شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۳۲ - ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۷۰۴۴
آموزش و پرورش

روز درخشش ملت؛

معلمان؛ پیشگامان مشارکت فراگیر

نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش,انتخابات ریاست جمهوری 96
  معلمان کشور ما نه تنها متعهد به گسترش آموزش و فرهنگ که پیشگامان مشارکت سیاسی و مدنی در برهه های سرنوشت سازی چون انتخابات اند.

انتخابات از جمله مهمترین زمینه های نقش آفرینی مردم در عرصه های سیاسی به ویژه تعیین سرنوشت کشور است. مشارکت سیاسی گسترده آحاد شهروندان در این امر خطیر می تواند از جنبه های گوناگون داخلی و خارجی موجب بیمه کشور در برابر تهدیدها باشد و پایه های اجتماعی و سیاسی کشور را محکم تر کند. 

 

معلمان از جمله اقشار فرهیخته ای هستند که به دلایل گوناگون از وجهه و پایگاه اجتماعی ویژه ای در میان مردم برخوردار هستند و از بسیاری جهات می توانند بر جهت گیری ها و رفتار آنان تاثیرگذار باشند. 

 

بسیاری از برآوردها نشانگر مشارکت گسترده معلمان در تعیین سرنوشت سیاسی خود و کشور است. آنان حضور و مشارکت سیاسی در تعیین آینده کشور را نشانه ای از پویایی، وظیفه شناسی، وطن پرستی، احترام به دیگر سلایق و نظرها و عرصه ای برای بیان مطالبات یا نقدهای خود می دانند. در این گزارش نظرات برخی از معلمان تهران در زمینه اهمیت مشارکت سیاسی مردم در انتخابات آمده است. 

 

** دولتی برآمده از مشارکت حداکثری و تعهد بیشتر به آینده

ر. احمدوند دبیری با بیش از ۲۸ سال سابقه است که با تاکید بر مشارکت خود در انتخابات بیان داشت در چند روز گذشته تصمیم خود را برای رای دادن به یکی از نامزدها نهایی کرده است. وی اظهار کرد که در چند روز اخیر انتخاب خود را تغییر داده است اما به هر صورت در همه انتخابات ها شرکت کرده است زیرا این را وظیفه خود می داند. 

 

وی گفت: در هر صورت در انتخابات شرکت می کنم زیرا من عضو کوچکی از این جامعه هستم. حضور پویا و فراگیر مردم در انتخابات به نزدیکی بیش از پیش مردم و حکومت می انجامد. در واقع این مشارکت، همبستگی ملی را تقویت می کند. همچنین این امر دولتی را که با مشارکت حداکثری مردم بر قدرت گمارده می شود، نسبت به آینده متعهدتر می سازد. 

 

** حضور گسترده مردم در انتخابات برای تولید اقتدار

ح. عبدی دبیری با مدرک کارشناسی ارشد است که اعتقاد دارد شرکت در انتخابات یکی از ابزارهای مهم در جهت رسیدن به توسعه سیاسی کشورها است. حضور مردم در فرایندهای سیاسی و استفاده آن ها در حق تعیین سرنوشت، مهم است. بعلاوه این نمایش از مردمسالاری، جایگاه برجسته شهروندان را به عنوان تثبیت کننده ارکان نظام و مشروعیت بخشی آن نشان می دهد. 

 

وی تاکید دارد حضور فراگیر همه شهروندان در انتخابات نه تنها باعث تولید اقتدار بلکه موجب افزایش مشروعیت نظام نیز می شود. از سوی دیگر ثبات و قدرت هر نظام سیاسی با میزان مقبولیت عمومی از طرف شهروندان و مشارکت آن ها در امور سیاسی و اجتماعی رابطه دارد. 

 

وی تاکید کرد: از معیارهای جهانی سنجش مردم سالاری در جهان حضور و تعدد انتخابات است. نظام جمهوری اسلامی ایران تاکنون تعداد پرشماری از انتخابات را در دوره پس از انقلاب برگزار کرده است. در بیشتر آن ها نیز میزان مشارکت بالاتر از بسیاری از کشورها بوده است. این حاکی از میزان تعهد سیاسی مردم است. این مسئولیت پس از انتخابات در سطحی دیگر به انتخاب شونده سپرده می شود. 

 

** انتخابات؛ عرصه ای برای بیان مطالبات

م. میرزایی دبیر عربی یکی از مدارس تهران تاکید دارد که نه تنها مشارکت در عرصه انتخابات نشان دهنده پویایی و سرزندگی جامعه است بلکه نوع انتخاب افراد نیز می تواند نشان دهنده تمایلات آن ها باشد. 

 

به بیان وی، گرچه نامزدها در تبلیغات و مناظره ها برنامه دقیقی از خود نشان ندادند اما انتخاب ما می تواند مقدمات تغییر شرایط را مهیا سازد و این نشان از تاثیرگذاری مردم است. نگاه به سابقه هر یک از این نامزدها می تواند گوشه هایی از تمایلات ذهنی آن ها را برای چهار سال آینده آشکار سازد. بنابراین هر فرد می تواند بهترین انتخاب را از دیدگاه خود در چارچوب مبانی اساسی نظام انجام دهد و برای عرصه های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی تاثیرگذاری خود را به نمایش بگذارد. به باور وی این به معنای رقابت گروه ها و افراد در کنار محترم شمردن همه سلیقه ها و دیدگاه های سیاسی مردم است. 

 

** حضور پای صندوق های رای؛ وظیفه ای شرعی و راه مقابله با تهدیدهای خارجی

م. نعمتی دانشجوی دکترا و دبیر یکی از دبیرستان های تهران نیز تاکید دارد حضور در انتخابات یک وظیفه شرعی است. این مشارکت سیاسی از ایجاد فاصله میان مردم و نظام جلوگیری می کند و دسیسه های دشمنان کشور به ویژه صهیونیست ها را برای شکاف آفرینی میان مردم و حاکمیت از بین می برد. 

 

وی این مشارکت را راهی برای دفاع از امنیت ملی هم دانست و تصریح کرد: هر جامعه ای برای رویارویی با تهدیدهای بیرونی و چالش های درونی، نیازمند اتخاذ بهترین شیوه ها بر اساس نظر اکثریت جامعه است. توجه به خواست همه شهروندان انسجام و وحدت ملی را حداکثر می سازد و زمینه را برای انباشت همبستگی ملی و افزایش سرمایه های اجتماعی را بیشتر و پایه های نظام را مستحکم تر می کند. 

 

** غیبت پای صندوق ها؛ عمل نکردن به تعهد شهروندی

ف. مشهدی دبیر زیست شناسی است که دیدگاه اصلاح طلبی دارد. وی بر حضور در انتخابات و تعیین سرنوشت کشور با انتخاب دولت تاکید کرد و اظهار داشت که باید روندهای مدیریتی کشور را خودمان تعیین کنیم سپس از آن انتظار برآورده شدن خواسته ها را داشته باشیم. وی نسبت به دیدگاه برخی از افراد در زمینه مشارکت نکردن در انتخابات واکنش نشان داد و آن را بی تفاوتی اجتماعی و عمل نکردن به تعهد شهروندی تفسیر کرد. وی تاکید کرد: گذشته و نتایج کارهای کنونی افراد برای من مهم است و انتخاب من بر این اساس شکل می گیرد. 

 

** انتخابات؛ فرصت بروز همه سلیقه ها

همچنین م.کثیری دبیر ریاضیات با رویکردهای اصولگرایی حضور در انتخابات را وظیفه ای دینی و ملی می داند. وی اعتقاد دارد انتخابات بستری است که همه سلیقه ها می توانند در آن فرصت بروز پیدا کنند. 

 

البته معلمان به ویژه در زمینه انتخابات شورای شهر گلایه هایی را هم بیان داشتند. برخی از آن ها که در شهرهای حاشیه تهران ساکن بودند به شدت از صرف هزینه های هنگفت برای تبلیغات و حجم بسیار بالای هدر رفت کاغذ و ضربه زدن به محیط زیست انتقاد داشتند. آن ها خواستار ایجاد سازوکار یا قانونی برای بررسی میزان یا نحوه تبلیغات نامزدها در انتخابات بودند. 

 

 

 

  • 14
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
ویژه سرپوش