یکشنبه ۰۲ مهر ۱۴۰۲
کد مقاله: ۱۴۰۱۱۱۰۰۹۷

معرفی الحاقیه بیمه و انواع آن

الحاقیه بیمه,الحاقیه بیمه شخص ثالث,الحاقیه بیمه شخص ثالث چیستالحاقیه بیمه به عنوان سندی مکمل در بیمه استفاده می‌شود
به سند بیمه نامه ای تکمیل کننده بیمه نامه، برگ الحاقیه میگویند که باید بتواند تمام تغييرات حاصل در بیمه نامه را بیان کند. صدور الحاقیه در شرایطی در جریان اعتبار بیمه نامه، ضرورت پیدا می کند که مواردی همچون کاهش یا افزایش در سرمایه بیمه، تغییراتی در میزان تعهدات و چگونگی ریسک، تغییرات در ارزش مورد بیمه، مدت بیمه، بروز اشكالات در زمان صدور و… رخ دهد. در این مطلب از سرپوش انواع الحاقیه بیمه معرفی شده است.

الحاقیه بیمه

الحاقیه به سندی اطلاق میشود که بیمه گزار، آنرا اصلاح میکند یا به وسیله ی آن تغییراتی را ضمیمه قرارداد می کند. به عبارت دیگر، هر زمان بعد از صدور بیمه نامه، الحاقیه اصلاح شود و در قرار داد، تغییراتی بوجود آید؛ بعد از تقاضای بیمه گزار صادر میشود.

گاهی اوقات شما برای صدور الحاقیه بیمه، موظف به پرداخت هزینه ای هستید ولی در برخی از موارد، نیازی به پرداخت این مبلغ نیست. در صورت عدم اعلام تغییرات مدنظرتان به شرکت بیمه، این شرکت می تواند قرارداد بیمه نامه را فسخ کند.

اصلاحات و تغییرات بیمه نامه در حوزه بیمه، با الحاقیه بیمه صورت می گیرد. به عنوان مثال در الحاقیه بیمه توافقی بین بیمه گزار و شرکت بیمه، هر تغییراتی در اطلاعات بیمه گزار یا تغيير در محل بیمه شده اعلام می گردد. در ادامه با دلایل معمول برای صدور الحاقیه بیمه اشنا شوید:

- افزایش حق بیمه

- اصلاح مشخصات فرد

- تغییر مشخصات خودرو مانند تغيير پلاک

- فسخ یا ابطال قرارداد بیمه بدنه

- اشتباه انسانی شرکت بیمه در درج اطلاعات بیمه گزار

انواع الحاقیه بیمه

انواع مختلفی از الحاقیه بیمه ها براساس تنوع تغییرات، وجود دارد که عبارتند از:

- الحاقیه بیمه اصلاحی:

الحاقیه به این معناست که در بیمه نامه، تغییراتی اعمال شود. الحاقیه اصلاحی به هر گونه تغيير در بیمه نامه ای گفته میشود که هیچگونه بار مالی نداشته باشد. برای مثال ، شما باید الحاقیه بیمه شخص ثالث برای تغيير در مشخصات خودرو نظیر شماره شاسی را تهیه کنید که هیچ هزینه ای دربر ندارد و صرفا مشخصات موضوع بیمه را اصلاح می کند تا مغایرتی در روز خسارت وجود نداشته باشد.

- الحاقیه بیمه اضافی:

درصورت تمایل به اضافه اضافه کردن پوششی به بیمه نامه باید مبلغ اضافی به شرکت بیمه بپردازید تا الحاقیه اضافی صادر شود. الحاقیه اضافی به نوعی از الحاقیه اطلاق میشود که درصورت اعمال برخی از تغییرات، مجبور شوید حق بیمه اضافی بپردازید. چنین تغییراتی، تعهدات بیمه نامه را افزایش می دهد. برای مثال درصورت بیمه کردن خودرویی با کاربری سواری، برای این که آن را به کاربری کرایه تغيير دهید، باید حق بیمه بیشتری را بپردازید تا الحاقیه اضافی بیمه شخص ثالث بگیرید؛ چون این کار برای شرکت بیمه ریسک بیشتری را بهمراه دارد.

الحاقیه بیمه اضافی,الحاقیه بیمه اصلاحیدر حوزه بیمه، اصلاحات و تغییرات بیمه‌نامه با الحاقیه بیمه صورت می‌گیرد

- الحاقیه برگشتی:

الحاقیه برگشتی در صورتی صادر می شود که ارزش مورد بیمه یا خطرات مورد بیمه کاهش پیدا کند.

- الحاقیه به روز رسانی سرمایه:

در واقع الحاقیه به روز رسانی سرمایه، همان الحاقیه اضافی می باشد. در صورت افزایش ارزش موضوع بیمه( مثل خودرو) باید سرمایه خود را برای جلوگیری از اعمال ماده ۱۰ در زمان بروز حادثه، به روز کنید. بیمه گذار در این شرایط، وظیفه دارد که مبلغی را در روزهای باقی مانده از بیمه نامه به منظور افزایش تعهدات بیمه بپردازد. به عنوان مثال اگر ارزش روز خودرویی بعد از گذشت ۳ ماه از شروع بیمه نامه افزایش یابد؛ برای آنکه شرکت بیمه، تمامی خسارت وارده را در زمان خسارت جبران کند موظف به بروزرسانی ارزش خودرو با صدور الحاقیه افزایش سرمایه و پرداخت حق بیمه اضافی آن می باشد.

الحاقیه تغییر پلاک و انتقال تخفیف

پس از فروش خودروی خود، بیمه شخص ثالث به خریدار منتقل میشود اما چنین موضوعی، تخفیف ها را انتقال نمیدهد. تخفیف های بیمه شخص ثالث برطبق قانون جدید بیمه مرکزی ایران، بر روی خودرو نیست بلکه به نام خود افراد است. مثلاً درصورتی که شما ماشین خود را بفروشید و بخواهید مجدداً چند سال دیگر، ماشین بخرید، مجوز استفاده از سابقه تخفیف خود را دارید.

بدین منظور، نیازمند الحاقیه بیمه بعد از تعویض پلاک هستید. بنابراین پس از دریافت الحاقیه انتقال تخفیفات، وقتی که می خواهید بیمه شخص ثالث را برای ماشین جدیدتان بخرید، باید الحاقیه را بمنظور انتقال تخفیفات عدم خسارت بر روی اتومبیل جدیدتان به شرکت بیمه گر جدید بدهید.

صندوق خسارات بدنی

هدف از طراحی صندوق خسارات بدنی توسط سازمان بیمه مرکزی ، حمایت از اقشار اسیب پذیر جامعه می باشد. صندوق خسارات بدنی، این قابلیت را دارد که از بیمه گذارها در تصادفات رانندگی در شرایط خاص حمایت کند. این صندوق در شرایط زیر، موظف به پرداخت خسارت های مربوط به پوشش بدنی است:

- اگر راننده ی مقصر از صحنه ی تصادف، فرار کند.

- اگر شرکت بیمه ورشکست شود و نتواند خسارت را بپردازد.

- درصورتی که بیمه نامه در زمان زمان وقوع تصادف، باطل شده باشد.

- وقتی که بخواهد خسارت های ناشی از مفقودی یا منقضی شدن بیمه نامه را جبران کند.

- تعلیق شرکت بیمه، از دیگر شرایطیست که صندوق خسارات بدنی، خسارت های مربوط به پوشش بدنی را میپردازد.

تامین مالی صندوق خسارات بدنی نیز به کمک منابع مختلفی صورت ميگیرد که از آن ها می توان به کمک های دولتی، جرائم وصولی راهنمایی و رانندگی کل کشور ، جریمه دیرکرد تمدید بیمه نامه شخص ثالث، درآمدهای حاصل از سرمایه گذاری وجوه صندوق و…. اشاره کرد.

بیمه شخص ثالث,الحاقیه بیمه شخص ثالث,حذف الحاقیه بیمه شخص ثالثالحاقیه به معنای اعلام تغییر در بیمه‌نامه است

بیمه شخص ثالث

تهیه ی بیمه شخص ثالث در بازار بیمه ایران، اجباریست و یک بیمه نامه ی پرطرفدار محسوب میشود. درواقع بیمه نامه شخص ثالث به این دلیل اجباریست که تمام افرادی که وسیله ی نقلیه ی موتوریِ زمینی دارند( مانند اتومبیل یا موتورسیکلت)، برطبق قانون بیمه شخص ثالث، در زمان وقوع حوادث رانندگی به اشخاص ثالث دربرابر خسارت های مالی و جانیِ احتمالی وارد شده مسئول هستند. به این ترتیب، وظیفه ی راننده ی مقصر اینست که به اشخاص اسیب دیده در حادثه یا بازماندگان آن ها دیه و غرامت پرداخت کند. از طرف دیگر، وی باید براساس نرخ دیه ی اعلام شده از طرف قوه قضائیه، دیه و غرامت بپردازد.

به عبارت ساده تر، سقف تعهدات پوشش جانی بیمه نامه ی شما با افزایش نرخ دیه در سال جدید نیز افزایش پیدا میکند. البته جالب است بدانید که در سال های اخیر برای افزایش سقف تعهدات پوشش جانی به دریافت الحاقیه نیازی نیست؛ به این دلیل که مابه التفاوت پوشش جانی سال قبل و سال جدید توسط صندوق خسارات بدنی، پذیرفته میشود.

بیمه گذار در مورد پوشش های مالی شخص ثالث میتواند با درخواست صدور الحاقیه و پرداخت حق بیمه ی بیشتر در طول مدت اعتبار قرارداد بیمه نامه، سقف تعهدات بیمه گر را درصورت وقوع خسارت های مالی به اشخاص ثالث افزایش دهد. در حالت کلی، حداقل تعهدات بیمه گر در پوشش مالی در ماه های حرام، برابر با ۲.۵ درصد نرخ دیه است درحالیکه حداکثر تعهدات بیمه گر در ماه های حرام، برابر با نیمی از نرخ دیه است.

حذف الحاقیه بیمه شخص ثالث

خوشبختانه الحاقیه بیمه شخص ثالث از سال ۹۶ حذف شده است و دیگر خرید آن الزامی نیست. قانون جدید به اینصورتست که ما به تفاوت مبلغ دیه را صندوق خسارات بدنی به جای بیمه گذار میپردازد. شرکتهای بیمه هم باید سقف تعهد مالی و جانی را به صورت خودکار، در بیمه نامه های ثالث افزایش بدهند.

فرمول محاسبه الحاقیه بیمه شخص ثالث چگونه است؟

صدور الحاقیه بیمه شخص ثالث براساس مواردی انجام میشود که از آن ها می توان به تعداد سال های تخفیفات عدم خسارت و مدت باقی مانده از اعتبار این بیمه نامه اشاره کرد. مبلغ صدور الحاقیه بیمه را نمیتوان به سادگی محاسبه کرد. بنابراین شما می توانید به نمایندگی های شرکت هاي بیمه مراجعه کنید و نسبت به مبلغ دقیق صدور این ضمیمه بیمه ای مطلع شوید.

شما باید به همان کارگزاری که بیمه سال قبل خود را خریدید؛ مراجعه و الحاقیه ی خود را دریافت کنید. درصورت عدم دسترسی به آن کارگزاری، باید با شرکت اصلی تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.

فرمول محاسبه الحاقیه بیمه شخص ثالث,انواع الحاقیه بیمهالحاقیه اضافی نوع دیگری از الحاقیه بیمه می‌باشد

گردآوری: بخش اقتصاد سرپوش

  • 14
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
امیرحسین صدیق امیرحسین صدیق بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تاریخ تولد: ۸ آبان ۱۳۵۱

محل تولد: نیشابور

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

شروع فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم بازیگری از مدرسه هنر و ادبیات صدا و سیما

ادامه
باران خوش اندام باران خوش اندام و ماجرای جدایی تا ازدواج مجدد

نام کنونی: نها خوش اندام

تاریخ تولد: ۳۰ شهریور ۱۳۵۲

محل تولد: تهران

اصالت: کورد کورمانج خراسان

حرفه: شاعر، نویسنده، تصنیف سرا

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تا کنون

ادامه
ساناز سعیدی بیوگرافی ساناز سعیدی بازیگر سینما و تلویزیون و تئاتر

تاریخ تولد: ۲۴ فروردین ۱۳۶۸

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۵ تاکنون

تحصیلات: لیسانس معماری 

ادامه
جی پی مورگان بیوگرافی جی پی مورگان: مردی که بانکداری را متحول کرد

تاریخ تولد: ۱۷ آوریل ۱۸۳۷

محل تولد: هارتفورد، کنتیکت

ملیت: آمریکایی

حرفه: بانکدار و سرمایه گذار

محل تحصیل: دانشگاه گوتینگن

درگذشت: ۳۱ مارس ۱۹۱۳

ادامه
علی شریفی زارچی بیوگرافی علی شریفی زارچی استادیار اخراج شده شریف

تاریخ تولد: دهه ۶۰ شمسی

محل تولد: تهران

حرفه: استادیار اخراج شده از دانشگاه صنعتی شریف، رئیس کمیته علمی المپیاد جهانی کامپیوتر

تحصیلات: دانش‌آموخته کارشناسی و کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر از دانشگاه صنعتی شریف و دکتری بیوانفورماتیک از دانشگاه تهران، دانش آموخته دوره‌های پژوهشی و پسادکتری در ماکس پلانک آلمان و دانشگاه دولتی آمریکا

افتخارات: دریافت مدال طلای المپیاد جهانی کامپیوتر در سال ۲۰۰۰، انتخاب به عنوان رئیس کمیته علمی المپیاد جهانی کامپیوتر انتخاب

ادامه
عمران خان بیوگرافی عمران خان نخست وزیر سابق پاکستان

تاریخ تولد: ۵ اکتبر ۱۹۵۲

محل تولد: لاهور، پاکستان

ملیت: پاکستانی

حرفه: نخست وزیر سابق پاکستان

شروع فعالیت: ۲۵ آوریل ۱۹۹۶

حزب سیاسی: تحریک انصاف پاکستان

ادامه
ژوائو فلیکس ژائو فلیکس سوپراستار نوظهرو فوتبال

تاریخ تولد: ۱۰ نوامبر ۱۹۹۹

محل تولد: ویزئو، پرتغال

حرفه: فوتبالیست

پست: مهاجم / هافبک هجومی / وینگر

باشگاه کنونی: الهلال عربستان

شماره پیراهن: ۱۴ 

ادامه
رضا شکاری رضا شکاری بازیکن با استعداد فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۰ خرداد ۱۳۷۷

محل تولد: محله خاک سفید، تهرانپارس

اصالت: سراب، آذربایجان شرقی، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: باشگاه فوبتال سپاهان

ادامه
الکساندر میتروویچ بیوگرافی الکساندر میتروویچ بازیکن فوتبال موفق صربستانی

تاریخ تولد: ۱۶ سپتامبر ۱۹۹۴

محل تولد: اسمدرفو، صربستان و مونته‌نگرو

حرفه: فوتبالیست

پست: مهاجم

باشگاه کنونی: الهلال عربستان

شماره پیراهن: ۹

ادامه
ویژه سرپوش