چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۶:۱۶ - ۰۳ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۰۴۱۳
انتخابات ریاست جمهوری

آیا حجت الاسلام رئیسی تن به کاندیداتوری برای ریاست جمهوری می دهد؟

اخبار انتخابات,خبرهای انتخابات,انتخابات ریاست جمهوری,حجت الاسلام والمسلمین رئیسی
درحالي كه اصولگرایان سعی دارند به وحدت برسند، عضو و سخنگوي سابق جبهه پايداري مي‌گويد، وحدت زوركي نيست، او همچنين معتقد است كه بايد بروند در خانه اصلح را از جا در بياورند.

به گزارش انتخاب، اين روزها جبهه مردمي نيروهاي انقلاب با مشكلات زيادي روبه شده است. از يك طرف تيم احمدي‌نژاد با معرفي حميد بقايي به عنوان كانديداي خود، سعي در ايجاد شكاف ميان بدنه راي اصولگرايان دارد و از سوي ديگر برخي از اعضاي جبهه پايداري با مطرح كردن نام حجت الاسلام والمسلمین رئيسي ترديدهايي را در مورد سازوكار اجرايي اين جبهه ايجاد كرده اند.

 

آنطور كه شنيده مي‌شود قرار است روز پنج‌شنبه بعد از چند بار تاخير همايش سراسري جبهه مردمي نيروهاي انقلاب (جمنا) در تهران برگزار شود. اين همايش دو بار به تعويق افتاد. همايشي كه در آن قرار است شوراي مركزي انتخاب شوند و به احتمال زياد شاهد معرفي چند گزينه از سوي آنها براي انتخابات خواهيم بود. گزينه‌هايي كه در نهايت و با جمع بندي كلي اين جبهه به يك نفر كاهش پيدا كرده و آن فرد در انتخابات شركت خواهد كرد.

 

در اين وضعيت اميرحسين قاضي‌زاده هاشمي كه از اعضاي جبهه پايداري است و مدتي نیز مسئوليت سخنگويي اين حزب را برعهده داشت در گفت‌وگويي با هفته نامه مثلث به سازوكار وحدت انتقاد كرده و مي‌گويد: «خیلی وحدت و مدحت به نظر من موضوعیت ندارد..... وحدت زورکی به‌وجود نمی‌آید و دل‌ها به زور همراه نمی‌شود. نیروهایی که از سر اجبار برای یکی کار کنند حداکثر آن است که به او رای می‌دهند. اما برایش جانفشانی نمی‌کنند. مدل نیروهای اعتقادی و حزب‌اللهی کف خیابانی این است.»

 

مدل انتخاباتی پایداری ها به خاطر تبعیت از تفکر آیت الله مصباح بر این امر استوار است که آنها باید به دنبال «کاندیدای اصلح» بگردند و آن را بیابند. 

 

قاضی زاده با همین نگاه می گوید: «ما وظیفه داریم اصلح را بشناسیم و با تمام وجود از او بخواهیم تا به میدان بیاید. امام‌حسین‌(ع) با وجودی که به نامردی کوفیان آگاه بود براساس اصرار مردم حجت به او تمام شد و آمد.» (هفته نامه مثلث ۳۰ بهمن ۹۵)

 

او يك روز بعد در مصاحبه‌اي ديگر موضوع «اصلح» را بازتر مي‌كند. او به نامه نيوز گفته: «به نظر من اصلح در مقطع زمانی کنونی متعیّن در آقای رئیسی است. نفر دوم نمی شناسم. البته گزینه های دیگری مثل آقای زاکانی و حاجی بابایی هستند که برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری خوب محسوب می شوند اما در سطح آقای رئیسی کسی را سراغ ندارم. باید گفتمان نامزد اصلح روشن و تراز در سطح نفر دوم نظام باشد که این دو ویژگی در آقای رئیسی وجود دارد. منظور این نیست که سایر رفقا این طور نیستند همه خوب و قابل قبولند اما این کنش و اجماع و تعیّن در مورد آنها نیست.» 

 

اما يكي از مشكلات اساسي اين است كه در حال حاضر ايشان يكي از اعضاي شوراي نظارت بر انتخابات است و براساس قانون نميتواند فعاليت انتخاباتي كند. مگر اينكه يك ماه پيش از انتخابات از سمت خود استعفا دهد. قاضي زاده مي‌گويد كه عده‌اي رفتند و از او درخواست كردند از شورا استعفا داده و كانديدا شود. كدخدايي نيز در گفت‌وگو با خبر آنلاين مي‌گويد منعي براي اين كار وجود ندارد و گفته: «هر عضو هیأت نظارت نامزد انتخابات شود از سمت خود استعفا ‌می‌دهد اما زمان خاصی برای این کار در قانون مشخص نشده است.»

 

قاضي‌زاده در عين حال در پاسخ به اين سئوال كه «برخی معتقدند تأکید به حمایت اصلح یک نوع بازی سیاسی برای فرار از وحدت و همگرایی با سایر اصولگرایان است.» مي‌گويد: «بازی سیاسی است یا نیست را ما نمی فهمیم. چون اهل بازی نیستم چیزی را که فکر می کنم درست است می گویم.»

 

این اظهارات نشان می دهد اصولگرایان هنوز نتوانسته اند به طور مشخص روی فرد خاصی به وحدت برسند. درحال حاضر وضعيت اصولگرايي براي انتخابات را مي‌توان اينگونه خلاصه و صورتبندي كرد:

 

اول: احمدي‌نژادي‌ها: آنها با اعلام كانديداتوري بقايي از دوران افسردگي پس از نهي خارج شدند و روح تازه‌اي در جريان آنها دميده شده است.

 

دوم: «جبهه مردمي نيروهاي انقلاب» (جمنا): گروهی که جریان تندرو با پرچم اصولگرایی معرفی کرده و سعی دارد گروه های نزدیک به خود را در طیف اصولگرا به وحدت به سمت و سوی یک کاندیدای واحد برساند، با این حل روند اتفاقات  و میل بسیاری از چهره ها از جمله حجت الاسلام تقوی برای کاندیداتوری و همچنین کاندیداتوری یک نفر از تیم احمدی نژاد آنها را با مانع بزرگی روبه رو کرده است. 

 

سوم: پايداري و بخشي از اصولگرايان: اگرچه متقي‌فر (سخنگوي پايداري) برخلاف قاضي‌زاده هاشمي گفته: «گزینه نهایی جبهه پایداری هنوز مشخص نشده و این جبهه بر روی کاندیدها به جمع بندی نرسیده است.» اما اين بخش باتوجه به «اصلح‌گرايي» در انتخابات بدون توجه به نتيجه همچنان در عين سكوت به تلاش براي راضي كردن حجت الاسلام رئيسي ادامه خواهند داد.

 

در مجموع به نظر بعید می رسد که حجت الاسلام والمسلمین رئیسی خود را هزینه ی جبهه پایداری و امثالهم کند و تا زمانیکه اصولگرایان به طور واحد روی این مقام سابق قضایی و تولیت آستان قدس، اجماع نکنند، او پا پیش نمی گذارد و به کاندیداتوری تن نمی دهد.

 

 

  • 19
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش