دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۱۱ - ۰۷ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۱۶۵۵
لیگ برتر و جام حذفی

پروسه طولانی و پیچیده خرید و نصب دوربین‌ها

ورزشگاه آزادی دوربین «تشخیص چهره» ندارد

ورزشگاه آزادی,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,لیگ برتر و جام حذفی
وقتی صحبت از استانداردسازی ورزشگاه‌ها شد و شروع لیگ به تعویق افتاد، تأکید مسئولان فدراسیون فوتبال علاوه بر بلیت‌فروشی الکترونیکی و شماره‌دار کردن صندلی‌ها، بر نصب دوربین‌هایی بود که بتوانند چهره‌ هواداران را تشخیص دهند. دوربین‌هایی که در صورت بروز حوادث مختلف در ورزشگاه، کار را برای شناسایی متخلفان راحت کنند.

بعد از گذشت ۵ هفته و حوادثی که منجر به آسیب دیدن یک بازیکن و یک دروازه‌بان شده است، سوالی که از مسئولان برگزاری مسابقات پرسیده می‌شود این است که آیا از طریق دوربین‌های نصب شده در ورزشگاه موفق به شناسایی متخلفان شده‌اند؟ فتاحی روی خط برنامه تلویزیونی اما اعتراف می‌کند که دوربین‌های تشخیص چهره هنوز در ورزشگاه‌ها نصب نشده‌اند. فاجعه آنجاست که بعد از کمی پرس و جو متوجه می‌شویم که اصلاً معلوم نیست چه زمانی این دوربین‌ها قابل بهره‌برداری باشند!؟

مراحل تأیید و بهره‌برداری این دوربین‌های تشخیص چهره، بسیار پیچیده‌تر از چیزی است که تصور می‌شود. از انتخاب بهترین دوربین با بهترین تکنولوژی و مناسب‌ترین قیمت بگیرید تا برسید به تأییدیه‌های فنی و امنیتی که مشارکت نهادهای مختلف فوتبالی و غیرفوتبالی را می‌طلبد.

جالب است بدانید که مسئولان مربوطه هنوز حتی از مرحله انتخاب نهایی دوربین‌ها عبور نکرده‌اند و همچنان دوربین‌های مختلف را به صورت پایلوت امتحان می‌کنند تا درباره یکی از آنها به جمع‌بندی نهایی برسند.

۱۳۴ دوربین تشخیص چهره برای ۱۳۴ گیت آزادی

اگر بخواهیم فقط ورزشگاه آزادی را در نظر بگیریم. بدون در نظر گرفتن مسیر تونل‌ها و محوطه اطراف، فقط برای نصب دوربین‌های تشخیص چهره بر روی گیت‌ها، به ۱۳۴ دوربین نیاز هست تا چهره و اطلاعات افرادی که از گیت‌ها عبور می‌کنند، در بدو ورود ثبت شود و در صورت بروز تخلف در ورزشگاه، بتوان تصاویر ضبط شده از طریق دوربین‌های داخل ورزشگاه را با تصاویر ضبط شده از طریق دوربین‌های تشخیص چهره تطبیق داد و به اطلاعات افراد متخلف دست پیدا کرد.

در حال حاضر اما تنها ۵۰ دوربین در مجموعه نصب شده است که قابلیت دوربین‌های تشخیص چهره را ندارند. این دوربین‌ها همان دوربین‌های معمولی هستند که در معابر مختلف هم دیده‌ایم. این دوربین‌ها می‌توانند تصاویر تماشاگران را ضبط کنند اما اطلاعاتی درباره‌شان به ما نمی‌دهند. به همین خاطر است که بعد از حواشی دربی، رئیس پلیس تهران در مصاحبه‌ای گفته بود، فرد متخلف شناسایی شده اما دستگیر نشده است. حال آنکه اگر دوربین‌های تشخیص چهره روی گیت‌ها نصب شده بود و تصویر و اطلاعات مربوط به این فرد را ذخیره کرده بود، در صدم ثانیه‌ای می‌شد به آدرس محل سکونت فرد هم دست پیدا کرد.

دوربین‌های تشخیص چهره چه اطلاعاتی را نمایش می‌دهند؟

امیرحسین موسوی مدیر روابط عمومی ورزشگاه آزادی درباره وضعیت این ورزشگاه برای نصب دوربین‌های تشخیص چهره این‌طور توضیح می‌دهد: «در ورزشگاه آزادی ۵۶ گیت در ۷ تونل ورودی به داخل استادیوم نصب شده است و ۷۸ گیت هم قبل از ورودی تونل‌ها که ۴۸ گیت برای ضلع شرقی است و ۳۰ گیت برای ضلع غربی. روی همه این گیت‌ها باید دوربین تشخیص چهره نصب شود.» موسوی درباره ساز و کار این دوربین‌های تشخیص چهره می‌گوید: «دوربین‌هایی که در حال حاضر در ورزشگاه نصب شده‌اند، هم قابلیت عکسبرداری دارند و هم تصویربرداری. دوربین‌های تشخیص چهره به این صورت هستند که وقتی هواداران کارت ملی‌شان را نشان می‌دهند، تمامی اطلاعات آنها، حتی آدرس محل سکونت‌شان را هم نشان می‌دهد.»

چرا این دوربین‌ها در همان مدت زمان فراهم کردن زیرساخت‌ها آماده نشده بود؟ موسوی می‌گوید: «به هرحال این اقدامات در چند فاز انجام می‌شود. باید مسئولان اقدامات اولیه را انجام می‌دادند و در مراحل بعدی به سراغ این دوربین‌ها می‌رفتند. البته ما انتظار داریم کارهای فرهنگی انجام شود تا اصلاً نیازی به این دوربین‌ها نباشد اما به هرحال اینها هم از مسائل بازدارنده هستند.»

 چرا نصب دوربین‌های تشخیص چهره به تعویق افتاد؟

بنا به ادعای روابط عمومی ورزشگاه آزادی، دوربین‌های تشخیص چهره، بخشی از پکیج گیت‌های الکترونیکی هستند. علی‌اصغر انتظارخیر، مدیر پروژه گیت‌های الکترونیکی ورزشگاه‌های کشور، گرچه این ادعا را قبول ندارد اما در جریان مراحل خرید و انتخاب این دوربین‌ها هست. او اصرار دارد که فقط بحث فنی این دوربین‌ها به او مربوط می‌شود.

انتظارخیر در پاسخ به این سؤال که پروژه نصب این دوربین‌ها در چه مرحله‌ای هستند، این‌طور توضیح می‌دهد: «در حال حاضر یکسری دوربین را به صورت پایلوت نصب کرده‌ایم و در حال تست قابلیت‌های فنی آن هستیم. نصب و راه‌اندازی این دوربین‌ها پروسه بسیار پیچیده‌ای دارد. بعد از اینکه از نظر فنی و تکنولوژی تأیید شوند، تازه باید نهادهای امنیتی آنها را مورد بررسی قرار دهند که از این نظر برای تماشاگران مشکل‌ساز نشود.» به همین خاطر است که این پروسه طولانی شده است؟ او در پاسخ به این سؤال می‌گوید: «ببینید چنین تکنولوژی‌هایی اگر درست نصب نشوند و مشکلاتی ایجاد شود، دوباره‌کاری می‌شود و ما مجبوریم کار را دقیق و درست انجام دهیم.»

هر دوربین تشخیص چهره از ۵ تا ۴۰ میلیون تومان

بحث مالی یکی دیگر از موانعی است که بر سر راه مسئولان مربوطه است و روند نصب و بهره‌برداری از دوربین‌های تشخیص چهره‌ را با تعویق همراه کرده است. انتظارخیر ضمن تأیید این موضوع که هزینه خریداری این دوربین‌ها بالاست، درباره قیمت هر دوربین می‌گوید: «هزینه خرید و نصب این دوربین‌ها صد در صد بالاست. قیمت دوربین‌ها از ۵، ۶ میلیون تومان تا ۴۰ میلیون تومان تغییر می‌کند و با نوسانات ارزی این قیمت‌ها ممکن است بالاتر یا پایین‌تر برود.» فقط در ورزشگاه آزادی ۱۳۴ گیت وجود دارد که روی هر یک باید دوربین تشخیص چهره نصب شود. اگر کمترین قیمت یعنی ۵ میلیون تومان را برای دوربین‌ها در نظر بگیریم، در بهترین حالت ممکن هزینه این دوربین‌ها فقط برای ورزشگاه آزادی ۶۷۰ میلیون تومان می‌شود. این تازه در حالی است که انتظار خیر می‌گوید، چه کسی گفته فقط این دوربین‌ها باید روی گیت‌ها نصب شوند؟ او تأکید می‌کند: «ما در فازهای بعدی باید داخل ورزشگاه و حتی در محوطه اطراف هم از این دوربین‌ها استفاده کنیم.»

انواع دوربین‌ها و انتخاب از بین آنها

مدیر پروژه گیت‌های الکترونیکی ورزشگاه آزادی درباره انواع مختلف این دوربین‌ها می‌گوید: «بعضی از این دوربین‌ها از نظر سرعت تشخیص خیلی قوی هستند، بعضی دیگر درصدهای تشخیص بالا دارند، بعضی‌ها امنیت فوق‌العاده بالایی دارند، بعضی‌ها از نظر پایگاه اطلاعاتی متفاوت هستند. ما باید همه این موارد را در نظر بگیریم و بسته به نوع کاری که داریم، می‌توانیم یک نوع را انتخاب کنیم. به عنوان مثال در نیروگاه‌های اتمی باید دوربین‌های تشخیص چهره با بالاترین امنیت نصب شود اما ما در استادیوم می‌توانیم یک مورد متوسط را از این نظر داشته باشیم.»

انتظار خیر همچنین توضیح می‌دهد: «برخی از این دوربین‌ها، نرم‌افزارهای فوق‌العاده هوشمندی دارند. اینقدر این نرم‌افزار پیچیده و دقیق بود که برای خود ما بررسی‌اش ۱۵ روز طول کشید.»

دوربین‌های تشخیص چهره برای شهرهای دیگر

قطعاً انتخاب این دوربین‌ها برای ورزشگاه‌های مختلف متفاوت است. ورزشگاه آزادی با توجه به ظرفیت بالاتر، حساسیت بیشتری هم دارد و باید دقت بیشتری در انتخاب دوربین‌های آن داشت. انتظارخیر درباره خرید و نصب این دوربین‌ها برای ورزشگاه‌های شهرهای دیگر توضیح می‌دهد: «برای شهرستان‌ها هم ما چند نوع دوربین که مورد تأیید باشد را با قیمت‌های مختلف و انواع مختلف ارائه می‌کنیم و باشگاه‌ها از میان آنها انتخاب و خریداری می‌کنند. اینکه هزینه این دوربین‌ها را باشگاه‌ها می‌پردازند یا اداره کل‌ها من نمی‌دانم.» 

بهناز میر مطهریان

iran-varzeshi.com
  • 10
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱۰ اردیبهشت
    لیگ برتر هندبال
    مس کرمان - زغال سنگ طبس
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر هندبال
    سپاهان - پلیمر خرم آباد
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر هندبال
    آلومینیوم اراک - پیکان سبزوار
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر هندبال
    شهید شاملی کازرون - فراز بام دهدشت
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر بسکتبال
    ذوب آهن - طبیعت
    ۱۶:۰۰
  • جام ملت های زیر ۲۳ سال آسیا
    امید اندونزی - امید ازبکستان
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر هندبال
    سپاهان نوین - گیتی پسند
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر روسیه
    روستوف - اورنبورگ
    ۲۰:۱۵
  • جام ملت های زیر ۲۳ سال آسیا
    امید ژاپن - امید عراق
    ۲۱:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    بارسلونا - والنسیا
    ۲۲:۳۰
  • چمپیونشیپ انگلیس
    پرستون - لسترسیتی
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۱۱ اردیبهشت
    بسکتبال حرفه‌ای NBA
    میامی هیت - بوستون سلتیکس
    ۰۳:۰۰
  • بسکتبال
    بوستون سلتیکس - میامی هیت
    ۰۳:۱۰
  • بسکتبال NB
    نیو اورلینز پلیکانز - اوکلاهاما سیتی تاندر
    ۰۴:۱۰
  • پلی آف بسکتبال NBA
    دنور ناگتس - لس آنجلس لیکرز
    ۰۵:۴۰
  • لیگ برتر ایران
    شمس آذر قزوین - پیکان
    ۱۸:۲۰
  • فوتبال
    الوصل - اتحاد کلبا
    ۱۸:۵۰
  • جام حذفی عربستان
    الاتحاد - الهلال
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال
    المپیاکوس - بارسلونا
    ۲۲:۰۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    بایرن مونیخ - رئال مادرید
    ۲۲:۳۰
  • چمپیونشیپ انگلیس
    کاونتری - ایپسویچ
    ۲۲:۳۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    کلیولند کاوالیرز - اورلاندو مجیک
    ۲۳:۳۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    میلواکی باکس - ایندیانا پیسرز
    ۲۳:۳۰
  • چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت
    لیگ برتر ایران
    هوادار - صنعت نفت آبادان
    ۱۷:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    تراکتور - استقلال
    ۱۷:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    مس رفسنجان - گل گهرسیرجان
    ۱۷:۴۵
  • لیگ برتر ایران
    ذوب آهن - نساجی مازندران
    ۱۸:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    استقلال خوزستان - ملوان
    ۱۸:۱۵
  • لیگ برتر ایران
    آلومینیوم اراک - فولاد
    ۱۸:۱۵
ویژه سرپوش