دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۰:۲۳ - ۲۴ آذر ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۹۱۴۲۷
اقتصاد کلان

مالیات از کسی گرفته می‌شود که حقوقش جوابگوی زندگی او باشد

مالیات,درآمد مالیاتی دولت رئیسی
محمد وحیدی، نماینده بجنورد گفت: دولت باید با توجه به حداقل تامین زندگی مردم، مالیات بگیرد. مثلاً بگویند که خط فقر یک خانواده چهار نفره چقدر است و مبتنی بر آن اگر درآمد مازادی داشتند به سمت مالیات برود. درآمد خانوار باید مشمول مالیات شود نه فقط حقوق ثابت افراد. شاید فردی باشد که چند درآمد داشته باشد، ولی جمع درآمد را اول در نظر بگیرند و بعد مالیات به آن ببندند.

در حالی که بیش از دو سال از مدت زمان کاری دولت سیزدهم گذشته است، تغییرات جدی که به واسطه آن بتوان، رضایت عموم مردم را مشاهده کرد، به منصه ظهور نرسیده است. حال و با این شرایط، گفته می‌شود افزایش درآمد دولت از بابت مالیات در سال آینده به ۵۰ درصد خواهد رسید؛ خبری که از هفته پیش، صاحبان کسب و کار و البته مردم را نگران کرده است.

از همین رو که یکی از دلایلی که باعث رد کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ توسط مجلس شد، افزایش غیرمنطقی درآمدهای مالیاتی دولت بود، افزایشی که فشارهای اقتصادی بسیاری را به مردم و کسب و کارها وارد می‌کرد.

در همین رابطه، محمد وحیدی، نماینده بجنورد در مجلس یازدهم به اقتصاد۲۴ گفت: بنده صحبت‌های آقای منظور، رییس سازمان برنامه و بودجه را که شنیدم، این خبر را انکار کرده بود و گفته بودند که مالیات اضافه نشده است، ولی چیزی که در گزارشات بودجه مشاهده می‌کنیم، افزایش بودجه مالیاتی کشور است. نمی‌دانم که مبنای ایشان آیا اصلاح بودجه بوده یا حرف‌شان را پس گرفته‌اند؟

وی افزود: اینکه می‌گوییم بودجه به لحاظ مالیاتی محقق می‌شود، نشان‌دهنده این نیست که حتماً عملکرد درست و مبتنی بر عقلانیت یا رضایت مردم بوده است. شاید نوع رفتار به لحاظ شرایطی، گاهی توام با ابزار‌های قانونی بوده که طرف مجبور شده پرداختی را انجام دهد، اما این رویکرد نسبت به حقوق‌های ثابت که اصلاً قابل دفاع نیست. اگر افزایش مالیات بر حقوق‌های پایین اتفاق بیفتد، یعنی از فقرا هم در حال دریافت مالیات هستیم.

نماینده بجنورد تصریح کرد: مالیات مربوط به کسانی است که درآمد مازاد سالیانه دارند. در شرع و قانون هم آمده که بر سود سالانه یک فرد در حوزه درآمدی مالیات گرفته می‌شود نه بر کسی که حقوقش جوابگوی زندگی او نیست. این حداقل دریافتی که تعیین می‌کنند نشان‌دهنده این نیست که اگر از این عدد که توان دولت است، بالاتر بود باید مالیات بگیرند. 

 دولت باید با توجه به حداقل تامین زندگی مردم، مالیات بگیرد

وحیدی اظهار داشت: دولت باید با توجه به حداقل تامین زندگی مردم، مالیات بگیرد. مثلاً بگویند که خط فقر یک خانواده چهار نفره چقدر است و مبتنی بر آن اگر درآمد مازادی داشتند به سمت مالیات برود. درآمد خانوار باید مشمول مالیات شود نه فقط حقوق ثابت افراد. شاید فردی باشد که چند درآمد داشته باشد، ولی جمع درآمد را اول در نظر بگیرند و بعد مالیات به آن ببندند، نه اینکه بر حقوق ثابت افرادی که در دستگاه‌های دولتی و لشکری و کشوری کار می‌کنند، مالیات ببندند. سهل‌الوصول‌ترین مالیات هم مالیات مستقیم است که می‌خواهند اعمال کنند.

عضو کمیسیون آموزش مجلس در ادامه بیان کرد: در فضای کسب و کار، بعضی اصناف هم هستند. مالیات اصناف باید مبتنی بر گزارش اتحادیه‌های صنفی باشد. بعضی اصناف نمی‌توانند زندگی خود را تامین کنند. خرده کاسب‌های سطح شهر با این درآمد کم و هزینه‌های بالا و اجاره‌های سنگین چگونه مالیات بدهند؟

وی یادآور شد: موضوع دیگر، نوع تعاملاتی است که در حوزه اقتصادی، بیمارگونه حرکت می‌کند و تورمی که هر لحظه زندگی‌ها را به مخاطره می‌اندازد. کاسب، کالایی خریده و فروخته و حالا برای خرید کالای جایگزین باید چند برابر پول بدهد. از این‌رو، اگر فردی، عملاً کالایش را در انبار نگه می‌داشت، سود نصیبش می‌شد و وقتی به مردم می‌فروشد ضرر می‌کند. این اقتصاد بیمار است. وقتی اقتصاد بیمار است، مالیات راه‌حل نیست و حتماً یک اثر کاهنده در اقتصاد مردم دارد. توجه ما به مردم گاهی باید با معافیت‌های مالیاتی همراه باشد. 

وحیدی گفت: مالیات‌هایی از کالا‌های صادراتی در حوزه کشاورزی گرفته می‌شود که فاسدشدنی هستند. در دنیا مالیات کالا‌های فاسدشدنی فرق می‌کند یا حتی مالیات ندارند. ما هم باید برای این افراد یک انعطافی داشته باشیم، هم در فروش داخلی و هم صادرات. 

نماینده بجنورد افزود: در فرآیند اخذ مالیات اشتباهی که در کشور اتفاق می‌افتد این است که مالیات بر ارزش افزوده را بر اساس شاخص تعیین قیمت دولتی از واحد‌های صنعتی می‌گیریم. مثلاً رب یا کنسروی بر اساس یک عدد ریالی در کشور تولید و ارزش‌گذاری شده است، ولی، چون کالا فاسدشدنی است، فروشنده مجبور است آن را زیر قیمت بفروشد، ولی مالیات را باید بر اساس برچسب قیمت روی قوطی بدهد. یعنی مالیات می‌شود بیش از چیزی که در قانون تعیین شده است، چون قیمتی که روی کالا گذاشته شده، گاهاً فروشی در بازار ندارد، ولی فروشنده مجبور به رد کردن و فروخته شدن آن کالا است. یعنی آهن نیست که در انبار بماند و ارزش افزوده ایجاد کند، بلکه یک کالای خوراکی و فاسدشدنی است. به خاطر این رویه، کشاورز‌های خودمان و کسانی که در بخش تولید و کشاورزی مثل زراعت و دامداری و باغداری و صنایع تبدیلی بخش کشاورزی کار می‌کنند را در کشور فقیرتر کرده‌ایم. با این کار، استقلال و امنیت قضایی این‌ها را زیر سوال می‌بریم و امنیت قضایی کشور را کاهش می‌دهیم، چون نوع رفتار ما در حوزه مالیاتی خلاف جهت استقلال کشور است.

  • 17
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش