دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳
۲۱:۳۱ - ۲۸ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۷۳۶۶
اصناف و قیمت ها

بازار آشفته لوازم التحریر در آستانه فصل مدارس/ مشتریان سردرگم و قیمت‌های نجومی

لوازم التحریر,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اصناف و قیمت
با نزدیک شدن به فصل مدارس، قیمت‌ها در بازار لوازم التحریر همچنان بالاست و بسیاری از خانواده‌ها در زمینه تأمین نوشت‌افزار با مشکل روبرو هستند. رویداد۲۴ برای بررسی قیمت بازار لوازم التحریر، با خریداران و فروشندگان گفتگو کرده است.

از انتهای ماه مرداد و در آستانه شهریور، بازار خرید و فروش لوازم التحریر داغ می‌شود. قیمت لوازم التحریر از سال گذشته تا کنون دو تا سه برابر شده و برخی اقلام همچون دفتر دولتی نیز در بازار موجود نیست، با این حال دولت امیدوار است در روزهایی که فروش لوازم التحریر به اوج خود می‌رسد، بتواند بازار را کنترل کند. تولیدکنندگان چندان به وعده دولت خوشبین نیستند و فروشندگان هم معتقدند قیمت‌ها به حدی بالا رفته که پیش‌بینی می‌شود با وجود نیاز مردم، امسال کمترین خرید اتفاق بیفتد و مردم خرید بخشی از اقلام مورد نیاز خود را به زمان دیگری موکول کنند یا کلا از آن صرفنظر کنند.

رویداد۲۴ برای بررسی قیمت‌ها بازار لوازم التحریر و میزان تمایل خریداران با آنها گفت‌وگو کرده است. پاسخ‌های مردم نبض بازار را نشان می‌دهد: «تا دو سال قبل خیلی راحت‌تر می‌توانستیم تمام اقلامی که فرزندمان برای یک سال تحصیلی خود نیاز دارد را بخریم و به مرور در طول سال استفاده کنیم اما امسال انگار انقلاب شده و قیمت‌ها چند برابر شده است! به خاطر همین مجبوریم هر زمان که در توانمان بود، بخشی از لوازم التحریر مورد نیازمان را خریداری کنیم و بخش دیگر را برای زمان دیگر بگذاریم چون مجبوریم هزینه‌هایمان را کنترل کنیم.»

کیانوش کلاس هشتم است و با مادر خود به بازار آمده است. او می‌گوید: «وقتی کلاس ششم بودم، با مادرم به بازار می‌آمدیم و هر چه وسایلی که لازم داشتم را برمی‌داشتم اما امسال مادرم گفته فقط دفتر و خودکار بردارم و قرار شده وسایلی دیگر مثل خط کش و جامدادی و خودکار طراحی و ... را بعدا بخریم.»

خانواده‌هایی که بازار بزرگ لوازم التحریر تهران آمده‌اند، معمولا هنگام خرید احتیاط می‌کنند و پس از بررسی چند باره قیمت اقلام مختلف، یکی دو کالا بر می‌دارند، زیرا هزینه لوازم التحریر برای یک حتی فرزند نیز بسیار بالاست. در حال حاضر قیمت یک دفتر معمولی ۱۰۰ برگ از ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان است. جنس همین کالا اگر کمی بهتر باشد، باید حداقل ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان برای آن هزینه کرد. از اقلام مورد نیاز دیگر خودکار و مداد است. قیمت یک مداد اتود معمولی ۲۰ هزار تومان است و برای جنس بهتر دست کم باید تا ۴۰ هزار تومان پرداخت کرد. در سایر اقلام نیز وضع بهتری نیست. قیمت کیف کوله، جامدادی، پاک کن، تراش و ... هم بسیار بالاست؛ ضمن آنکه تنوع کالا در بازار کم شده است.

یکی از فروشندگان بازار به رویداد۲۴ می‌گوید:«بعضی از مشتریان فکر می‌کنند، چون قیمت‌ها بالاست، ما سود می‌کنیم و به ما می‌گویند ارزان‌تر بفروشید! در حالی که ما می‌گوییم هر چقدر قیمت‌ها بالاتر برود، ما بیشتر ضرر می‌کنیم، چون مجبوریم اقلام را گران بخریم و از آن سو فروش ما هم کم می‌شود، زیرا مشتری به خاطر قیمت بالا، کالاهایش را به وسواس انتخاب می‌کند و همه اقلام مورد نیاز خود را نمی‌خرد. در این شرایطی جنسی که ما در آستانه مهرماه ماه خریداری کرده‌ایم، روی دستمان می‌ماند. آن‌ها هم حق دارند، خب طبیعی است شما کجا دیدید یک دفتر ۸۰ برگ معمولی ۱۵ هزار تومان قیمت بخورد؟ مردم چگونه این کالا را بخرند؟»

یکی دیگر از فروشندگان می‌گوید: «۴۵ سال است در این بازار فعالیت دارم و حتی سال ۵۷ که انقلاب شده بود، وضعیت اینطوری نبود. مردمی که پول دارند، اصلا به بازار نمی‌آیند و خریدهایشان را مغازه‌های پر زرق و برق مرکز شهر انجام می‌دهند و اصلا برایشان مهم نیست قیمت یک دفتر معمولی ۲۰ هزار تومان باشد یا ۵۰ هزار تومان. آن‌ها هر چه می‌خواهند بر می‌دارند و آخر سر بدون اینکه قیمت را هم بپرسند، کارت می‌کشند. مردم معمولی اینجا می‌آیند که خب آن‌ها هم دست و دلشان برای خرید می‌لرزد. یک دفتر ۸۰ برگ بر می‌دارند و برای برداشتن دفتر دومی، تردید دارند. در این شرایط بیشترین ضرر مال ما و همین مردمی است که شما در این بازار می‌بینید.»

دفتر دولتی در بازار نیست

رویداد۲۴ وضعیت بازار لوازم التحریر را در گفت‌وگوی خود با موسی فرزانیان رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت افزار و لوازم مهندسی تهران بررسی کرده است. فرزانیان می‌گوید: اکثر قیمت‌ها از سال گذشته تا برابر رشد داشته و نه تنها لوزام نوشت افزار وارداتی بلکه لوازم تولید داخل نیز به دلیل افزایش هزینه تولید بالا رفته است.

او در پاسخ به این پرسش که چرا توزیع دفتر دولتی در بازار کم شده، ادامه می‌دهد: دفتر دولتی در بازار نیست و قرار بر این است که ۱۰ تا ۱۵ میلیون جلد دفتر دولتی با قیمت مصوب سازمان حمایت در روزهای آینده در فروشگاه‌های زنجیره‌ای توزیع شود. این دفتر‌ها ۵۰ برگ و قیمت آن زیر ۲ هزار تومان است زیرا واردات کاغذ آن‌ها با ارز ۴۲۰۰ تومانی انجام شده است.

فرزنیان در توضیح می‌گوید: سالیانه حدود ۱۴۰ میلیون دفتر در کشور استفاده می‌شود اما به دلیل اینکه کاغذ را با ارز آزاد خریده‌اند، قیمت این کالا هم بالا رفته است. از جمله اقلام مورد نیاز دیگر خودکار و مداد است که البته از سال گذشته تاکنون واردات مداد به کشور ممنوع شده و مقداری از مداد‌های وارداتی در گمرک مانده که هنوز ترخیص نشده است.

او ادامه می‌دهد: در حال حاضر اجازه واردات مداد با ارز آزاد هم داده نمی‌شود؛ حتی برای واردات مداد‌های رنگی طراحی نیز مجوز داده نمی‌شود و افرادی مثل دانشجویان هنر یا نقاشان و طراحان با مشکل مواجه شده‌اند. ما پیگیر هستیم بتوانیم راهی برای واردات این اقلام پیدا کنیم، اما هنوز به نتیجه‌ای نرسیده‌ایم.

رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت افزار و لوازم مهندسی تهران می‌گوید: در خصوص تامین سایر کالاها مشکلی نداریم. با این حال از سال گذشته تا کنون بازار نوشت افزار در رکود به سر می‌برد و میزان خرید‌ها کمتر از سال‌های قبل شده و میزان سفارش لوازم التحریر از شهرستان نیز به یک سوم سال قبل رسیده است.

  • 13
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش