
به گزارش ایسنا، معاملات امروز بازار سرمایه درحالی به پابان رسید که شاخص کل این بازار با ۵۵۶۸ واحد کاهش، رقم یک میلیون و ۵۷۸ هزار واحد را ثبت کرد. شاخص کل با معیار هم وزن نیز ۳۳۸۲ واحد کاهش یافت و به رقم ۴۲۳ هزار و ۱۵۳ واحد رسید. معامله گران امروز یک میلیون معامله انجام دادند که ۱۰۶ هزار و ۱۲ میلیارد ریال ارزش داشت.
معدنی و صنعتی گل گهر، فولاد مبارکه اصفهان و صنایع پتروشیمی خلیج فارس نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت و در مقابل ملی صنایع مس ایران، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، گروه مپنا و شرکت ارتباطات سیار ایران نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی بازار گذاشتند.
نمادهای پربیننده این بازار از بانک تجارت، ملی صنایع مس ایران، فولاد مبارکه اصفهان، بانک صادرات ایران، معدنی دماوند، گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو و سرمایه گذاری غدیر تشکیل شده است.
شاخص کل فرابورس نیز با ۱۳ واحد رشد به رقم ۱۶ هزار و ۷۸۳ واحد رسید. معامله گران این بازار ۳۳۳ هزار معامله به ارزش ۲۷ هزار و ۳۶۴ میلیارد ریال انجام دادند. پتروشیمی مارون، پلیمر آریا ساسول و فولاد هرمزگان جنوب نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت و در مقابل سهامی ذوب آهن اصفهان، پتروشیمی تندگویان، هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه و توسعه مسیر برق گیلان نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی فرابورس گذشاتند.
بانک دی، پلیمر آریا ساسول، توسعه مسیر برق گیلان، پتروشیمی تندگویان، سهامی ذوب آهن اصفهان، پتروشیمی زاگرس و کشت و صنعت شهداب ناب خراسان نمادهای پربیننده فرابورس بودند.
ورود بانکها به بورس و تاثیرات آن بر تورم
درحالیکه جدیدترین مصوبه شورای عالی بورس در راستای حمایت از بازار سرمایه، به بانکها اجازه داده تا بتوانند در بورس خرید، فروش و سرمایهگذاری کنند، یک تحلیلگر اقتصادی این اقدام را برای بورس مثبت دانست و گفت: از آنجا که خرید و فروش بانکها در این بازار به خلق پول منجر میشود و داراییهای پرریسکی در ترازنامه آنها مینشیند، این عوامل منجر به بروز مشکلات پولی و در نهایت افزایش تورم خواهد شد.

شورای عالی بورس در جدیدترین مصوبات خود برای حمایت از بازار سرمایه و صیانت از حقوق سهامداران و سرمایهگذاران، بستری فراهم شد تا بانکها بتوانند بدون نگرانی از بحتهای مالیاتی و بدون محدودیت در بورس فعالیت کنند و افزایش سرمایه دهند، صندوق تشکیل دهند و از سهام خزانه استفاده کنند.
در این زمینه، وحید شقاقی - یک کارشناس اقتصادی - با اشاره به یکی از مصوبات شورای عالی بورس که مربوط به فعالیت بانکها در بازار سرمایه است، معتقد است که حضور بانکها در بورس ایرادی ندارد زیرا، بانکها در سایر بازارها چون مسکن هم فعالیت دارند و چه بهتر که در بازار سرمایه هم فعالیت داشته باشند.
علاوه براین، کامران ندری نیز در این رابطه به ایسنا میگوید: اگر بانکها وارد بورس شوند، این امر برای بازار سرمایه تاثیر مثبت خواهد داشت اما خرید و فروش بانکها در این بازار در نهایت از محل خلق پول انجام میشود که مشکلزاست.
این تحلیلگر اقتصادی افزود: در این راستا، ابتدا داراییهایی بر ترازنامه بانکها مینشیند که هر لحظه ممکن است قیمت آنها کاهش یابد و از این جهت، داراییهای پرریسکی هستند. معمولا بانکهای مرکزی اجازه اینکه داراییهای پرریسک در ترازنامه بانکها بشیند را نباید بدهند که مشخص نیست چرا بانک مرکزی ایران با مصوبه موافقت کرده است.
وی ادامه داد: هر چه میزان داراییهای پرریسک افزایش پیدا میکند، نسبت کیفیت سرمایه هم زیاد میشود که به عبارتی بانکها باید سرمایه بیشتری نگهداری کنند. البته بعید میدانم که بانکها تمایلی برای حضور در بازار سرمایه نشان دهند که اگر هم وارد بورس شوند، راه حل خوبی برای حمایت از بازار سرمایه نیست زیرا، از طریق آن خلق نقدینگی صورت میگیرد و در ترازنامه بانکها دارایی پرریسکی وارد میشود که ممکن است مشکلات پولی برای اقتصاد کشور ایجاد کند که در نهایت موجب افزایش تورم میشود.
- 17
- 1