پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۲۷ - ۲۵ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۶۵۸۴
دانشگاه

وزیرعلوم مطرح کرد؛

حذف رشته‌های دانشگاهی بدون اشتغال

دکتر منصور غلامی,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان این‌که در وزارت علوم اقدام به رصد اشتغال دانش‌ آموختگان دانشگاه‌ها شده است، گفت: علاوه بر آن براساس برنامه‌های انجام شده پایان‌نامه‌هایی که در جهت رفع چالش‌های کشور باشد، حمایت‌های جداگانه‌ای صورت می‌گیرد.

به گزارش ایسنا، دکتر منصور غلامی در نوزدهمین  جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده کشور که صبح امروز (یکشنبه ۲۵ آذر) در سالن اجلاس سران برگزار شد، با بیان این‌که امروزه با فعالیت‌های تحقیقاتی انجام شده دریچه روشنی به روی کشور گشوده شده است، ابراز امیدواری کرد که این تلاش‌ها به همت والای اساتید و محققان موجب سرافرازی ملت و جامعه شود.

 

وی رویکرد هفته پژوهش سال جاری را معرفی فناوری‌هایی که موجب حل مشکلات کشور می‌شوند دانست و ادامه داد: در کنار آن نمایشگاهی از دستاوردهای تحقیقاتی برگزار خواهد شد و در آن دستاوردهایی که منجر به حل چالش‌های کشور می‌شود عرضه خواهد شد.

 

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به فعالیت پارک‌های علم و فناوری در کشور اشاره کرد و گفت: پارک‌های علم و فناوری بسترهای مهم و تاثیرگذار در توسعه فناوری هستند، از این‌رو مورد توجه وزارت علوم قرار گرفته اند به گونه‌ای که در حال حاضر ۱۲۰۰ شرکت دانش‌بنیان در پارک‌ها و مراکز رشد مستقر شده‌اند که بیش از ۴۲ هزار شغل پایدار برای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی ایجاد کرده‌اند.

 

غلامی با اشاره به برنامه‌های جدید وزارت علوم برای توسعه پارک‌ها، گفت: برای هدایت پارک‌ها به سمت حل مشکلات اقتصادی و ملی هدف‌گذاری‌هایی صورت گرفته است، ولی در کنار آن در قالب طرحی چند دانشگاه بزرگ منطقه در قالب کنسرسیومی اقدام به حل چالش‌های منطقه خود خواهند کرد.

 

وی با بیان این‌که کنسرسیوم‌ها راهکارهای اجرایی برای چالش‌های کشوری را ارائه خواهند داد، اظهار کرد: در حوزه ارتباط دانشگاه با صنعت نیز رویکرد دانشگاه‌ها و مراکز علمی در جهت حل چالش‌های موجود در بخش‌های صنعتی است، چرا که در شرایط فعلی فرصت بسیار مناسبی برای محققان در حوزه قطعه‌سازی و تامین مواد اولیه ایجاد شده است تا بتوانند نیازهای داخلی را تامین کنند.

 

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اضافه کرد: براین اساس نمایشگاه سال جاری که در سوم دی‌ماه آغاز می‌شود، نمایشگاهی از عرضه و تقاضای فناوری است و این برای اولین‌بار است که در یک مجموعه نیازهای بخش‌های اقتصادی و اجتماعی در قالب یک نمایشگاه عرضه می‌شود.

 

غلامی هدایت پایان‌نامه‌ها به سمت پروژه‌های کاربردی را از دیگر اقدامات این وزارتخانه عنوان کرد و گفت: در این راستا آیین‌نامه ارتقاء تغییراتی اعمال شده که پس از تصویب در هیات امنا تا قبل از پایان سال ابلاغ و اجرایی خواهد شد.

 

به گفته وی براساس برنامه‌های وزارت علوم در صورتی که پایان‌نامه‌ها بتواند مشکلات موجود جامعه را حل کنند به صورت جداگانه‌ای حمایت خواهد شد، ضمن آنکه در سال ۱۳۹۸ نیز منابع مالی به صورت گرنت به چنین پایان‌نامه‌های اختصاص داده خواهد شد.

 

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان این‌که در بودجه سال ۱۳۹۸ اعتبار پارک‌های علم و فناوری در لایحه بودجه ۱۳۹۸، افزایش چشم‌گیری داشته است، ابراز امیدواری کرد با چنین افزایش اعتباری بتواند در پارک‌های علم و فناوری گام‌های مهمی برداشته شود.

 

غلامی با اشاره به ایجاد نهادهای حمایت‌کننده مانند صندوق نوآوری و شکوفایی اظهار کرد: این صندوق با بازنگری در فعالیت‌های خود اقداماتی را در دستور کار دارد، ضمن آنکه این صندوق اقدام به راه‌اندازی صندوق‌های ریسک‌پذیر در استان‌ها کرده است و به گونه‌ای که ۵۰ درصد سهام آن متعلق به دانشگاه‌ها و نهادهای استان‌ها می‌تواند باشد، بر همین اساس از روسای دانشگاه‌ها خواسته می‌شود که این اقدامات در دستور کار قرار داده شود.

 

وی همچنین از اجرای طرحی برای رصد دانشجویان در حال تحصیل دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: در این طرح اقدام به بررسی اشتغال دانشجویان متناسب با رشته‌های تحصیلی آنها شده است. این طرح اجرایی شده و آمارهای بسیار مناسبی را به دست آورده‌ایم و براساس آن رشته‌هایی که زمینه اشتغال مناسبی نداشته باشند حذف خواهد شد.

 

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اقدام دیگر این وزارتخانه را بررسی تاثیرگذاری برنامه‌های راهبردی دانست و توضیح داد: براین اساس در ۱۰ استان یک دانشگاه بزرگ را معین کردیم که با همکاری این دانشگاه برنامه‌های آمایش پژوهش و فناوری اجرایی خواهد شد. اجرای این برنامه در رفع مشکلات استانی و منطقه‌ای موثر خواهد بود.

 

به گفته وی دستاوردهای این طرح در این ۱۰ استان الگوی مناسبی برای توسعه علم و فناوری در سایر استان‌ها خواهد شد.

 

  • 9
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش