پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۳۳ - ۲۷ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۷۲۱۷
صنعت و معدن

وزیر صنعت با بانک‌ها اتمام حجت کرد؛ حق ندارید واحدی را تعطیل کنید

رضا رحمانی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,صنعت و معدن
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه تحمل بی‌مهری به تولید را ندارم، گفت: قرار نیست واحدی را بانک تملک و تعطیل کند‌؛ حق نداریم واحدی را تعطیل کنیم.

به گزارش تسنیم، رضا رحمانی ظهر امروز در مراسم تقدیر از صادرکنندگان برتر استان اصفهان اظهار داشت: صادرکنندگان امروز سربازان خط مقدم هستند و پیشران اقتصاد ما به ویژه در سال ۹۸ صادرات می‌تواند باشد و تاکید دارم که روی آن برنامه‌ریزی شود، فرصت برای درد و دل نیست و باید عملیاتی‌تر از این صحبت کنیم و آن‌ها را به لایحه و طرح تبدیل کنیم.

 

وی افزود: دلار ۳ هزار تومان بود برخی در اصفهان همیشه این موارد را مطرح کرده‌اند که اگر این ۳ هزار ۵۰۰ به ۵ هزار برسد ما دنیا را شکوفا می‌کنیم اما این اتفاق رخ نداد البته در عدم ثبات با شما هم عقیده هستیم، هفته گذشته به بانک مرکزی رفتیم و درباره این مسائل صحبت کردیم و باید این مسئله مدیریت شود.

 

وزیر صمت خاطرنشان کرد: بنده به عنوان وزیر آمده‌ام که از شما کمک بگیرم، به قول بزرگان اگر اصفهان و تبریز دست به دست هم دهند هم کشور و هم اسلام، آباد می‌شود و این واقعیت است، باید کاری کنیم که برخی استان‌های ما هم مشکلات خود را رفع کنند، در ارتباط با این موضوع هر اختیاری را به استاندار و مدیرکل صمت می‌دهم و هر کجا باید پیگیری و امضا کنم آماده هستم.

 

وی تصریح کرد: دوستان مسائل و مشکلاتی را مطرح کردند و همین مواردی که مطرح شد را جمع بندی و خلاصه کنید من با آن‌ها موافقت می‌کنم، در این مدت واردات بدون انتقال ارز را پیگیر بودیم و دولت در نهایت مصوب کرد، واحد قطعه‌ای لازم دارد نیاز به حضور در صف و نیما ندارد و تماس بگیرند و کارشان رفع شود.

 

رحمانی بیان کرد: مواردی که در حوزه وزارت صمت است هر کجا لازم باشد تفویض کردیم، برخی موارد ذهنی و فکری نیز وجود دارد و بخشی از کار ما فرهنگی است و در ذهن ما باید تغییر ایجاد شود وگرنه با این نگاه‌های سنتی و معمولی نمی‌شود، هیچ کس تردید ندارد که جنگ شدید اقتصادی قرار داریم و کسی تردید ندارد که جنگ روانی نیز وجود دارد که این جنگ روانی خطرناک است، همین که ما را ناامید کنند کار را سخت می‌کند.

 

وی گفت: حفظ وضع موجود کارخانجات و تولیدکنندگان برنامه ما برای مقابله با تحریم است، رهبر معظم انقلاب فرمودند حفظ وضع موجود کارخانجات یک جهاد است، آمار رونق تولید در اصفهان بسیار پایین بوده و بسیاری از واحدها ظرفیت خالی دارند که هم تولید و امکان فروش هم دارند، مشکلشان سرمایه در گردش است.

 

وزیر صمت با اشاره به اینکه طرح‌های رونق در تولید به استان‌ها ابلاغ شده، اظهار داشت: من یک کارمند هستم و در جنگ اقتصادی نباید به دنبال ابلاغ باشم، خودمان را باید عوض کنیم و از طرح مشکلات به بالادستی نباید ترس داشته باشیم، همه در کشور اراده دارند و این نهضت را آغاز کنیم و با هم قرار بگذاریم که حفظ وضع موجود تولید را در نظر داشته باشیم.

 

وی افزود: تحمل بی‌مهری به تولید را ندارم، قرار نیست واحدی را بانک تملک و تعطیل کند، سیاست بانک مرکزی و وزارت خانه نیز این نیست، ما حق نداریم واحدی را تعطیل کنیم، بانک تملک داشته باشد اما واحد تولیدی را تعطیل نکند.

 

رحمانی خاطرنشان کرد: در تولید مواد اولیه، نقدینگی و فروش را جزء الزامات قرار داده‌ایم، برای همه موارد ذکر شده برنامه ریزی کرده‌ایم، در نقدینگی چندین بار در جلسه دولت و مجلس مطرح کردیم، با بانک مرکزی جلسه مشترک گذاشته و تفاهم کردیم که چه میزان نقدینگی تا پایان سال نیاز داریم، بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و برخی دیگر بانک‌ها با ما همراه هستند.

 

وی تصریح کرد: پروژه ویژه صادرات به کشورهای همسایه را در دستور کار داریم، ما با ۱۵ کشور همسایگی داریم که آمار صادرات در سال گذشته را در آورده‌ایم و در راستای بهبود آن قدم بر‌می‌داریم.

 

وزیر صمت بیان کرد: کشورهای همسایه یک هزار و ۲۰۰ میلیار دلار واردات داشته‌اند و ۲.۱ درصد آن از ایران بوده است، ما می‌توانیم صادرات به این کشورها را ۲ برابر کنیم و باید روی این مسئله برنامه‌ریزی کنیم، این ۱۵ کشور همسایه، هند و چین جز مواردی هستند که باید در راستای صادرات بیشتر هر اقدامی صورت پذیرد.

 

وی گفت: عراق و سوریه می‌خواهد بازسازی شود که این یک فرصت است، باید دید موانع ما در این موضوع چیست، پاکستان ۶۰ میلیارد دلار واردات دارد اما صادرات ما یک میلیارد دلار هم نیست، با تلاش جزئی می‌توانیم این ارقام را افزایش دهیم.

 

رحمانی اظهار داشت: در فرش ماشینی، سرامیک، کاشی و موکت ظرفیت بسیاری داریم، به جز ترکیه دیگر کشورهای همسایه همه واردکننده هستند، کشورهای همسایه حاضرند تعرفه‌های اتحادیه اروپا را با ما داشته باشند، اکیپ‌هایی را مامور کردیم تا ظرفیت‌ها شناسایی شود و از آن استفاده کنیم.

 

وی افزود: دولت باید تسهیل کننده باشد، با فرمول‌های امروزی هر یک میلیارد دلار حداقل ۵۰ هزار شغلل ایجاد می‌کند و اگر بتوانیم ۲۰ میلیارد دلار صادرات را اضافه کنیم یک میلیون شغل می‌شود، ایجاد شغل کار سختی است و ما این فرصت را داریم، خواهشمندم روی این مسئله وقت بگذارید.

 

وزیر صمت خاطرنشان کرد: کار مهم دیگری که در دوره تحریم باید انجام دهیم تسهیل امور است که حاضرم در این مسیر کمک حال باشم، هر تصمیمی استاندار بگیرد تصمیم کارگروه ملی است و همان را ما ابلاغ و پیگیری می‌کنیم، کارگروه دیگر ما شورای معادن بوده که رئیس آن نیز استاندار است.

 

وی تصریح کرد: سومین کارگروه ما کارگروه تنظیم بازار است که مقداری کار آن متفاوت بوده و جنس کشوری دارد اما بازهم اختیاراتی را به استاندار داده‌ایم، با گمرک ۲ جلسه گذاشته‌ایم و با هر ۲ رئیس گمرک جلسه داشته‌ایم و بنا بر این است که خط سبز برای تولید ایجاد کنیم و ذهن آن‌ها نیز مثبت بوده و هر کجا موانعی است باید رفع شود.

 

رحمانی بیان کرد: در دوره ما صدور دستورالعمل کاهش یافته و سعی ما این است که دستورالعمل متناقض صادر نکنیم البته در برخی موارد وجود دستورالعمل متناقض یک سیاست و اجتناب ناپذیر است، مواد اولیه بدون ثبت سفارش آزاد شد و این از جنس تسهیلات است تا مردم جنس مورد نیاز خود را بیاورند.

 

وی گفت: صادرات ریالی به عراق و افغانستان از مواردی است که باید بیشتر مطالعه شود، جنس کار ما این است که از تولید حمایت کنیم و تعاملات در این زمینه به کمک ما می‌آیند، صادرات به افغانستان و عراق ریالی به نوعی کمک و به صلاح است.

 

 

  • 16
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش