شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۵۱ - ۲۲ دي ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۰۲۱۴۴
بورس و سهام

رشد ۷۰۰ واحدی شاخص کل بورس/  عرضه کامل محصولات پتروشیمی در بورس

شاخص کل بورس تهران در آغاز معاملات امروز,شاخص کل بورس تهران
شاخص کل بورس امروز با ۷۰۰ واحد رشد همراه بود.

به گزارش اقتصاد۲۴، در آغاز معملات بورس  امروز (۲۲ دی ماه) تا این لحظه شاخص کل بورس با ۷۰۰ واحد افزایش به رقم یک میلیون ۳۳۵ هزار واحد رسید. همچنین شاخص کل هم‌وزن با ۸۲۶ واحد رشد به رقم ۳۵۴ هزار و ۲۰۰ واحد رسید.  

نماد‌های موثر در مثبت شدن در شاخص کل نوری، شبندر، غکورش و وبملت و نماد‌های تاثیر منفی بر شاخص کل داشتند، شپدیس، مبین و تاپیکو هستند.

نماد‌های پر تراکنش امروز خودرو، خگستر، شپنا، فملی، خساپا، سپید و انرژی ۳ هستند.  

شاخص کل فرابورس امروز ۲۴ واحد رشد داشته و به رقم ۱۸ هزار واحد رسید. نماد‌های آریا، سمگا، صبا، توریل، غصینو و کلر تاثیر مثبت بر شاخص کل فرابورس دارند. نماد فرابورس نیز تاثیر منفی بر شاخص کل داشتند.  

 عرضه کامل محصولات پتروشیمی در بورس

عضو هیات مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران گفت: طرح وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر ساماندهی بازار پتروشیمی، متغیرها و مولفه‌های زیادی دارد و یکی از آن‌ها به عرضه کلیه محصولات در بورس کالا مربوط می‌شود.

شاخص کل بورس تهران در آغاز معاملات امروز,شاخص کل بورس تهران

برمک قنبر پور در گفت‌وگو با فارس، افزود: عرضه کلیه محصولات پتروشیمی در بورس کالا نه تنها به نفع صنایع پایین دستی است، بلکه به سود صنایع بالادستی، مردم و کل اقتصاد و تولید کشور است و باید از طرح وزارت صمت در این زمینه حمایت شود.

وی با مثبت ارزیابی کردن رویکرد وزارت صمت در مورد عرضه کلیه محصولات پتروشیمی در بورس کالا، گفت: طرح وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر ساماندهی بازار پتروشیمی، متغیرها و مولفه‌های زیادی دارد و یکی از آن‌ها به عرضه کلیه محصولات در بورس کالا مربوط می‌شود.

عضو هیات مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران افزود: عرضه محصولات پتروشیمی در بورس کالا با اولویت تامین نیاز داخل البته در محصولاتی که التهاب نداشته و بدون سقف سهمیه هستند، اجرایی می‌شود تا میزان مازاد نیاز داخل، صادر شوند و این اقدام، رویه‌ای مثبت و بهینه را در بازار پتروشیمی رقم می‌زند.

عضو هیات مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران ادامه داد: موفقیت این طرح یعنی عرضه کلیه محصولات پتروشیمی که بازار آن‌ها فاقد التهاب بوده و بعضا عرضه زیاد و کافی دارند، زمانی محقق می‌شود که نظارت دقیقی در مورد ورود کامل محصولات به بورس کالا وجود داشته باشد، زیرا وقتی بحث حذف سهمیه بندی مطرح است، شاهد افزایش تقاضا در بازار هستیم که در طرح وزارت صمت، کف عرضه این محصولات به میزان کل تولید شرکت‌هاست که در این صورت با رشد عرضه‌ها، کل تقاضای بازار پوشش داده می‌شود.

طرحی به سود مردم و تولید

قنبرپور خاطرنشان کرد: اغلب محصولات پایین دستی پتروشیمی در سبد مصرفی خانوارها وجود دارد و از این رو شفافیت در مبادلات این محصول و تامین کامل نیاز داخلی به طور حتم به سود مردم تمام می شود.

به گفته وی، در صورت عدم افزایش کف عرضه در بورس، تنها اتفاقی که می‌افتد این است که سود سرشاری نصیب پتروشیمی‌ها خواهد شد. از این رو برای موفقیت این طرح مهم، اول باید شاهد عرضه کلیه محصولات در بورس با هدف تامین نیاز داخل و تکمیل زنجیره ارزش باشیم و در ادامه کف عرضه بالا برود تا از رقابت بی مورد جلوگیری شود.

قنبرپور ادامه داد: دستگاه نظارتی در کنار دستگاه اجرایی باید حضور مستمر داشته باشد و کارشناسی دقیقی انجام شود که طرح به صورت کامل عملیاتی و اجرا شود و به اهداف دست یابد.

این عضو هیئت مدیره انجمن پلیمر با بیان این نکته که عملیاتی شدن این طرح نه تنها برای صنایع پایین دستی بلکه در میان مدت برای صنایع بالادستی و کلیت اقتصاد کشور مفید است، اظهار کرد: هر چه در مسیر تکمیل زنجیره ارزش هر کالایی به ویژه صنایع نفت، گاز و پتروشیمی به عنوان مزیت اصلی رقابتی کشور، گام برداریم، به معنای تولید ارزش افزوده و اشتغال بیشتر و بهبود و افزایش تولید ناخالص داخلی و در نهایت توسعه و پیشرفت اقتصاد است. لذا تاکید می شود این موضوع در بلند مدت و میان مدت کل اقتصاد کشور را تحت الشعاع قرار می‌دهد و به تک تک افراد جامعه کمک می‌کند.

قنبرپور یادآور شد: در هر کالایی اگر نظارت اتفاق نیافتد و اختلاف قیمت داخلی و صادراتی از یک درصدی بیشتر باشد، رانت ایجاد می‌کند و ساده ترین مثال در این زمینه بنزین است. بنابراین در مورد هر کالایی اگر قیمت به درستی و متناسب با عرضه و تقاضا کشف شود، اقتصاد به صورت آزاد و رقابتی فعالیت می‌کند و این رویه برخلاف برخی مخالفت‌ها، از فساد، رانت و قاچاق جلوگیری می‌کند.

وی به موضوع صادرات اشاره و تاکید کرد: قطعا صادرات محصولات پتروشیمی بهتر از صادرات مواد خام است و نیت و هدف طرح وزارت صمت از طرح عرضه کلیه محصولات پتروشیمی در بورس کالا، تکمیل زنجیره ارزش است، چراکه تولید و صادرات محصولات پایین دستی ارزش افزوده بیشتری را ایجاد می‌کند. از این رو بهتر است مواد به میزان نیاز داخل در بورس عرضه شود و صنایع پایین دستی به میزان توانمندی و ظرفیت خود آن مواد را خریده و در چرخه تولید استفاده کنند تا پس از تکمیل زنجیره، مواد مازاد نیاز داخل صادر شود.

  • 15
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش