌دست بگیرند، چراکه با فعالیت واسطه‌ها قیمت کالا به‌مراتب بالاتر رفته و توان رقابت با مدل‌های خارجی کمتر و کمتر می‌شود.

 

در دنیا نیز روال این‌گونه است که در عمل بنکداران یا واسطه‌ها از بخش فروش پوشاک حذف می‌شوند و برندها در مراکز خرید به‌طور مستقیم به ارائه کالای خود می‌پردازند. برندهای مطرح ایرانی که هریک از آن‌ها سهمی از بازار را به خود اختصاص می‌دهند نیز در این سال‌ها سعی کرده‌اند چنین راهی پیش گیرند.

 

وی در ارتباط با سهم برندهای خارجی از بازار پوشاک ایران افزود: نمی‌توان برای سهم شرکت‌ها از بازار رقمی دقیق مشخص کرد؛ حتی نمی‌توان گفت چند درصد بازار در دست کالاهای داخلی قرار دارد زیرا همان‌طور که اشاره شد در موارد متعدد کالای داخلی به‌نام نمونه خارجی به فروش می‌رسد.

 

این صادرکننده پوشاک در ادامه درباره رقابت تولیدکنندگان داخلی با واردکنندگان پوشاک، اظهار کرد: با توجه به شرایطی که در کشور وجود دارد شاید در بازارهای خارجی رقابت راحت‌تر باشد، چراکه در داخل کشور پوشاک وارداتی به اشکال مختلف از زیربار پرداخت تعرفه‌های گمرکی و گاهی حتی مالیات، شانه خالی می‌کند و این موضوع موجب می‌شود قیمت تمام‌شده این کالاها در قیاس با نمونه‌های داخلی به‌مراتب کمتر باشد، درحالی‌که در یک کشور سوم با توجه به این‌که هم تولیدکننده ایرانی و هم سایرین ملزم به پرداخت هزینه‌هایی مانند مالیات و تعرفه گمرکی می‌شوند فضای بهتری برای رقابت وجود دارد.

 

شهریاری در پایان گفت: در ایران فضای رقابت ما با واردکنندگان پوشاک برابر نیست بر همین اساس گاه حتی ممکن است تولیدکنندگان داخلی پس از مدتی فعالیت دیگر قادر به ادامه مسیر یا رقابت با کالاهای خارجی نباشند و برای برون‌رفت از این وضعیت، کمی بر قیمت خود افزوده یا به ناچار از کیفیت بکاهند.

 

به گزارش ایسنا، آمار واردات پوشاک به ایران از سوی سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (یونیدو) معادل یک میلیارد دلار اعلام شده، این در حالی است که واردات پوشاک به ایران از سوی گمرک در سال گذشته، رقمی معادل ۶۱ میلیون دلار اعلام شده بود؛ اختلاف این ارقام، پیش از همه گویای آن است که بخش قابل توجهی از پوشاک وارداتی کشور قاچاق محسوب می‌شوند.

 

در این میان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تأکید دارد بیشترین حجم قاچاق ورودی به کشور را پوشاک تشکیل می‌دهد که ارزش آن معادل ۲.۵ میلیارد دلار محاسبه می‌شود؛ البته از سوی برخی مسئولان مانند وزیر صنعت، معدن و تجارت این آمارها مورد تشکیک قرار گرفته و عنوان شده است که به نظر می‌رسد حجم قاچاق پوشاک بیش از ارقام اعلام شده است.

 

 

 

  • 12
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش