
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مدیرعامل پالایشگاه نفت اصفهان در تشریح طرح انتقال آب از دریا به استان اصفهان با اعلام اینکه این طرح از مهمترین طرح های پالایشگاه اصفهان بهشمار میرود که با هدف تأمین پایدار آب مورد نیاز صنایع بزرگ استان، بهویژه در شرایط بحران کمآبی، اجرایی شده و به بهرهبرداری رسیده است، اظهار کرد: با توجه به موقعیت جغرافیایی خاص استان اصفهان و خشکسالیهای مکرر، موضوع تأمین آب صنعتی سالها در دستور کار بوده که با تأسیس شرکت مجری انتقال آب و سهامداری صنایع بزرگ استان، مسیر بهرهگیری از منابع پایدار مانند آب دریای عمان فراهم شده است.
غلامرضا باقریدیزج با بیان اینکه طرح انتقال آب از دریا در دو فاز طراحی شده است، تصریح کرد: فاز نخست این طرح شامل انتقال آب با انشعابی از خط واسکو به طول ۳۳۹ کیلومتر به اصفهان است که در دو مسیر شمالی و جنوبی به طولهای ۲۴۰ کیلومتر و ۲۱۹ کیلومتر امتداد مییابد. مسیر شمالی این پروژه، آب را به پالایشگاه اصفهان میرساند که هماکنون بهرهبرداری آزمایشی از این مرحله در پالایشگاه اصفهان آغاز و مقرر شده است حدود ۷۰۰ هزار مترمکعب آب از نیاز ماهانه پالایشگاه اصفهان از این طریق تأمین شود.
گام بلند پالایشگاه اصفهان برای تأمین پایدار آب صنایع
مدیرعامل پالایشگاه نفت اصفهان با تأکید بر استمرار و پایداری تولید در این شرکت، با اعلام اینکه پالایشگاه اصفهان نخستین صنعت استان است که از آب دریا استفاده میکند، بیان کرد: با اجرایی شدن طرح انتقال آب از دریا، یکی از بزرگترین چالشهای صنایع اصفهان یعنی کمبود آب برطرف میشود و ظرفیت تأمین آب مورد نیاز صنایع استان از این طریق وجود دارد.
غلامرضا باقریدیزج با اشاره به اینکه اجرای این طرح با رعایت کامل ملاحظات زیستمحیطی انجام شده است، یادآور شد: برای این پروژه که با هدف امنیت آبی صنایع مهم و حیاتی استان شکل گرفته است، ایستگاههای پمپاژ نیز بهطور موفقیتآمیز راهاندازی شده و بهصورت آزمایشی در حال بهرهبرداری است، همچنین با توجه به اهمیت راهبردی آب دریا، استفاده حداکثری از منابع آب بازیافتی و تصفیه پساب و اجرای برنامههای صرفهجویی در مصرف همچنان در دستور کار قرار دارد و استفاده از آب دریا بهعنوان منبع مطمئن و کلیدی در پایداری عملیات صنعتی و پالایشگاهی برای قطع وابستگی به آب شهری تلقی میشود.
مدیرعامل پالایشگاه نفت اصفهان درباره مرحله دوم طرح انتقال آب از دریا به استان اصفهان گفت: فاز دوم این پروژه با اجرای حدود ۴۰۰ کیلومتر لولهکشی و نصب ادوات مورد نیاز برای تأمین آب بهصورت مستقیم از دریای عمان اجرا میشود، مراحل طراحی فاز دوم انجام شده و در صورت تأمین منابع مالی اجرای آن آغاز میشود.
***
آغاز فاز نخست انتقال آب به غرب تهران
استاندار تهران گفت: پروژه انتقال آب از خارج از حوضه آبریز به غرب استان تهران ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تا چند هفته آینده فاز نخست این پروژه آغاز میشود.
فارس | استاندارد مصرف، گفت: الگوی مصرف آب برای هر فرد ۱۳۰ لیتر در روز است اما در استان تهران متاسفانه ۶۲ درصد مردم تا ۲۶۰ لیتر و ۷ درصد مردم مصرفی فراتر از دو برابر دارند. از طرفی ۳۱ درصد مردم الگوی مصرف را رعایت میکنند که جای تقدیر دارد.استاندار تهران از رسانهها، متخصصان و کارشناسان خواست تا در فرهنگسازی برای مدیریت مصرف نقش فعالتری ایفا کنند و گفت: مردم میتوانند با مراجعه به شرکتهای طرف قرارداد آبفا، نسبت به اصلاح تجهیزات پرمصرف اقدام کنند. این تغییرات بدون دریافت وجه انجام شده و هزینه آن به صورت اقساط ۱۲ ماهه پرداخت خواهد شد.
قطعی آب نداریم
معتمدیان با بیان اینکه قطعی آب نداریم گفت: فقط افت فشار در حال اعمال است که ساختمانهایی که دارای مخزن و پمپ باشند مشکل قطع یا نوسان فشار آب نخواهند داشت لذا لازم است همه آپارتمانها به مخزن و پمپ مجهز شوند. حدود ۸۰ درصد از آپارتمانهای تهران دارای مخزن و پمپ هستند.وی ضمن تقدیر از شهرداری تهران و همکاری دستگاههای دولتی، تأکید کرد: امروز شرایط طبیعی خاصی در کشور حاکم است که نیازمند همکاری و همدلی همهجانبه مردم و مسئولان است. رسانهها، سازمان برنامه و بودجه، وزارت نیرو و سایر نهادها همگی در حال تلاش شبانهروزی هستند تا با حداقل فشار از این بحران عبور کنیم.
معتمدیان در پایان اعلام کرد: شهروندان میتوانند برای گزارش مشکلات یا دریافت راهنمایی با شماره ۱۲۲ شرکت آب و فاضلاب بهصورت شبانهروزی تماس بگیرند. قطعاً با همراهی مردم میتوانیم این شرایط سخت را پشت سر بگذاریم.استاندار تهران از مردم خواست تا در روزهای پیک گرما حداکثر همکاری را در مدیریت مصرف آب و برق داشته باشند و گفت: هدف ما این است که با حداقل آسیب از این بحران عبور کنیم. از مردم عزیز بابت فشارهای این روزها پوزش میطلبیم و قدردان صبوری آنها هستیم.
- 13
- 1