چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۰:۵۷ - ۰۷ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۱۳۸۶
نفت و انرژی

مدیرعامل توانیر:

درخواست از دولت برای صرفه‌جویی ۱۰ درصدی برق ادارات/ رشد مصرف برق نگران کننده است

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,نفت و انرژی,آرش کردی
مدیرعامل توانیر با اشاره به اینکه از دولت خواسته‌ایم که ادارات و نهادهای دولتی را به ۱۰ درصد صرفه‌جویی و مدیریت مصرف برق موظف کند، گفت: رشد ۹،۳ درصدی برق نگران کننده است و اگر مردم بتوانند ۱۰ تا ۱۵ درصد صرفه جویی کنند پیک تابستان را بدون خاموشی پشت می‌گذاریم.

آرش کردی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در پاسخ به این سوال که وضعیت تولید و مصرف برق در کشور چگونه است،گفت:مصرف برق در کشور به نسبت پارسال در زمان پیک ۹.۳ درصد و از ابتدای سال تاکنون ۸.۶ درصد رشد داشته است.

 

وی افزود: پیک مصرف برق در بسیاری از مناطق جنوبی کشور مثل سیستان و بلوچستان، کرمان و خوزستان و در اواسط تابستان رخ می‌داد و در حال حاضر انتظار داریم که این اتفاق بیافتد، اما نکته اساسی این است که در بهار امسال از اعداد و ارقام مصرف برق تابستان پارسال در استان‌های جنوبی عبور کردیم و این وضعیت هشدار است.

 

تولید برق مشکلی ندارد/نگرانی از روند افزایشی مصرف برق

کردی ادامه داد: در حال حاضر تولید برق در کشور مشکل خاصی ندارد و  ۴۹ هزار و ۷۰۰ مگاوات را می‌توانیم تأمین کنیم، اما نگرانی ما از روند افزایشی مصرف برق است که اگر در تابستان و مطابق آن الگویی که در سال گذشته داشتیم افزایش مصرف داشته باشیم، یک مقدار نگران‌کننده است و باید مدیریت مصرف را بیشتر اعمال کنیم.

 

از ۱۱ صبح تا ساعت ۱۶ از وسایل غیرضروری استفاده نکنند

مدیر عامل توانیر در پاسخ به این سوال که مردم به چه میزان باید صرفه‌جویی کنند که از پیک تابستان بدون خاموشی عبور کنیم، گفت: انتظار ما از مردم برای صرفه‌جویی برق بیش از ۱۰ درصد تا ۱۵ درصد نیست و چیزی است که در دسترس است.

 

وی افزود: تقاضاهای ما تقاضای پیچیده‌ و سختی نیست، بنابراین از مردم درخواست داریم که از ساعت ۱۱ ظهر تا ساعت ۱۶ از وسایل غیرضروری استفاده نکنند و دمای مصرف کولر را بر روی ۲۴ درجه تنظیم کنند.

 

کردی با اشاره به اینکه این موارد مربوط به مشترکان عادی و خانگی است گفت: اقداماتی برای کاهش مصرف برق با همکاری صنایع،بخش کشاورزی و اداری صورت گرفته و از دولت خواسته‌ایم که کمک کند.

 

از دولت خواسته ایم ادارات را به ۱۰ درصد صرفه جویی موظف کند

وی تاکید کرد:از دولت خواسته ایم که ادارات و نهادهای دولتی را به ۱۰ درصد صرفه‌جویی و مدیریت مصرف برق موظف کند همچنین خواسته‌ایم که تغییر ساعات اداری را در استان‌های گرمسیر به استانداران ابلاغ کند که البته استانداران مجوز کلی این موضوع را دارند و می‌توانند برای آن اقدام کنند.

 

مدیرعامل توانیر گفت: استفاده از مولدهای خودتأمین نیز می‌تواند کمک خوبی به کاهش مصرف داشته باشد و البته توانیر برق این مولدها را به صورت تضمینی خریداری می‌کند.

 

وی ادامه داد: آماده‌سازی شبکه و رسیدگی به شبکه برق را در کنار این موارد در حال انجام داریم تا بتوانیم با یک وضعیت مطلوب موج گرما را سپری و پیک تابستان را با موفقیت پشت سر بگذاریم.

 

ذخیره برق نامطلوب نیست اما زیر استاندارد است

کردی در پاسخ به این سوال که ذخیره برق در حال حاضر چه میزان است، اظهار داشت: ذخیره برق در حال حاضر وضعیت نامطلوبی نیست، اما زیر استاندارد است، بنابراین نگرانی ما رشد مصرف در ۲ هفته آینده است که ضریب ذخیره کاهش می‌یابد در حالی‌ که ۴۹ هزار و ۷۰۰ مگاوات برق تولیدشده می‌تواند ذخیره خوبی باشد.

 

وی افزود: در حال حاضر بحث و مسئله اصلی صنعت برق ذخیره تولید آن نیست، بلکه ظرفیت شبکه‌های انتقال برق و توزیع و فوق توزیع برق هم هست.

 

مدیرعامل توانیر اضافه کرد: فرض کنیم که تولید برق در کشور مشکل ندارد، اما وقتی گرما از حدی که بیشتر می‌شود فشار به شبکه برق افزایش می‌یابد و در آن زمان است که دچار محدودیت می‌شویم.

 

وی ادامه داد:این محدودیت زمانی رخ می‌دهد که بار شبکه در یک لحظه به بیش از ۵۰ هزار مگاوات افزایش یابد، بنابراین دو بحث مهم در دستور کار ما قرار دارد که یکی بحث تولید و ذخیره برق و دیگری ظرفیت بسته‌های انتقال، توزیع و فوق‌توزیع است.

 

کردی در پاسخ به این سوال که اگر از مرز ۵۰ هزار مگاوات عبور کنیم آیا در وضعیت نگران‌کننده و خاموشی قرار می‌گیریم، گفت: به هر حال وقتی مصرف برق از ۵۰ هزار مگاوات عبور می‌کند، شبکه برق در وضعیت مطمئنه‌ای قرار نمی‌گیرد و نیاز به تمهیدات ویژه‌ای است.

 

صنعت برق آمادگی کامل برای عبور از پیک مصرف برق را دارد

کردی افزود: تاکنون هر خاموشی که در کشور به صورت پراکنده رخ داده است، عمدتاً ناشی از کمبود تولید برق نبوده است، پس تلاش این است که بخش اول را که تولید انرژی است را پوشش کامل دهیم و برای بخش دوم که شبکه‌های انتقال، توزیع و فوق توزیع است، تدبیر کنیم، بنابراین باید اذعان شود که صنعت برق آمادگی کامل برای عبور از پیک مصرف برق را دارد.

 

مدیرعامل توانیر در پاسخ به این سوال که ۲ سال بود که مدام اعلام می‌شد خاموشی برق در تابستان خواهیم داشت، آیا عدم خاموشی‌ها به دلیل مدیریت مصرف برق بود یا افزایش تولید، اظهار داشت: هم مدیریت مصرف و هم افزایش تولید برق در کنار هم بودند، اما یک نکته‌ای که بسیار حائز اهمیت است ظرفیت تولید به کمک ما نیامد، بلکه ضریب آمادگی نیروگاه‌ها به یک رکورد ۹۸.۵ درصدی رسید و در زمان پیک و در تابستان تعداد واحدهایی که در مدار بودند به بیش از ۹۸.۵ درصد رسید، ضریب اطمینان در دو سال گذشته بالا رفت تا دچار خاموشی نشویم.

 

وی ادامه داد: مدیریت مصرف دچار تغییراتی شد و صنایع عمده و بزرگ را در بحث ذخیره عملیاتی وارد کردیم و برای آنها پایش دقیق بدون هیچ آسیبی برای تولید در نظر گرفتیم.

 

 

  • 16
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش