جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۰:۵۰ - ۰۵ آبان ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۸۰۳۶۸
بورس و سهام

رشد ۳۶۹ واحدی شاخص در آخرین روز کاری بورس / ۲ سیگنال ارزی برای آینده بازار سهام

شاخص کل بورس,بورس تهران
آخرین روز کاری بورس در هفته جاری با رشد ۳۶۹ واحدی شاخص کل و قرار گرفتن این نماد در ارتفاع یک میلیون و ۳۸۴ واحد آغاز شد.

امروز (چهارشنبه ۵ آبان) آخرین روز کاری بورس در هفته جاری با رشد ۳۶۹ واحدی شاخص کل و قرار گرفتن این نماد در ارتفاع یک میلیون و ۳۸۴ واحد آغاز شد. بر اساس جدول نمادهای تاثیرگذار بر شاخص کل بورس صبح امروز نمادهای فولاد، نوریف شاراک، کالا و فملی به ترتیب با ۳۶۶، ۱۸۴، ۱۷۳، ۱۰۸ و ۱۰۰ واحد رشد بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل بورس داشتند.

صبح امروز نمادهای فسبزوار - پارس فولاد سبزوار، كدما - معدني‌ دماوند، كيمياتك - آريان كيميا تك، فولاد - فولاد مباركه اصفهان، شپنا - پالايش نفت اصفهان، خودرو - ايران‌ خودرو و هاي وب - داده گسترعصرنوين-هاي وب در صدر لیست نمادهای پربینده بورس قرار داشتند.

بنابراین گزارش، امروز (چهارشنبه ۵ آبان) شاخص کل فرابورس با رشد ۳۸ واحدی در ارتفاع ۱۹ هزار و ۷۰۹ واحدی قرار گرفت. صبح امروز نمادهای توسن - توسعه سامانه ي نرم افزاري نگين، فجهان - مجتمع جهان فولاد سيرجان، مديريت - س. و خدمات مديريت صند. ب كشوري، غگيلا - شيرپاستوريزه پگاه گيلان، كرمان - س. توسعه و عمران استان كرمان، وهامون - سرمايه گذاري هامون صبا و شصدف - صنعتي دوده فام در صدر لیست نمادهای پربیینده فرابورس قرار داشتند.

شاخص کل بورس,بورس تهران

این در حالی است که روز گذشته (سه شنبه ۴ آبان) سومین روز کاری بورس در هفته جاری با رشد ۶۶۵ واحدی شاخص کل و قرار گرفتن این نماد در ارتفاع یک میلیون و ۳۸۴ هزار واحد آغاز شد و این روند تا پایان روز ادامه داشت تا جایی که شاخص بورس در جریان معاملات امروز بازار سرمایه با ثبت رشد ۳۳۶ واحدی مواجه شد.

بیشترین اثر مثبت بر دماسنج بازار سهام در روز گذشته به نام نمادهای معاملاتی شرکت‌های پتروشیمی پردیس، پتروشیمی نوری و فولاد مبارکه اصفهان شد و در مقابل شرکت‌های پتروشیمی فناوران، پتروشیمی خارک و بانک پارسیان با افت خود مانع رشد بیشتر نماگر بازار سهام شدند.

 ۲سیگنال ارزی برای آینده بازار سهام

افزایش درآمد‌های نفتی و نوسان‌های دلار در سامانه نیما می‌تواند آینده بازار سهام را تحت‌تأثیر قرار دهد

بورس

۲سیگنال ارزی برای آینده بازار سهام

شاخص کل بورس,بورس تهران

آمار‌ها نشان می‌دهد از یک طرف درآمد‌های ارزی دولت، طبق گزارش بانک مرکزی، در حال افزایش است و از طرف دیگر قیمت دلار در سامانه نیما، که مبنای محاسبات در بورس است، تمایل زیادی به صعود ندارد. به‌نظر می‌رسد این دو سیگنال می‌تواند آینده بازار سهام را در روز‌های آینده تحت‌تأثیر قرار دهد.

به گزارش همشهری، شاخص بورس تهران همبستگی زیادی با نوسان‌های قیمت ارز دارد؛ به‌طوری که هر نوع نوسان قیمت ارز بلافاصله شاخص‌های بورس را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. آنطور که تحلیلگران می‌گویند همان‌قدر که شاخص‌های بورس از قیمت دلار تأثیر می‌پذیرند، نرخ دلار نیز خود از عوامل دیگر تأثیر می‌پذیرد. به‌زعم کارشناسان، آینده قیمت ارز دربلندمدت به نرخ تورم و درکوتاه‌مدت به آینده مذاکرات هسته‌ای وابسته است. 

چنانچه نشانه‌های کاهش تورم در بلندمدت نمایان شود و انتظارات تورمی فروکش کند، می‌توان امیدوار بود که قیمت دلار با ثبات مواجه شود و نوسان‌های صعودی آن محدود شود. تحلیلگران همچنین اعتقاد دارند مذاکرات هسته‌ای نیز در کوتاه‌مدت می‌تواند بازار ارز را تحت‌تأثیر قرار دهد. هر نوع کاهش تحریم‌ها می‌تواند جریان ورود ارز را به کشور تقویت کند و به افت قیمت دلار منجر شود اما تداوم تحریم‌ها و افزایش فشار‌های اقتصادی علیه ایران می‌تواند به کاهش ذخایر ارزی بانک مرکزی منجر شود که این می‌تواند رشد قیمت دلار را به‌دنبال داشته باشد.

در چنین شرایطی ۲سیگنال مهم در بازار ارز ظرف چند روز گذشته به بازار مخابره شده که احتمالا محدود‌تر‌شدن روند صعودی قیمت دلار را بیشتر کرده و دلایل نزول بازار سهام را ظرف ۲‌ماه گذشته توضیح می‌دهد.

۲سیگنال ارزی

بانک مرکزی در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرده است حجم درآمد‌های ارزی ایران از محل صادرات نفت و فرآورده‌های نفتی در بهار امسال به ۹میلیارد دلار نزدیک شده است. این میزان درآمد ارزی از محل صادرات نفت و فرآورده‌های نفتی تقریبا ۲برابر درآمد‌های ارزی ایران در بهار سال گذشته است. این اطلاعات نشان می‌دهد درصورت تداوم وضع موجود و فروش ۹میلیارد دلار نفت و فرآورده‌های نفتی در هر فصل احتمالا جمع کل درآمد‌های ارزی ایران در پایان سال‌جاری به مرز ۳۶میلیارد دلار خواهد رسید که ۷۲درصد بیشتر از درآمد‌های نفتی سال قبل است. حتی برخی کارشناسان برآورد می‌کنند درصورت افزایش قیمت و حجم صادرات، درآمدهای ارزی ایران در سال‌جاری از این رقم نیز فراتر رود. طبق آمارهای موجود، پارسال جمع کل درآمدهای ارزی ایران از محل نفت و فرآورده‌های نفتی ۲۱میلیارد بود. در طول ۴سال‌ گذشته به‌دلیل وقوع تحریم‌های اقتصادی آمریکا درآمدهای نفتی ایران به‌شدت کاهش یافته اما به‌نظر می‌رسد با افزایش قیمت انرژی در جهان و کاهش اثرات تحریم، درآمدهای نفتی ایران در حال افزایش است.

این افزایش درآمد‌های نفتی این امیدواری را ایجاد کرده ‌که منابع ارزی دولت افزایش یابد. افزایش ذخایر ارزی دولت می‌تواند به سرعت بر قیمت دلار تأثیر بگذارد و به کاهش قیمت دلار منجر شود. یکی از دلایل نوسان‌های ارزی دولت به‌ویژه از سال۱۳۹۷ تاکنون کاهش ذخایر ارزی دولت به‌دلیل تشدید تحریم‌‌ها بود که موجب شد قیمت دلار با صعود زیادی مواجه شود. از نظر اقتصادی بین میزان ذخایر ارزی بانک مرکزی و قیمت دلار رابطه عکس وجود دارد؛ به‌طوری‌که با کاهش این ذخایر امکان رشد قیمت دلار بیشتر می‌شود به‌ویژه آنکه این کاهش عرضه با افزایش تقاضا نیز همراه باشد؛ مشابه آنچه در سال۱۳۹۷ بعد از خروج آمریکا رخ داد و به رشد افسار‌گسیخته قیمت دلار از اردیبهشت تا مهر‌ماه همان سال منجر شد.

حالا اما با افزایش درآمد‌های نفتی این امیدواری ایجاد شده ‌که قیمت ارز در میان‌مدت با افت مواجه شود، به‌ویژه آنکه به‌دلیل بحران انرژی در جهان قیمت نفت به ۸۶دلار افزایش یافته و مطابق پیش‌بینی برخی مؤسسات بین‌المللی می‌تواند این قیمت ‌حتی از مرز ۹۰دلار هم فراتر رود.

سیگنال دوم

سیگنال مهم دیگری که به بازار سهام از ناحیه بازار ارز صادر شده، روند قیمت دلار در سامانه نیماست. اطلاعات موجود نشان می‌‌دهد با وجود نوسان‌های بازار آزاد، قیمت دلار در سامانه نیما به صعود تمایل کمتری پیدا کرده، شاید به این دلیل که حجم عرضه ارز در سامانه نیما در حال افزایش است. سامانه نیما محل تبادل ارز میان صادر‌کننده‌ها و وارد‌کننده‌هاست. صادرکننده‌ها ارزهای تکلیفی خود را در این سامانه عرضه می‌کنند و واردکننده‌ها منابع ارزی خود را از این سامانه تامین می‌کنند. به‌نظر می‌رسد با کاهش فشار تحریم‌ها، محدودیت‌های ارزی کاهش یافته و صادرکننده‌ها منابع ارزی بیشتری وارد بازار می‌کنند. این موضوع به‌ویژه ظرف چند هفته گذشته شدت بیشتری پیدا کرده و به نزول قیمت دلار در سامانه نیما منجر شده است.

به لحاظ اقتصادی قیمت دلار در سامانه نیما مبنای محاسبات اقتصادی فعالان بازار سرمایه است و هر نوع نوسان در این بازار روی بازار سرمایه تأثیر می‌گذارد. علت این ‌است که مبنای نرخ تسعیر ارز در صورت‌های مالی شرکت‌های بورس، قیمت دلار در سامانه نیماست و درآمدهای ارزی شرکت‌های بورس به‌ویژه شرکت‌های صادرات‌محور تابعی از نوسان‌های قیمت ارز در سامانه نیماست. در چنین شرایطی به‌نظر می‌رسد درصورت تداوم نزول قیمت ارز در سامانه نیما شاخص‌های بورس نیز با نزول مواجه شوند. 

این موضوع توضیح می‌دهد که چرا شاخص‌های بورس در طول ۲‌ماه گذشته به نزول تمایل زیادی پیدا کرده‌اند. اکنون پرسش این است که با وجود صدور چنین سیگنال‌هایی از بازار ارز، بازار سهام در روز‌های آینده چه مسیری را دنبال خواهد کرد؟

آینده بورس 

تحلیلگران معتقدند با وجود نوسان‌های مقطعی، محاسبه نرخ دلار با توجه به اثر‌پذیری که این متغیر از عوامل سیاسی و اقتصادی دارد، دشوار است و این احتمال که قیمت دلار تحت‌تأثیر عوامل خارجی با رشد مواجه شود و به صعود شاخص‌های بورس منجر شود هم وجود دارد. اشاره تحلیلگران به سرنوشت نامعلوم مذاکرات هسته‌ای است که درصورت شکست می‌تواند اثر افزایش درآمدهای نفتی را بر قیمت ارز خنثی کند و به رشد قیمت دلار منجر شود.

سینا عنایت‌اللهی، کارشناس بازار سرمایه در این‌باره گفت: با توجه به آینده مذاکرات هسته‌ای خوش‌بینی چندانی نسبت به کاهش قیمت ارز وجود ندارد، بنابراین نمی‌توان خیلی امیدوار بود که قیمت ارز کاهش یابد. او افزود: دلیل اصلی نزول شاخص‌‌های بورس و حال بد بازار کمبود نقدینگی است که موجب شده سایر پارامتر‌های اثرگذار بر روند بازار سرمایه نادیده گرفته شود. به‌گفته او، نرخ ارز در بازار آزاد هم‌اکنون در محدود ۲۷ تا ۲۸هزار تومان در نوسان است و انتظار می‌رود میزان درآمد شرکت‌های بورس در گزارش‌های ۹ماهه افزایش یابد که می‌تواند بر بازار سهام تأثیر زیادی داشته باشد.

شاخص کل بورس,بورس تهران

امیرعلی امیرباقری، کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه دلایل نزول شاخص‌های بورس ناشی از ابهام در شاخص‌‌های اقتصادی و اثر‌گذاری نرخ ارز است، گفت: نرخ ارز ازجمله مسائل اثرگذار بر روند فعلی معاملات بازار سرمایه است. اکنون چند سناریو در میان فعالان بازار برای نرخ ارز متصور است، از آنجا که فعالان بازار سرمایه از روند قیمت ارز تحلیل درستی ندارند، بنابراین قادر به پیش‌بینی میان‌مدت و بلند‌مدت نرخ ارز نیستند و نمی‌توانند اثر این پیش‌‌بینی را بر قیمت و سوددهی شرکت‌ها بررسی کنند.

به‌گفته او، اکنون سهام شرکت‌های صادرات‌محور و سودمحور به‌دلیل نبود تحلیل دقیق از نرخ ارز با فشار فروش مواجه هستند. او با بیان اینکه قیمت ارز از عوامل داخلی و خارجی تأثیر می‌پذیرد، ادامه داد: رشد اقتصادی نزدیک به صفر در طول سال‌های گذشته موجب شده نقدینگی در بخش تولید جذب نشود درحالی‌که نقدینگی با رشد زیادی مواجه شده است. در چنین شرایطی انتظار این است که قیمت ارز در یک کانال صعودی میان‌مدت حفظ شود و همین موضوع به تورم در کلیت اقتصاد منجر می‌شود. او توضیح داد: با کاهش انتظارات تورمی، فشار فروش بر بازارهای دارایی بیشتر می‌شود در نتیجه میزان کارایی شرکت‌ها اهمیت بیشتری پیدا خواهد کرد و این موضوع موجب می‌شود شرکت‌های با کارکرد بالا مورد توجه سهامداران قرار بگیرند و می‌توان نسبت به رشد سهام آنها در بازار امیدوار بود.

  • 20
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
استادان اقتصاد چرا جلوی رمزارزها را برای مردم محدود نمیکنید تا به تقویت بازار بورس داخلی کمک کنید . بنشینید تا امریکا همه را برایتان بلوکه کند و بالا بکشد و فقط پاسخگوییش برای رییس جمهور محترم بماند نقش مشاورین چیست ؟
حاجاقا برادر شما با فروش بی رویه اوراق دارید بازار سرمایه و بورس را از ریشه می خشکانید
سرمایه مردم رو نابود کردید و پاسخگو نیستید
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش