جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۸:۱۰ - ۱۶ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۴۰۴۱
اخبار کنکور و آزمون ها

مشکل بعضی از داوطلبان در تکمیل ظرفیت دانشگاه‌های برتر 

مشکل امسال کنکوری‌ها از کجا می‌آید؟/ ماجرای عجیب داوطلبان مردودشده با رتبه‌های تک‌رقمی

بازگشت رتبه‌های تک‌رقمی به دانشگاه,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور

براساس اطلاعات رسیده از طرف داوطلبان با رتبه‌های تک‌رقمی، تکمیل ظرفیت امسال به گونه‌ای است که آنها می‌توانند به دانشگاه‌های برتر کشور برگردند؛ این در حالی بود که همین افراد در مرحله انتخاب‌رشته از قبولی در این دانشگاه‌ها بازمانده بودند و حالا فرصت بازگشت را به دانشگاه‌های برتر پیدا کرده‌اند.

چندی پیش مرکز سنجش آموزش پزشکی اطلاعیه تکمیل ظرفیت را منتشر کرد که حکایت از ظرفیت‌های کم‌سابقه دانشگاه‌های برتر در این مرحله داشت. تکمیل ظرفیت امسال مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه‌های زیرمجموعه وزارت بهداشت متفاوت از سال‌های پیشین است و در اطلاعیه امسال ظرفیت‌های فراوانی در نظر گرفته شده که به نظر می‌آید نتیجه اعتراض و تلاش‌های داوطلبانی با رتبه‌های تک‌رقمی است که یا اصلا قبول نشدند یا از ورود به دانشگاه مورد علاقه خود بازماندند.

ماجرای عجیب داوطلبان مردودشده با رتبه‌های تک‌رقمی

پیش از این شهروندآنلاین در گزارشی با عنوان «داستان عجیب داوطلبانی که با رتبه دو و سه قبول نشده‌اند»روایت این داوطلبان را از کنکور امسال و همچنین پایه قانونی این تغییرات را منتشر کرده بود که با پیگیری همین داوطلبان و همراهی بعضی مدیران و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، حالا بخشی از مشکل حل شده و این داوطلبان می‌توانند در تکمیل ظرفیت به دانشگاه‌های برتر ایران برسند؛ به‌عنوان مثال رتبه دو کنکور کارشناسی در فیزیولوژی در مرحله اول شانس قبولی در دانشگاه علوم پزشکی تهران را با ظرفیت دو نفر از دست داد که حالا در تکمیل ظرفیت، یک ظرفیت برای این دانشگاه لحاظ شده است که زمینه‌ساز حضور این داوطلب خواهد شد.

در همین رشته ۱۲ ظرفیت برای دانشگاه‌های مختلف هم لحاظ شده است که مشکل بسیاری از داوطلبان این رشته را حل خواهد کرد. علاوه‌براین مثلا داوطلبی با رتبه سه بینایی‌سنجی در هیچ دانشگاهی قبول نشده‌ بود که با ظرفیت‌های در نظرگرفته‌شده در این مرحله، او هم می‌تواند در روزهای آینده به دانشگاه برگردد. این داوطلب پیش از این درباره قبول‌نشدن در دانشگاه با رتبه سه به شهروندآنلاین گفته بود: «اساتید هم تعجب کرده بودند و می‌گفتند احتمالا اشتباه شده است.

تا الان در دانشگاه‌های ایران رتبه سه مردودی نداشتیم. امسال در دانشگاه علوم پزشکی ایران ظرفیت روزانه دو و پردیس هم دو نفر بود. اولویت دوم شهید بهشتی بود و ظرفیت‌ها هم به همین صورت بود و دو نفر روزانه می‌گرفتند؛ یعنی درمجموع چهار نفر روزانه می‌گرفتند و من با رتبه سه قبول نشدم؛ یعنی این ظرفیت چهار نفره به رتبه‌های یک و دو و دو نفر سهمیه‌ای رسیده است.» البته با تغییرات ایجادشده در ظرفیت دانشگاه‌ها و در مرحله تکمیل ظرفیت، این داوطلب هم می‌تواند به یکی از دانشگاه‌های برتر در زمینه رشته تخصصی خود برود؛ هر چند که به نظر می‌آید حل این مشکل به صورت اساسی نیاز به تصمیم مجلس شورای اسلامی دارد.

مشکل امسال کنکوری‌ها از کجا می‌آید؟

بخشی از ریشه این مشکل به ماجرای سهمیه‌ها و ششمین برنامه پنج‎‌ساله توسعه برمی‌گردد که البته هیچ‌گاه پیش از تصویب و ‏اجرا مورد مناقشه قرار نگرفت و به نظر می‌آید پیش از عملی‌شدن، کمتر فردی به چنین نتایجی آگاه ‏بود و اگر کسانی هم آگاه بودند، چندان اعتراض یا شفاف‌سازی در آنها دیده نشد. در این برنامه ‏پیشنهادی دولت و مصوب مجلس، گروهی از نمایندگان نزدیک به فراکسیون ایثارگران تغییری در ‏یک ماده ایجاد کردند که حالا نتیجه آن به وضوح شفاف شده است. این ماده، ‏ماده ۹۰ این برنامه است که می‌گوید باید سهمیه‌ای برای ایثارگران بالای ۲۵‌درصد و زیر ۲۵ ‏درصد لحاظ شود: «سهمیه ورود با ۵‌درصد، سهمیه اختصاصی برای جانبازان زیر ۲۵‏درصد، همسران و فرزندان جانبازان زیر ۲۵‌درصد و همسران و فرزندان ‏رزمندگان با حداقل ۶‌ ماه حضور داوطلبانه در جبهه به ۳۰‌درصد افزایش یابد‏‎.»

در ادامه ‏این ماده تبصره‌ای هم آمده که تا اندازه‌ای‌ نحوه اجرای این ماده را توضیح می‌داد: «در صورتی که ‏سهمیه ۲۵‌درصد ایثارگران (مشمولین ماده(۷۰) قانون جامع خدمات‌رسانی به ‏ایثارگران و اصلاح بعدی آن) تکمیل نشود و ۵‌درصد سهمیه اختصاصی جانبازان زیر ۲۵‌درصد و همسران و فرزندان جانبازان زیر ۲۵‌درصد و فرزندان و ‏همسران رزمندگان با حداقل ۶‌ ماه حضور داوطلبانه در جبهه، پاسخگوی متقاضیان واجد‏الشرایط نباشد، دولت مکلف است مانده ظرفیت خالی ۲۵درصد ایثارگران را مازاد ‏بر ۵‌درصد مذکور به جانبازان زیر ۲۵‌درصد و همسران و فرزندان جانبازان ‏زیر ۲۵‌درصد و فرزندان و همسران رزمندگان با حداقل ۶‌ماه حضور داوطلبانه در ‏جبهه که شرایط لازم را داشته باشند، اختصاص دهد‎.»

این تبصره بر این موضوع تأکید می‌کند که اگر سهمیه ۲۵‌درصدی ایثارگران بالای ۲۵‌درصد تکمیل نشد که تکمیل نمی‌شد، سهمیه نه به داوطلبان ‏آزاد بلکه به ایثارگران و جانبازان زیر ۲۵درصد برسد که البته این گروه یک سهمیه ۵‌درصدی از ‏ظرفیت‌های دانشگاه را هم دارند. ‏

چنین سهمیه‌ای که در دو سال گذشته به مرحله اجرایی رسیده با اعتراض‌های فراوانی روبه‌رو شده است. البته پارسال مشکل تا این اندازه حاد و اساسی نبود که به نظر یکی از دلایل آن مازادبودن سهمیه‌ استعداد درخشان از ظرفیت‌های کنکور بود اما امسال به‌ عنوان مثال اگر دانشگاه علوم‌پزشکی تهران در رشته‌ای سه نفر ظرفیت داشت، یک ظرفیت به رتبه یک، یک ظرفیت به داوطلبی با سهمیه و یک ظرفیت هم به استعدادهای درخشان رسید و عملا رتبه دو کنکور از پذیرفته‌شدن در دانشگاه با سه ظرفیت بازماند.

با ظرفیت‌های لحاظ‌شده در تکمیل ظرفیت امسال گروه‌های پزشکی، به نظر می‌آید مشکل تعداد زیادی از داوطلبان دست‌کم در این ‌سال حل خواهد شد؛ اما به نظر می‌آید این موضوع نیازمند راه‌حلی بنیادی است که البته در روزهای گذشته صدای تغییراتی هم به گوش رسیده است.

محمد باقرزاده

shahrvandonline.ir
  • 122
  • 20
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۲۰
غیر قابل انتشار: ۱۷
جدیدترین
قدیمی ترین
دادن سهمیه در رقابت علمی یعنی بی‌عدالتی محض اونایی که بر گردن ملت حق دارن از طرق مختلف حمایت کنید اما بی‌سوادان را وارد دانشگاههای معتبر و رشته پزشکی که سلامت مردم رو قراره تامین کند نکنید دانش آموز متوسط و حتی ضعیف امسال پزشکی قبول شده اما باهوش ها موندن پشت کنکور شمارو بخدا به داد مردم برسید خیلی ها سهمیه ساختگی درست کردن و رنگ جبهه رو به چشم ندیدن اما چون پارتی داشتن در بنیاد شهید براحتی دارای سهمیه شدن
خدا افراد بی عدالتو لعنت کنه ...
این سهمیه ها فقط هم منحصر به کنکور نیست آزمون استخدامی ، آموزش و پرورش ، وکالت ، قضاوت و... هم بخوای شرکت کنی وضع همینه... همش سهمیه.... یا باید سهمیه داشته باشی یا پارتی یا بابای پولدار اگر واقعا میخواید از خانواده شهدا و جانباز و ایثار قدردانی و حمایت کنید بهشون بهترین امکانات آموزشی و رفاهی بدین نه اینکه با سهمیه بفرستینشون پزشکی و... همینه دیگه جسارت بهدهمه نباشه ولی بعضیا تاکید میکنم بعضیا نخونده با سهمیه رفتن دانشگاه دکتر شدن هنوز فرق پای چپ و راست رو نمیفهمن... به جای پای چپ، میزنن راست رو قطع میکنن...!!!!
این سهمیه های لعنتی روبردارین مگه خواسته زیادیه بخداماهمه قدردان شهیدان وجانیازان محترم کشورهستیم ولی باوووورکنیدجبهه رفتنشون ضریب هوشی فرزندانشونوزیادنکرده همه جاالویت بااوناست مگ ماهاچه گناهی کردیم بس کنیددیگ اشک هممون دراومده من ازمنطقه ۲ جزومناطق محرومم فقط بایدباتلاش خودم ب جایی برسم بابایه پولدارم ندارم خب بذارین باکنکوربادانشگاه ب یه جایی برسم این چه کشوریه چه عدالتیه چرابایدکلی هوش برترتوخونه های چهل متری بمونه خب بذارین ماهاهم وارداجتماع بشیم ماکسی رونداریم به هوای پولاش دنیاب غممون نباشه بس کنیددیگه دلمون پره
بدبختمون کردید با این سهمیه ها خدا ازتون نگذره بردارین این سهمیه ها رو
ترو خدا تا کی میخواین این سهمیه هارو ادامه بدین من اگه امسال قبول نشم دیگه باید برم سر کار البته چه فایده کارشونو ادامه میدن
تا وزارت بهداشت دست از انحصار شدید رشته های خودش برندارد و ظرفیت ها را بطور محسوس افزایش ندهد ، هیچ مشکلی از خیل عظیم داوطلبان تجربی حل نخواهد شد و مطرح ساختن سهمیه ها صرفا آدرس غلط دادن به داوطلبان و فرار به جلوی مافیای پزشکی است. بدیهی است که اغلب سهمیه ها و امتیازات ناعادلانه می باشند ولی توجه فرمایید که در رشته های غیر پزشکی با ظرفیت های زیاد ، معمولا اعتراضی از بابت سهمیه ها مطرح نمی شود.
توروخدا اين سهميه هارو بردارين من امسال سال چهارممه که کنکور ميخوام بدم واقعا ديگ از لحاظ روحي خيلي حالم بده هي کنکور ميدم نميشه لطفا خاهش ميکنم مگه ماها چه گناهي کرديم ک خودمونو ميکشيم درس ميخونيم اخرش موفقيت سهم کسايي ميشه که کمتر تلاش کردن و سهميه شون کمک ميکنه توروخدا لطفا ب داد ماها هم برسين
ترا خدا سهمیه ها رو بردارید مارونابودکردید
واقعامسولین سازمان سنجش نمیخواند پاسخگو باشند حق ما رو تا کی میخورید
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش