چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۱:۱۲ - ۲۳ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۵۵۸۵
اخبار کنکور و آزمون ها

حق نظام قدیمی‌ها در کنکور ۹۸ پایمال شد؟

کنکور ۹۸,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور
یک مشاور تحصیلی گفت: این که گفته شده در کنکور امسال، درصد جذب نظام قدیم به جدید ۸۰ به ۳۰ بود، اشتباه است.

پدرام فیاضیان، مشاور تحصیلی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران، درباره کنکور ۹۸ و اعتراضاتی که در پی آن به وجود آمد و باعث شدن که نظام قدیمی‌ها اعلام کنند که در حق آن‌ها ظلم شده است، گفت: اگر بخواهیم بگوییم در حق نظام قدیمی‌ها ظلم شده یا نه ابتدا باید به چند مسئله بپردازیم؛ اولا اینکه سازمان سنجش در عدد هم ترازی کاری کرد که خیلی در حق نظام قدیمی‌ها ظلم نشود، برای مثال برای داوطلب نظام قدیم در درس زیست که فرد ۷۰ درصد کسب کرده بود، تراز ۷۵ و نیم درصد و یا کسی که تراز ۷۵ و نیم درصد کسب کرده بود، ۸۱ درصد حساب کردند و که به بحث عدالت کمک کردند تا مقداری از ظلمی که نظام قدیمی‌ها اعلام کرده بودند کم شود به عبارتی به این صورت معادل سازی کردند.

فیاضیان افزود: انتقادی که به این شیوه وارد است این است که به هیچ وجه اعلام نشد این معادل سازی بر چه اساسی بوده و به چه فرمولی حساب شده است.

بیشتر بخوانید:

این مشاور تحصیلی بیان کرد: به لحاظ محتوایی در درس ریاضیِ تجربی‌ها که مهمترین دغدغه‌ داوطلبان است، نحوه چیدمان سوالات درس ریاضیِ کنکور تجربی کاملا دگرگون شده بود ؛ یعنی چیدمانی که همیشه انتظار داشتند؛ جا به جا شد و با آزمونی مواجه شدند که کاملا متفاوت است و همین موضوع به درجه سختی سوالات افزود.

او با بیان اینکه در کنکور ۹۸ به لحاظ محتوایی در حق نظام قدیمی‌ها ظلم شد، گفت:  این که گفته شده بیشتر نظام جدیدی‌ها جذب شدند و درصد جذب نظام قدیمی‌ها به نظام جدیدی‌ها ۸۰ به ۳۰ بود، اشتباه است.

این مشاور تحصیلی تصریح کرد: متاسفانه در کتاب‌های نظام جدید رویکرد گفتمان و لسان مباحث عوض شده و داوطلب نظام قدیم با آن آشنایی ندارد، داوطلب نظام قدیم با واژگان جدیدی که معادل سازی فارسی شده، ناآشنا و قریب است و از این نظر هم داوطلبان نظام قدیم ضربه می‌خورند.

در دانشگاه‌های برتر ؛ بومی گزینی مطرح نیست

فیاضیان بیان کرد: بومی گزینی درست است، ولی در حوزه درسی کنکوری دانشگاه‌هایی که مطرح هستند مثل تهران، تبریز و مشهد درصد زیادی به صورت کشوری پذیرش می‌گیرند. بخشی از دانشگاه‌های که در منطقه "دو" و "سه" وجود دارد، بومی قطبی و ناحیه‌ای عمل می‌کنند که به قبول شدن دانش آموزان کمک می‌کند، ولی ضربه نمی‌زند. کسی که در منطقه ۳ هست می‌تواند از ایلام استفاده کند و شانس بیشتری برای قبولی دارد. هم نزدیک‌تر به خانواده هست و از آن بوم است.

او در ادامه گفت: اینکه افراد در دانشگاه‌هایی تحصیل کنند که دور از خانواده باشند پیامد‌های اجتماعی منفی برایشان رقم می‌زند. ولی الان انتخابی شده است و حق بیشتری به منطقه ای‌ها داده شده است، ولی در دانشگاه‌های برتر مثل تهران و علامه و تربیت مدرسی و ... اصلا بومی گزینی مطرح نیست.

انتخاب نظام قدیم یا جدید اختیاری یا اجباری؟

این مشاور تحصیلی گفت: سازمان سنجش آخرین مصوبه‌ای که روی سایت قرار داده حکایت از اجباری بودن دارد، ولی در مصاحبه با خبرگزاری‌ها اعلام کرده اند که انتخاب نظام جدید و نظام قدیم اختیاری است، ولی هنوز مصوبه‌ای رسمی روی سایت منتشر نشده و این موضوع باعث سردرگرمی داوطلبان کنکور شده است.

او در پایان تاکید کرد: بهتر است سازمان سنجش برای کنکوری‌ها شفاف سازی کند و آن‌ها را از سردرگمی دربیاورد یا برای معادل سازی نظام قدیمی‌ها با نظام جدیدی‌ها یک بخش‌هایی که در کتاب نظام جدید حذف شده را برای کنکور حذف کند تا داوطلبان از سردرگمی بیرون بیایند. به این صورت درجه سختی نظام قدیم و نظام جدید انطباق می‌یابد و نیازی به هم ترازی هم نیست.

  • 92
  • 20
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۲۲
غیر قابل انتشار: ۲۵
جدیدترین
قدیمی ترین
به فکر دانشجوهای انصرافی هم باشین که میخوان دوباره کنکور نظام قدیم شرکت کنن و هزینه گرفتن کتب تستی و درسی نظام جدید رو ندارن بعد بهمون میگید میخواستید سال اول قبول شید؟ فکر میکنین نظام قدیمی ها یه مشت تنبل درس نخونن؟؟ نخیر خیلیام هستن با رتبه های سه رقمی پشت کنکور موندن تا به هدفشون برسن. یا نظام قدیمی هایی که به دلایلی نتونستن به چیزی که دوست دارن برسن و با کلی تغییرات تو همین کنکور نظام جدید سال ۹۹ مواجه شدن....ماهایی که با رتبه عالی رفتیم دانشگاه دولتی و روزانه رشته تحصیلیمون رو دوست نداریم چیکار کنیم چاره ای جز کنکور مجدد نداریم تراز مشترک بی خودتونو نخواستیم با چشمای خودم دیدم رتبه ۲۰۰ منطقه دو انسانی نظام قدیم حقوق تو هیچ کدوم از دانشگاه های دولتی تهران نیورد و رفت یه شهر دیگه، اونوقت ۴۰۰ و خورده ای منطقه دو نظام قدیم انسانی راحت رفت حقوق علامه اونم روزانه انصافه؟ تازه از درصد هاشون نگم چون کسی نظام جدیده دلیل نمیشه اولویت داشته باشه
بخدا ما نظام قدیمی ها هیچی نمیخوایم جز اینکه فقط کنکور در سطح سالهای گذشته برگزار بشه .... همین ما خودمون تلاش میکنیم و بدستش میاریم
من با درصدای بهتر از پارسال رتبم بدتر شد مجبور شدم دانشگاه ازاد برم با اینکه درصدام قابل قبول بود برای سراسری دادن هزینه هم برام مشکله ، خدا لعنتشون کنه ....این حق من نبود ..نظام قدیم
توروخدا خواهش میکنم این موضوع رو یه جوری به سازمان سنجش مطرح کنید که برای کنکور۹۹ قسمتهایی از نظام قدیم که در نظام جدید حذف شده ازشون سوال طرح نشه. اینطوری ذاتا میتونن سوال مشترک بیشتری بدن و حق نظام قدیمیا که مجبورن مطالب سخت تری بخونن کمتر ضایع میشه.
حق قدیم و جدید پایمال شد
سازمان سنجش اگربرپایه عدالت بخواهدرفتارکندبایدمباحثی ازدروس که برای نظام جدیدعملاوجودندار دهمان مباحث رابرای نظام قدیم حذف کند هرچندبرخی مباحث نظام جدیدساده ترنداین هم فدای سرشون
بهترین راه همینه که مثلا اگر نظام جدید درس زبان فارسی رو ندارند سازمان سنجش اعلام کنه که دانش آموزان نظام قدیم هم درس زبان فارسی رو برای کنکور مطالعه نکنند.واقعا دلم از دست این همه بی عدالتی که در حق ما کردین خونه .هیچ وقت نمیبخشمتون
الان ورودي اول نظام جديد هم با سال ٩٩ كتابشون متفاوت هست اونا هم سردرگمند چرا اينقدر تغيير ميدهند مباحث رو
زمان به همه فرصت میده!
واقعااگه قراره ظلمی نشه یاباهم سنجیده نشن وجداگانه پذیرش بشن یاحداقل مباحثی ازنظام قدیم هم حذف بشه که درحقشون اینقدربیعدالتی نشه باتوجه به حجم بسیاربالای درسهاشون نسبت به نظام جدیدیها.لطفا به دادنظام قدیم برسیدکه بااین حجم زیادمثل هم وبایک ترازسنجیده ومقایسه نشن چون قابل مقایسه نیستن
خدا لعنت کنه که حق ما رو زا بین بردید
خدا لعنت کنه که حق م...
الهی به حق علی
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش