شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۴۸ - ۱۰ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۲۴۸۴
اخبار کنکور و آزمون ها

معاون ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی:

کنکور با ساماندهی جدید از سال ۱۴۰۰ عملیاتی می‌شود

آزمون و کنکور,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور
معاون خط مشی گذاری و راهبری اجرای ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: سیاست های ساماندهی کنکور تا پایان امسال مشخص و سازمان های ذیربط مکلف می شوند که برای آزمون سال ۱۴۰۰ این سیاست ها را عملیاتی کنند.

«ابراهیم سوزنچی کاشانی» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا درباره ساماندهی کنکور توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهارداشت: در راهبرد کلان ششم، اقدام ملی ۶ نقشه جامع علمی کشور به اصلاح نظام سنجش و پذیرش دانشجو اشاره شده است و شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال های ۹۱ و ۹۲ اقداماتی برای ساماندهی کنکور انجام داد و سیاست هایی هم تدوین کرد.

وی افزود: این شورا بنا به دلایلی ورود به مسئله کنکور را ادامه نداد و یکی از دلایل، قانون مصوب مجلس شورای اسلامی مبنی بر پذیرش بدون آزمون ۸۵ درصد ظرفیت دانشگاه ها طی پنج سال بود.

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف یادآور شد: در حال حاضر حدود ۸۵ درصد ظرفیت دانشگاه ها خارج از کنکور پذیرش می شود اما همه می دانند این پذیرش ها برای کدام دانشگاه ها و صندلی ها در حال انجام است؛ ولی مشکل هنوز در جایی که همه برای تصاحب صندلی های آن خود را به آب و آتش می زنند، حل نشده است.

سوزنچی کاشانی خاطرنشان کرد: تقاضاهای زیادی برای دانشگاه های دولتی وجود دارد که این شرایط برای رشته های پزشکی بدتر است و امسال بیش از ۶۰۰ هزار متقاضی کنکور پزشکی داشتیم اما شانس تصاحب صندلی های پزشکی در بعضی رشته های پُرمتقاضی یک به ۶۰ است و قانون سنجش و پذیرش این مشکل را حل نکرد.

وی همچنین گفت: بنابراین شورای عالی انقلاب فرهنگی تصمیم گرفت بار دیگر به مسئله کنکور ورود کند؛ در همین زمینه رئیس مجلس شورای اسلامی نیز ابراز علاقه کرد که مجلس در این زمینه همکاری کند البته رهبر معظم انقلاب هم در برخی جلسات بر حل شدن این موضوع تاکید داشتند.

معاون خط مشی گذاری و راهبری اجرای ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: بررسی مسئله کنکور در دبیرخانه این شورا به صورت جدی در دستور کار قرار گرفته است و چگونگی پذیرش داوطلبان، سنجش و پذیرش، تاثیرات کنکور روی آموزش و پرورش بررسی می شود.

سوزنچی تاکید کرد: برخی معتقدند شیوه فعلی برگزاری کنکور کل نظام آموزش و پرورش را تحت الشعاع خود قرار داده است و دانش آموزان حتی از دوره ابتدایی خود را برای کنکور آماده می کنند. عده ای، موسسات کنکور را مقصر قلمداد می کنند و عده ای دیگر می گویند مشکل از جای دیگر است و این باعث پیچیده شدن مسئله کنکور شد.

وی تصریح کرد: برای حل این ماجرا در فرآیند سیاست گذاری یک سری مراحل داریم که اول از همه شناخت مسئله است.

معاون خط مشی گذاری و راهبری اجرای ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: البته این مسئله هنوز شفاف نیست و هر کسی به نوعی آن را تفسیر می کند بنابراین تا پایان امسال سیاست های نظام سنجش و پذیرش به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی می رسد.

سوزنچی افزود: گام اول تبیین مسئله است و سه کار اصلی باید انجام دهیم؛ به همین منظور نشست هایی با ذی نفعان کنکور از جمله دانشگاه ها، مدارس، کانون های فکر و پژوهشکده ها و موسسات آمادگی کنکور از هفته آینده در شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار می شود.

استاد دانشگاه صنعتی شریف به گام دوم شورای عالی انقلاب فرهنگی برای ساماندهی کنکور اشاره کرد و و اظهار داشت: گام دوم تحلیل آماری است که از سازمان سنجش آموزش کشور خواسته ایم آمارهای خود را در اختیار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار دهد و در سال های مختلف روند پذیرش، نحوه اعمال سهمیه و نحوه برگزاری کنکور را بررسی کرده و یک تحلیل آماری روی آن داشته باشیم.

سوزنچی ادامه داد: در مرحله بعد، مسئله را تبیین می کنیم که مجموع این فرآیند بیشتر از یک ماه زمان نمی برد. بعد از تبیین مسئله، در گام بعدی دو اقدام انجام می شود که یکی از آنها یعنی مطالعه تطبیقی در خصوص بررسی سیستم سنجش، آموزش و پذیرش سایر کشورها انجام شده است و احتیاجی نیست به آن ورود کنیم.

وی با بیان اینکه در نهایت به مجموعه ای از راهکارهای متصور در مورد سیستم سنجش و پذیرش دست می یابیم، ادامه داد: سپس کارگروهی از سازمان ها و نهادهای مرتبط تشکیل می شود.

معاون خط مشی گذاری و راهبری اجرای ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: یک سری از سیاست های از قبل تدوین شده که مربوط به سال ۱۳۹۲ بوده قابل استفاده است.

سوزنچی خاطرنشان کرد: بعد از رسیدن به این سیاست ها موضوع را در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی بررسی می کنیم. البته این شورا در جزئیات اجرایی سازی دخالت نمی کند و نهادهای دیگری نظیر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت آموزش و پرورش که درگیر این فرآیند هستنند طراحی نحوه اجرا را تحت نظارت شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام می دهند که احتمال دارد برخی اجزای اجرایی آن نیازمند تصویب در مجلس شورای اسلامی باشد.

وی همچنین اظهار داشت: شورای عالی انقلاب فرهنگی پیش از این در برخی امور عملیاتی دخالت کرده، اما اکنون این موضوع دغدغه شورا نیست و قصد ورود به مسائل اجرایی را ندارد مگر اینکه اقتضائات خاصی ورود شورا را ایجاب کند.

این استاد دانشگاه درمورد ناهماهنگی میان تصویب برخی سهمیه های کنکور از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: این مسئله هم به دلیل عدم انسجام و در طول زمان رخ داده است اما در سیاست هایی که تبیین می کنیم به این مسئله هم رسیدگی می شود.

سوزنچی ادامه داد: برخی مسائل به دلیل کمبود زمان در شورای عالی انقلاب فرهنگی بررسی می شد که به عنوان مثال می توان به اختصاص سهمیه کنکور به سیل زدگان اشاره کرد که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی بود.

وی اظهار داشت: اکنون سهمیه در نظام سنجش و پذیرش متمرکز هم دخالت دارد و شاید به راهکاری برسیم که سهمیه ها به شکل فعلی، معنادار نباشد. اعمال سهمیه باید به گونه ای باشد که عدالت آموزشی در آن دیده شود و از سوی دیگر منجر به بی عدالتی هم نشود.

به گزارش ایرنا، نشست‌های تخصصی بررسی مسائل نظام فعلی سنجش و پذیرش دانشجو به ویژه کنکور همچنین راهبردها و راهکارهای برای حل آن توسط معاونت خط مشی گذاری و راهبری اجرای ستاد علم و فناوری در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی به این ترتیب برگزار می شود: نشست با مؤسسات و اندیشکده‌ها ۱۳ مهرماه، نشست با دانشگاه‌ها ۱۴ مهرماه، نشست با مدیران و معلمان مدارس ۱۵ مهرماه‌ و نشست با مؤسسات کنکور ۱۶ مهرماه برگزار می شود.

  • 102
  • 34
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲۴
در انتظار بررسی: ۳۱
غیر قابل انتشار: ۳۲
جدیدترین
قدیمی ترین
جامعه ما داره میشه ساختمانی که فقط ازاجرهای زیادی برای ساختنش آماده هست اما با کمبودسیمان مواجه هست پیچ زیاد داره اما مهره اصلا نداره شن چندتا کامیون اورده اند اما گچ هیچی آیا این ساختمان اصولی و مقاوم خواهد بود؟؟؟؟؟ ما بهمه مشاغل نیاز داریم وبرای همه باید کار باشه ولی درجامعه نا فعلا فقط صنایع غذایی کار میکنند و پزشکان همین بقیه مشاغل نیمه فعال وغیر فعال هستند
اصلا جامعه اینههههههمه پزشک میخاد چکار؟؟؟؟ جوامع پیشرفته روی علوم انسانی وبعدش مهندسی و فن آوری استوارنداگر کشور دریتهدایت واراده بشه جامعه شناسی و روانشناسی و مکانیک و عمران و علوم پایه و بین رشته ای بیش از پزشکی درجامعه مورد استقبال قرار میگیره
سهمیه دادن ظلم مطلقه. مخصوصا سهمیه شهدا و ایثارگران که با ۵درصد زیست پزشکی میارن اونوقت بچه های ما با ۵۰درصد احساس تنبل بودن بهشون دست میده چون واقعا تستها سخته. خدا وخوش نمیاد با درصدای پایین تو رشته آی مثل پزشکی قبول بشن. فکر بچه های آرزو بدل مونده رو نمی‌کنید به فکر ضربه وحشتناکی که به پایه علمی کشور می‌زنید باشید. حتی بچه های منطقه ۳ رو میشناسم که با زدوبند با مدارس در شهرای بزرگ مثل تهران و مشهد درس میخونند ولی اسمشون در مدارس شهرستان منطقه ۳ ثبته و امتحاناتشون رو در شهرستان‌ ن میدن. وقتی سهمیه و حاشیه زیاد میشه فساد هم زیاد میشه. به داد بچه ها برسید. این کشور اگه روزی نیاز به فداکاری داشته باشه این بچه ها عقب می ایستن و میگن هر کی منفعتش زیادتر بوده حالا بره جلو.
برای خانواده های شهدا ورزمندگان کلاس وامکانات دیگه قراربدن وسهمیه را حذف کنن
برای خانواده های شهد...
سلام خدا قوت .من هم موافق این هستم که سهمیه ها در کنکور برداشته شود و امکانات دیگری داده شود .همه سهمیه ها .تا عدالت رعایت شود
خاهشااا یه فکر خوب و اساسی برای این موضوع کنیدددد...خب مسلما کنکور ب خاطر در آمدی ک داره برداشته نمیشه ولی الان گناه جووونا چیه این وسط
کنکور را بردارید.کنکور افت نظام آموزشی کشور است‌گزینش براساس سوابق تحصیلی ۳ سال دبیرستان و علاقه دانش آموزان باشد.سال اول دانشجو وارد دوره کالج دانشگاه شود.پس از آن آزمون داده در دوره اصلی قرار گیرد.
کنکور باید سهمیه هاش مخصوصا سهمیه هایه هیات علمی برداشته بشه برا شهدا هم کمتر بشه..ولی اگه کنکور حذف بشه تنها کسایی میرن رشته هایه تاپ که پول دارن و پارتی این یه حقیقته نمونه اش فروش سوالات در سال هایه اخیر در امتحان نهایی هرکی امتحان نهایی داده میفهمه چی میگم پس کنکور علل حساب بهتر راه هست بله منم میدونم اونایی که سوال خریدن و معدل شون ۲۰هست موافق حذفش هستن تا با یه زدو بند دیگه برن دانشگاه
تورو خدا هر نوع سهمیه رو حذف کنین اینکار بی عدالتی محضه قانون گزارا باید هر نوع سهمیه رو برداره تا عدالت اجرا بشه هرچه زودتر
تورو خدا هر نوع سهمی...
اره واقعا آخه اینا که سهمیه دارن هم حقوق بگیرن هم تو بهترین مدرسه درس بخونن و هزار تا فواید دیگه دارن آخه تو کنکور دیگه چرا کنکور زندگی آدم و رقم میزنه که با این سهمیه ها یه بی عدالتی بزرگ در حق بقیه میشه اگه کنکور برداشته شده عالی میشه و در عوض میتونید سه سال و امتحانات رو نهایی کنید تامعدل قابل اعتماد باشه
اصلا نیازی نیست این همه به کنکور فکر کنید مشکل اصلی نبود کار مناسبه که اگه باشه خیلیا دیگه سراغ فقط رشته پزشکی نمیرن مگه مهندسی چشه اگه کار باشه خیلیم از پزشکی بهتره جامعه ای پیشرفت میکنه ک ب علوم مهندسی بیشتر اهمیت بده ....
سهمیه رو بردارید تاهر کسی با توجه به توان علمی و شایستگی خود به رشته مورد علاقه اش بره سهمیه دلیل بر برتریت توان و شایستگی کسی نیست تلاشگران واقعی را در یابید لطفا
سهمیه رو بردارید تاه...
آفرین به شما....مشکل اساسی کنکور سهمیه های جورواجور هست و تا زمانی که برچیده نشود مشکل ورود عادلانه خم حل نمیشود.....
کنکورباید حذف بشه، وجود سهمیه ظلمه در حق استعداد دانش اموز، ملاک نمره واستعداد باید باشد
سهمیه ها رو در کنکور تورو به خدا بردارید از لحاظ دیگه به این افراد رسیدگی بشه نه اینکه حق دانش آموزای درس خون وتلاشگر ضایع بشه
کنکور باید حذف بشه ملاک نمره واستعداددانش اموزباید باشد وجود سهمیه ظلمه در حق با استعدادها
به نظرم حذف کنکور کار اشتباهیه چون ایرانیا فعلا جنبشو ندارن و اگه حذف بشه همه پزشکی میخوان.ولی باید سهمیه ها به خصوص سهمیه هیات علمی و کسایی که از خارج میان حذف بشن
به نظرم حذف کنکور کا...
سهمیه ها رو بردارید تورو به خدا
وقتی میشه کنکورو ساماندهی کرد که سهمیه هارو بردارین
مشکل کار حل بشه جمعیت کنکوری هاهم کم میشه درد ما نداشتن کاره چون اینده ای نداریم مجبوریم چند سال پشت کنکور بمونیم ک یه رشته ی خوب قبول بشیم که کار داشته باشه
خدا همه مافیای کنکور رو لعنت کنه
اساس پذیرش درکنکور فقط وفقط معیار علمی باید باشد درغیراینصورت بقول نغروف خرهمانست فقط پالونش عوض شده
حرف مفت ..اخه مگه مافیا میزاره کنکور حذف بشه
حرف مفت ..اخه مگه ما...
مسخره است
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش