شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۲۸ - ۳۰ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۶۹۸۸
اقتصاد جهانی

آیا روبات‌ها شغل شما را در معرض خطر قرار می‌دهند؟

ربات ها و انسان,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد جهان
تقریبا ۱۰۰ سال پیش، جمعیت اسب ها در ایالات متحده ۲۶ میلیون راس بود. اما حالا به لطف رشد ماشین آلات و از همه مهمتر خودرو، جمعیت اسب ها کاهش پیدا کرده است.

به گزارش اتاق تهران، امروز بحث درباره کارگران و منسوخ شدن آنها و خودکار شدن جامعه وجود دارد. ترس از اینکه ربات ها جایگزین شغل ها شوند، واقعی است، همین الان هم کیوسک های خود پرداز و کامیون های خودران این کار را کرده اند.

 

خبرخوب اینکه خطوط خاصی از کار به همان اندازه که اسب ها رنج می برند، رنج نخواهند برد. کدام یک؟ در ادامه مطلب مشاغلی عنوان شده است که بیشترین و کمترین خطر را با جایگزینی اتوماسیون دارند.

 

شغل های با ریسک بالا

مشاغلی که تنها به مدرک دبیرستان نیاز دارند در معرض بیشترین خطر قرار دارند. به عنوان مثال، صندوق داران و اپراتورهای تلفن همراه. این شغل ها نیازی به تجزیه و تحلیل انسانی ندارند، بنابراین ماشین ها کار آن ها را راحت تر و ساده تر انجام می دهند. برخی از اپراتورها قبلا جایگزین شده اند، مثل سیستم های خودکار E-ZPass که همین الان هم در ۱۶ ایالات استفاده می شود.

 

در همین حال، طبق مطالعه شرکت خدمات مالی Cornerstone Capital Group، 7.5 میلیون شغل خرده فروشی در دهه آینده در معرض خطر اتوماسیون قرار دارند.

 

تغییر در جریان است. مک دونالد و وندی، در حال حاضر کیوسک هایی در بعضی رستوران هایش اضافه کرده که به مشتریان اجازه می دهند سفارشاتشان را روی صفحه نمایش لمسی قرار دهند. در ماه دسامبر، آمازون ویدئویی منتشر کرد که در آن نشان می داد هیچ خط پرداخت و ثبت پول نقد ندارد. پردازش پرداخت از طریق تلقن هوشمند مشتری انجام می شود و مشتری می تواند همرمان هم راه برود و هم خرید کند.

 

رابرت هتو، تحلیلگر خرده فروشی Gartnerبه سی ان ان گفته است: خرده فروشی به سمت بحران می رود. به حذف بسیاری از فرایندهای دستی نیاز است و خرده فروشان تنها برای چند دهه زنده خواهند ماند.

 

خرده فروشان هدف اتوماسیون هستند، در حالی که این ماجرا برای فروشگاه های لوکس و بوتیک برای تطبیق با فناوری، آهسته تر انجام می شود. چرا که آنها بیشتر به کارکنان انسانی متکی هستند تا خدمات تخصصی به مشتریان ارائه دهند.

 

*راننده ها

برخی از بزرگترین شرکت های جهان میلیاردها دلار روی ساخت ربات هایی که قصد دارند جایگزین کارگران انسانی شوند، سرمایه گذاری می کنند. مثال واضح آن خودروهای بدون راننده است. حالا هم شرکت هایی خودرویی و فناوری در رقابت شدید برای به دست آوردن سهم خود هستند. هنگامی که اتومبیل ها و کامیون ها خودشان رانده شوند، دیگری نیاز کمتری به انسان هایی وجود دارد که پشت کابین اتوبوس یا تریلر و تراکتور بنشیند.

 

ویوا وادوا، نویسنده کتاب «The Driver in the Driverless Car» براورد می کند که نزدیک به ۵ میلیون راننده در اوایل سال ۲۰۲۰ شغل خود را از دست خواهند داد. زمانی که خودروها به طور کامل خودکار شوند.

 

مورد خوشبینانه برای رانندگان شامل آن مشاغلی می شود که وظایف دیگر از جمله تخلیه بار هم دارند. ربات ها در حال حاضر، بسته یا سفارش غذا را تا در ورودی حمل نمی کنند. با این حال با توجه به اینکه هواپیماهای بدون سرنشینی وجود دارد که به صورت اتوماتیک بسته ها را در حیات خلوت مشتری رها می کند، برخی از این شغل ها هم جایگزین خواهند شد.

 

البته صنعت خودروی خودران احتمالا مشاغل جدیدی ایجاد خواهد کرد، مانند مدیرانی که باید به این ناوگان وسایل نقلیه نظارت داشته باشد.

 

*مشاغل فست فودی

اداره کار و آمار برآورد کرده است که ۸۰۰ هزار شغل فست فودی تا سال ۲۰۲۴ ناپدید خواهند شد. افزایش حداقل دستمزد هم باعث شده تا شرکت ها رغبت بیشتری برای جایگزین کارگران با اتوماسیون داشته باشند.

 

در ماه ژوئیه، کارگران در شهرهایی مانند شیکاگو، مریلند، اورگان، سان فرانسیسکو و واشنگتن دی سی، حداقل دستمزد را دریافت کردند. (حداقل دستمزد فدرال ۷.۲۵ دلار است که در ده سال گذشته افزایش نیافته است.)

 

موقعیت فست فود ها در لیست فناوری قرار دارد و به احتمال زیاد دیگر به صورت خودکار صورت می گیرد.

 

ادوارد رنسی، مدیراجرایی سابق مک دونالد، ماه می ۲۰۱۶ در شبکه فاکس گفته بود: خرید یک بازوی رباتی ۳۵ هزار دلاری بهتر از استخدام یک کارمند ناکارآمد است که ساعتی ۱۵ دلار دستمزد می گیرد و سیب زمینی سرخ می کند. او همین طور توضیح داده بود که چطور کارمندان مک دونالد از زمانی که او کارش را در مک دونالد آغاز کرده بود-دهه ۱۹۶۰- به دلیل اتوماسیون به نصف رسیده بوده اند.

 

شغل های با ریسک کمتر

*پرستاران و پزشکان

لمس انسان در مراقبت های پزشکی ضروری است، به این ترتیب نقش هایی مانند پزشکان و پرستاران در میان کمترین احتمال جایگزینی با اتوماسیون قرار دارند. بنیاد فناوری اطلاعات و نوآوری که بیش از ۸۰۰ هزار شغل را در زمینه اتوماسیون رتبه بندی کرده است، این مشاغل را بی خطر عنوان کرده است.

 

کامپیوتر ها به طور فزاینده ای در تشخیص های پزشکی خوب عمل کرده اند، اما بیماران نمی خواهند توسط کامپیوتر های غیرشخصی معاینه شوند.

 

اما با این حال، اتوماسیون در برخی بخش های پزشکی وارد شده است. اولین بار، اتوماسیون پزشکی روی رادیولوژیست ها تاثیر گذاشت، کسانی که بیش از حد روی داده ها و تجزیه و تحلیل تصاویر پزشکی کار می کنند.

 

*مربیان ورزشی جوانان

طبق گزارش  McAfee and Brynjolfsson، مشاغلی که هدایت گر و الهام بخش دیگران هستند به وسیله ربات ها جایگزین نخواهند شد.

 

در مورد مربی جوانان، پیروزی مهمترین بخش کار نیست. در واقع توانایی دختران برای همکاری با یکدیگر برای دستیابی به یک هدف، آموزش درست و پشتیبانی از یکدیگر و توسعه کاراکتر های جوانان مساله مهم است.

 

علاوه بر این، بعید است که ربات ها بتوانند رهبران را شناسایی و مدیریت افرادی با شخصیت های دشوار را انجام دهند.

 

*آرایشگر و متخصص زیبایی

طبق رتبه بندی بنیاد فناوری اطلاعات و نوآوری، آرایشگران و متخصصان زیبایی کمترین احتمال جایگزین شدن با اتوماسیون را دارند.

 

راب اتکینسون، رییس بنیاد فناوری اطلاعات و نوآوری به سی ان ان گفت: ربات ها خوب هستند اما برتر از انسان ها نیستند. به طور متوسط ۱۵۰ هزار مو در سر انسان وجود دارد که هر کدام باید دقیق کوتاه شود.

 

*آهنگسازان

برخی از نوازندگان برای کمک به فراینده خلاقانه خود به هوش مصنوعی تبدیل شده اند. Taryn Southern که سال ۲۰۰۴ که در برنامه American Idol ظاهر شده بود، برای ساخت آهنگ های جدید به هوش مصنوعی متکی است. اما شعرها همه برای خودش بود.

 

McAfee and Brynjolfsson معتقدند که شعر از اتوماسیون ایمن است. خلاقیت به وضوح به درک شرایط انسان نیاز دارد. حالا هم چیزی دیده نمی شود که نزدیک به دیجیتالی شدن این درک باشد.

 

*مددکار اجتماعی

دفتر کار و آمار تخمین زده است که مشاغلی که به سلامت روان جامعه مربوط می شود تا سال ۲۰۲۴، ۱۹ درصد رشد خواهد کرد.

 

جف کلوین، نویسنده کتاب «انسان ها تحت تاثیر قرار می گیرند» در کتابش نوشته است: سیم کشی مغزی ما، همانی است که ۱۰۰ هزار سال پیش هم بود، به طوری که بعضی موارد مثل همدلی، همراهی، شنیده شدن، بازی کردن در اعماق طبیعت ما قرار دارد.

 

 

  • 9
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش