یکشنبه ۰۹ مهر ۱۴۰۲
۰۸:۴۰ - ۱۸ خرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۳۱۵۱۱
بورس و سهام

بورس در کمای توافق

بازارسرمایه,بورس

در روزی که فشار فروش در بازار زیاد بود، حجم معاملات پایین بود و عدد شاخص کل قرمز رنگ شد.

در معاملات روز چهارشنبه، ۱۷ خرداد ۱۴۰۲، شاخص بورس تهران هزار و ۱۰۱ واحد نسبت به روز کاری گذشته افت کرد و تا سطح ۲ میلیون و ۲۸۸ هزار و ۴۴۸ واحد پایین آمد.

این در حالی است که شاخص دیروز دو بار خیز صعودی برداشت اما در نهایت در دقایق پایانی در سطحی پایین‌تر از روز قبل ایستاد.

حالا به نظر می‎رسد همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد سیگنال‌های موجود ترس و احتیاط را برای بازار به ارمغان آورده است. هرچند عوامل دیگر نیز در این زمینه دخیل هستند. این روزها اهالی بازار سرمایه بیشتر ترجیح می‌دهند از نمایشگاه بورس، بیمه و بانک بازدید کنند تا اینکه نظاره‌گر تابلوهای معاملاتی بی‌رمق باشند. از سویی هم با نزدیک‌شدن به فصل مجامع، تعداد نمادهایی که متوقف می‌شوند افزایش پیدا می‌کند و این موضوع نیز به کاهش ارزش معاملاتی کمک کرده است.

از سوی دیگر برخی کارشناسان معتقدند اگر آزادسازی ۱۷ میلیارد دلار منابع بلوکه‌شده ایران در عراق و کره‌جنوبی به واقعیت بپیوندد به طور قطع قیمت ارز در بازار آزاد اصلاح خواهد داشت و پیرو آن نمادهای ریالی هم حرکت خواهند کرد و روند اصلاحی اخیر هم فرصتی برای تغییر مالکیت حقوقی‌ها به وجود آورده و سهامداران خرد بیشتر به بازارهای مطمئن جدید ورود می‌کنند.

در چند روز معاملاتی گذشته گروه‌های ریالی بیشتر مورد توجه قرار گرفته‌اند اما این مساله منجر به افزایش تقاضای سنگین در بورس نشده است، به طوری که سرانه‌های خرید حدود ۳۱ میلیون تومان شده و نزدیک به سرانه‌های فروش است و تا زمانی که قدرت خریداران افزایش نیابد اتفاق خاصی در بازار نمی‌افتد.

حالا اما برای بازار در صورت به وقوع پیوستن توافق، سناریوهای مختلفی مطرح می‌شود. از یک سو کارشناسانی هستند که معتقدند هرگونه گشایش سیاسی در بلندمدت برای بورس مثبت است و در سودآوری شرکت‌ها اثر خوبی خواهد داشت و برخی نیز معتقدند در صورت هر‌گونه گشایش و بالا بودن نرخ بهره بورس می‌تواند دوران رکود را تجربه کند.

برجام و چند نکته دیگر

در همین زمینه علی فراقی در گفت‌و‌گو با «جهان‌صنعت» می‌گوید: در وهله‌ای از زمان قرار داریم که بازار سرمایه و تمامی بازارهای کشور با اخبار‌های سیاسی مثل توافق روبه‌رو است که حتی فقط به صورت روانی می‌تواند بازارها را دستخوش تغییر جبهه فعالان آن بازار کند.

این کارشناس بازار سرمایه با طرح این سوال که بهترین بازار در صورت موفقیت یا شکست دوباره در توافق کدامین بازار است، اظهار می‌کند: در جواب بهتر است از پاسخ‌ها و نتایج گفته‌شده تکراری دوری کنیم و یکسری از موارد بررسی‌نشده را در نظر بگیریم.

وی می‌افزاید: در قسمت اول باید به این مورد اشاره کنیم که وضعیت بازارهای کشور با توجه به وابستگی‌هایی که دارند می‌توانند بسته به نتیجه مثبت و منفی، تغییر جهت‌هایی را داشته باشند، زیرا خواه‌ناخواه -چه از لحاظ پارامترهای اقتصادی چه حتی روانی تاثیرپذیری بالایی نسبت به این موضوع دارند هرچند در برخی مواقع با توجه به طولانی شدن زمان تایید و تکذیب خیلی از بازار‌ها تصمیم می‌گرفتند که بدون توجه به نتیجه مسیر خود ادامه دهند. فراقی ادامه می‌دهد: ولی دوباره پس از مدتی با نبود اینگونه خبرها دوباره شاهد شکل‌گیری و مخابره شدن خبرهای مختلف به صورت قوی‌تر هستیم که بسیاری را با گرفتن نتیجه حاصل در یک گوشه آماده به ورود (ولی بدون هیچ‌گونه تصمیمی برای ورود به بازارها) قرار داده است.

وی تاکید می‌کند: حال اگر منطقی‌ترین و بهترین بازار را با ذکر یک دلیل نسبتا خوب معرفی کنیم آن بازار، بازار بورس است.

فراقی تشریح می‌کند: حال شاید به نظر برسد این یک جواب جانبدارانه یا تک‌بعدی باشد ولی اگر بخواهیم بگوییم که اینطور نیست باید گفت که بازار سرمایه در صورت در نظر گرفتن نامساعدترین نتیجه و با توجه به اینکه به خوبی دوباره شاهد تقاضا در بازارهایی مانند ارز هستیم، بورس یکی از بازارهای هدفی است که پس از این اوج‌گیری دوباره با توجه به اینکه بسیاری از شرکت‌های آن با رشد نرخ‌ها یا رشد قیمتی بسیاری از دارایی‌های خود که عملا تاثیر‌پذیر این بازارها هستند، مواجه می‌شود که ناگزیر تاثیر آن در این بازار لمس خواهد شد.

فراقی می‌افزاید: به دلیل این رشد‌ها صنایع موجود در بازار از جهات مختلف و بیشتری شاهد دیدگاه رشد قیمتی هستند. حتی می‌توانند با اندازه بزرگ‌تری نسبت به دیگری رشد قیمتی داشته باشند تا بتوانند با بقیه بازار‌ها هماهنگ شوند (موردی که به دفعات پس از رشد دیگر بازارها در بازار سرمایه شاهد رخ دادن آن بوده‌ایم).این کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: ولی اگر در طرف مقابل مثبت‌ترین‌ها را در نظر بگیریم باز هم بازار با صنایعی سروکار دارد که به خوبی منتظر این فرصت‌ها هستند و می‌توانند پس از صرف یک مدت کوتاه دوباره به شرایط تولید و کیفیتی برسند که به خوبی هم صنعت و سرمایه‌گذاران را منتفع سازد، زیرا با شرکت‌های بسیاری روبه‌رو هستیم که با وجود پتانسیل‌ها و شرایط عالی به دلیل کمبود امکاناتی که تحریم‌ها بر این صنایع اعمال کرده با سرکوبی چندساله مواجه شده‌اند.فراقی یادآور می‌شود: در کل باید گفت بازار سرمایه از هر دوطرف شرایط با فاکتور گرفتن نوسانات کوتاه‌مدت آن، عملا می‌تواند مستعد‌ترین و پربازده‌ترین بازار‌ها باشد، موردی که همیشه پس از فروکش کردن هیجانات مقطعی همیشه در چرخه اقتصادی تکرار شده و به نظر می‌رسد باز هم قرعه قرار است به بازار سرمایه برسد.

jahanesanat.ir
  • 15
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
مهران احمدی بیوگرافی مهران احمدی؛ بازیگر حرفه سینما تلویزیون و تئاتر

تاریخ تولد: ۹ اسفند ۱۳۵۲

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، کارگردان، مدیر تولید، برنامه ریز

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی بازیگری از دانشگاه هنر و معماری تهران

ادامه
سراج قمری زندگینامه سراج قمری، شاعر هجو گوی سده شش و هفت

شهرت: سراج قمری، قمری آملی

دوران زندگی: سده ششم و هفتم قمری

محل تولد: خوارزم یا گلستان

حرفه: شاعر پارسی گو

آثار: دیوان اشعار سراج قمری

وفات: ۶۲۵ قمری

ادامه
زندگینامه کیان ایرانی زندگینامه دلیر ایرانی؛ کیان و نقش او در قیام مختار

از فعالیت ها و سوابق کیان ایرانی قبل از قیام مختار اطلاعاتی در دسترس نیست البته بعد از اضافه شدن به لشکر مختار از جمله افراد تاثیرگذار و بسیار مهم وقایع قیام شناخته شد. 

در سال ۶۶ قمری مختار با هدف گرفتن انقام از عاملان واقعه کربلا و شکست قاتلان امام حسین در کوفه، کیان ایرانی را به عنوان حرس به عبارتی رئیس نگهبانان خود انتخاب کرد. 

اعتماد و اطمینان مختار به کیان به قدری بود که ریاست انتظامات کوفه و فرماندهی شرطه های کوفه به وی سپرده شد. اموال بسیاری از افراد حین برخورد با جنایتکاران کربلا با فرمان مختار مصادره شد. کیان این موال را بین ایرانیان مسلمانی که عملیات را به عهده داشتند، تقسیم کرد. این موضوع از جمله خدمات بسیار مهمی بود که کیان نسبت به حکومت مختار انجام داد.

کیان ایرانی در جریان دستگیری و هلاکت جنایتکاران کربلا، همچنین اشراف جائن کوفه نقش اصلی را برعهده داشت به طوریکه جنایتکاران اصلی کربلا بعد از شنیدن نام ایشان به وحشت می افتادند. 

ادامه
رسول خطیبی بیوگرافی رسول خطیبی + تصاویر

تاریخ تولد: ۳۱ شهریور ۱۳۵۷

نام مستعار: رسول پاشا

محل تولد: تبریز، ایران

حرفه: فوتبالیست سابق، مربی فوتبال

باشگاه کنونی: سرمربی باشگاه پیکان

آغاز فعالیت: ۱۳۷۱ تاکنون

ادامه
گیتی قاسمی بیوگرافی گیتی قاسمی بازیگر خوش سابقه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۶ آذر ۱۳۵۵

محل تولد: ملایر، همدان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، کارگردان تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی کارگردانی از دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران

ادامه
امیرحسین صدیق امیرحسین صدیق بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تاریخ تولد: ۸ آبان ۱۳۵۱

محل تولد: نیشابور

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

شروع فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم بازیگری از مدرسه هنر و ادبیات صدا و سیما

ادامه
باران خوش اندام باران خوش اندام و ماجرای جدایی تا ازدواج مجدد

نام کنونی: نها خوش اندام

تاریخ تولد: ۳۰ شهریور ۱۳۵۲

محل تولد: تهران

اصالت: کورد کورمانج خراسان

حرفه: شاعر، نویسنده، تصنیف سرا

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تا کنون

ادامه
ویلهلم رونتگن بیوگرافی ویلهلم رونتگن دانشمند تاثیرگذار صنعت پزشکی

تاریخ تولد: ۲۷ مارس ۱۸۴۵

محل تولد: رمشاید، پادشاهی پروس، کنفدراسیون آلمان

ملیت: آلمانی

حرفه: دانشمند

محل تحصیل: مؤسسه فناوری فدرال زوریخدانشگاه زوریخ

درگذشت: ۱۰ فوریه ۱۹۲۳

ادامه
ساناز سعیدی بیوگرافی ساناز سعیدی بازیگر سینما و تلویزیون و تئاتر

تاریخ تولد: ۲۴ فروردین ۱۳۶۸

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۵ تاکنون

تحصیلات: لیسانس معماری 

ادامه
ویژه سرپوش