جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
۱۵:۰۰ - ۳۰ مهر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۷۰۱۷۱۱
بورس و سهام

شاخص بورس دوباره منفی شد/ کش و قوس بورس کالا و وزارت صمت برای قیمت گذاری فولاد

شاخص کل بورس99/07/30,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بورس و سهام
شاخص کل در بازار بورس امروز (چهارشنبه) هفت هزار و پنج واحد افت داشت که در نهایت این شاخص به رقم یک میلیون و ۴۱۲ هزار واحد رسید.

براساس معاملات امروز بیش از ۱۰ میلیارد و ۷۰۲ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۹۲ هزار و ۳۰۲ میلیارد ریال داد و ستد شد.

همچنین شاخص کل (هم وزن) با یک هزار و ۷۵ واحد کاهش به ۳۹۳ هزار و ۸۷۲ واحد و شاخص قیمت (هم وزن) با ۷۰۴ واحد افت به ۲۵۸ هزار و ۳۱ واحد رسیدند.

شاخص بازار اول پنج هزار و ۵۰۸ واحد و شاخص بازار دوم ۱۲ هزار و ۶۶۶ واحد کاهش داشتند.

علاوه بر این در بین تمامی نمادها، نماد ملی صنایع مس ایران (فملی) با یک هزار و ۱۳ واحد، ایران خودرو (خودرو) با ۹۵۲ واحد، بانک ملت (وبملت) با ۸۱۷ واحد، بانک پارسیان (وپارس) با ۶۵۸ واحد، پتروشیمی نوری (نوری) با ۶۲۱ واحد، بانک پاسارگاد (وپاسار) با ۵۸۶ واحد، بانک تجارت (وتجارت) با ۵۳۰ واحد، گروه پتروشیمی سرمایه گذاری ایرانیان (پترول) با ۴۲۰ واحد، گروه صنعتی پاکشو (پاکشو) با ۴۰۵ واحد، پتروشیمی پارس (پارس) با ۳۹۷ واحد، بانک صادرات ایران (وبصادر) با ۳۲۲ واحد و سایر اشخاص بورس انرژی (انرژی ۳) بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص بورس داشتند.

در مقابل نماد فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با دو هزار و ۸۹ واحد، شرکت سرمایه گذاری نفت و گاز پتروشیمی تامین (تاپیکو) با یک هزار و ۵۴۳ واحد، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران (حکشتی) با یک هزار و ۱۵ واحد، پالایش نفت تهران (شتران) با ۹۸۶ واحد، گسترش نفت و گاز پارسیان (پارسان) با ۹۶۹ واحد، پالایش نفت بندرعباس (شبندر) با ۹۲۸ واحد، سرمایه گذاری غدیر (وغدیر) با ۸۱۴ واحد، مخابرات ایران (اخابر) با ۷۸۹ واحد، پالایش نفت اصفهان (شپنا) با ۷۱۹ واحد و گروه مدیریت سرمایه گذاری امید (وامید) با ۷۱۸ واحد با تاثیر منفی بر شاخص همراه بودند.

برپایه این گزارش، امروز نماد پالایش نفت اصفهان، ایران خودرو، مارگارین، نوسازی و ساختمان تهران، فولاد مبارکه اصفهان، بانک ملت و ملی صنایع مس ایران در گروه نمادهای پربیننده قرار داشتند.

گروه خودرو هم در معاملات امروز صدرنشین برترین گروه‌های صنعت شد و در این گروه چهار میلیارد و ۴۲۸ هزار برگه سهم به ارزش ۱۵ هزار و ۴۵۸ میلیارد ریال داد و ستد شد.

آخرین وضعیت شاخص فرابورس

شاخص فرابورس نیز ۳۸ واحد کاهش داشت و بر روی کانال ۱۶ هزار و ۹۷۰ واحد ثابت ماند.

همچنین در این بازار یک میلیارد و ۹۳۴ میلیون برگه سهم به ارزش ۴۰ هزار و ۱۳۹ میلیارد ریال داد و ستد شد.

امروز نمادهای پلیمر آریا ساسول (آریا)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، سرمایه گذاری مالی سپهر صادرات (وسپهر)، فولاد هرمزگان جنوب (هرمز)، فرابورس ایران (فرابورس)، اعتباری ملل (وملل)، توسعه مسیر برق گیلان (بگیلان)، توسعه مولد نیروگاهی جهرم (بجهرم)، بیمه دی (ودی)، پتروشیمی مارون (مارون) و صنایع ماشین های اداری ایران (مادیرا) با تاثیر مثبت بر شاخص این بازار همراه بودند.

همچنین نماد بیمه پاسارگاد (بپاس)،شرکت سرمایه گذاری صبا تامین (صبا)، هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو)، پتروشیمی تندگویان (شگویا)، پالایش نفت لاوان (شاوان)، شرکت آهن و فولاد ارفع (ارفع)، تولید نیروی برق دماوند (دماوند)، نیروگاه زاگرس کوثر ( بزاگرس)، سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، سهامی ذوب آهن اصفهان (ذوب) و پالایش نفت شیراز (شراز) تاثیر منفی بر شاخص این بازار را داشتند.

کش و قوس بورس کالا و وزارت صمت برای قیمت گذاری فولاد 

در حالی که قیمت گذاری دستوری فولاد و تعیین سقف قیمتی در بورس کالا صدای اعتراض مخالفان را بلند کرده بود، آخرین اخبار حاکی از آن است که این موضوع در جلسه غیر علنی مجلس طرح و در نهایت منتفی شده است.

شاخص کل بورس99/07/30,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بورس و سهام

به گزارش ایسنا، هرچند وزارت صمت به طور رسمی قیمت گذاری دستوری فولاد را رد یا تائید نکرد، اما شایعه ای مبنی بر اجرای این موضوع واکنش های زیادی را نه تنها از سوی کارشناسان بلکه از سوی مسئولان نیز در پی داشت. مخالفان بر این باور بودند که این تصمیم عامل ایجاد رانت‌ برای عده‌ای خاص و متضرر شدن سهامداران شرکتهای فولادی خواهد شد.

مخالفان چه گفتند؟

در این راستا محسن خدابخش - مدیر نظارت بر بورس های سازمان بورس و اوراق بهادار - هرگونه دخالت در قیمت گذاری و تعیین سقف رقابت برای محصولات فولادی در بورس کالا را فاقد منطق اقتصادی و  مغابر با قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید دانست و گفت: بر اساس ماده ۱۸ قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید که مصوب ۲۵ آذر ۸۸ مجلس شورای اسلامی است، دولت مکلف است کالای پذیرفته شده در بورس را از نظام قیمت گذاری خارج کند و تنها استثنایی که این قانون قائل شده بحث دارو بوده است؛ بنابراین هر کالایی که در بورس پذیرفته شده، از دایره قیمت گذاری خارج است.

به گفته وی، طبق ماده ۳۶ قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور کالاهایی که در بورس های کالایی به عنوان بازار متشکل، سازمان یافته و تحت نظارت پذیرفته می شوند و مورد داد و ستد قرار می گیرند، الزاما طبق قوانین و مقررات حاکم بر آن بورس ها عرضه شده و مورد معامله قرار می گیرند و تا کنون سیاست شورای عالی بورس و سازمان بورس و اوراق بهادار مبتنی بر رعایت اصل عرضه و تقاضا و رقابت در معاملات بوده است. درحال حاضر با احتساب سهام عدالت، ۵۰ میلیون سهامدار وجود دارد و قاعدتا اگر محصولات فولادی در بورس کالا مشمول قیمت گذاری دستوری شوند، ممکن است سود شرکت ها کاهش پیدا کند و در اثر این سهامداران متضرر شوند.

در کنار اعتراض خدابخش، اعضای شورای عالی بورس نیز مخالفت خود را با این موضوع اعلام کردند و بر این موضوع تاکید کردند که قیمت‌گذاری محصولات شرکت های بورسی، یعنی از جیب سهامدار برداشتن و به جیب واسطه‌ها ریختن. تجربه نشان داده که این گونه قیمت گذاری، تاثیری در کنترل قیمت محصولات نهایی هم ندارد.

همچنین کارشناسان بر این باور بودند که در صورت تحقق اقدام اخیر وزارت صمت، رانت مضاعفی در بازار فولاد ایجاد می شود و به جای کنترل رانتی که تا پیش از در بخشی از بازار فولاد به دلیل نبود شفافیت وجود داشت، موجبات افزایش رانت را فراهم کرده اند.

پای فولاد به مجلس کشیده شد

این مباحث درحالی مطرح شد که محمد باقر قالیباف - رییس مجلس شورای اسلامی - اعلام کرد در حوزه مسائل مربوط به بازار فولاد و شرکت‌های فولادی در بورس توافقات خوبی صورت گرفت. همچنین برخی منابع خبری به نقل از عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد اعلام کرده اند که  اجرای دستورالعمل وزارت صنعت منتفی شد و در عوض قرار شد علاوه بر شمش فولاد، محصولات فولادی نیز در بورس کالا عرضه شود.

البته پیگیری های ایسنا برای گفت و گو با مسئولان بورس کالا فعلا به نتیجه نرسیده و هنوز این خبر از سوی بورسی ها تکذیب یا تایید نشده است.

  • 12
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش