شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۵۳ - ۲۳ بهمن ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۱۱۱۴۵۹
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

تایید یک روایت ترسناک ۲۴۰۰ ساله؛ کشف ظروفی از جنس «چرم انسان»

کشف ظروفی از جنس چرم انسان,کشف ظروفی از پوست انسان
باستان‌شناسان تایید کرده‌اند که قوم کوچ‌نشین باستانی که به «سکاها» معروف هستند، از پوست انسان برای ساخت ظروف نگهدارندۀ تیرهایشان استفاده می‌کردند؛ این تایید روایتی است که مورخ یونان باستان یعنی هرودوت بیش از ۲۴۰۰ سال پیش ثبت کرده است؛ مورخی که گزارش‌های خارق العاده‌اش اغلب اوقات مورد ظن و تردید قرار دارند.

در تحقیقی که اخیراً در مجله PLOS ONE منتشر شده است، محققان می‌نویسند: «به نظر می‌رسد نتایجی که ما به دست آورده‌ایم، ادعای وحشتناک هرودوت را تأیید می‌کند».

به گزارش فرادید؛ طبق گزارش هرودوت، سکاها نه تنها خون اولین مردی را که می‌کشتند می‌نوشیدند و پوست سر دشمنان خود را جمع می‌کردند، بلکه همچنین «بسیاری نیز پوست، ناخن و همه چیز را از دست راست دشمنان مردۀ خود جدا می‌کنند و برای خود پوشش می‌سازند. زیرا پوست انسان ضخیم و درخشان است و در میان همۀ انواع پوست از همه روشن‌تر و سفیدتر است».

کشف ظروفی از جنس چرم انسان,کشف ظروفی از پوست انسان

دست‌کم دو قطعه از چرم‌های یافت شده در مقبره‌های سکایی از پوست انسان ساخته شده‌اند

محققان پس از تجزیه و تحلیل ۴۵ تکه چرم و دو تکه خز یافت شده در ۱۳ پشتۀ تدفینی ۲۴۰۰ سالۀ متعلق به سکاها در جنوب اوکراین، این ادعای هرودوت را تأیید کردند. آن‌ها از روش خاصی برای بررسی پروتئین‌های متمایز در قطعات چرم و شناسایی گونه‌های حیوانی در ۳۶ قطعه از ۴۵ قطعه چرمی استفاده کردند. نتایج نشان داد دو قطعه از این چرم‌ها از پوست انسان ساخته شده‌اند. هر دو نمونۀ انسانی از چرمی که برای ساخت تیردان استفاده می‌شد، به دست آمد؛ درست همانطور که هرودوت توضیح داده بود.

مارگاریتا گِلِبا، نویسنده ارشد این مطالعه و باستان‌شناس دانشگاه پادوآی ایتالیا، می‌گوید: «با توجه به این دو یافته، باید حقیقتی در آنچه هرودوت به ما می‌گوید وجود داشته باشد؛ واضح است که سکاها از پوست انسان برای تولید مصنوعات خاصی استفاده می‌کردند».

تکه‌های چرم برای تعیین اینکه آیا آن‌ها از پوست دست انسان ساخته شده‌اند یا پوست اعضای دیگر بدن بسیار کوچک هستند، اما تجزیه و تحلیل DNA در آینده ممکن است نشان دهد که منبع چرم دقیقا کدام عضو بدن قربانی بوده است».

گلبا می‌گوید: «به نظر می‌رسد که پوست انسان فقط برای قسمت‌های بالای تیردان‌ها استفاده شده، در حالی که قسمت‌های پایینی آن‌ها از چرم معمولی‌تر مانند چرم گاو یا حیوانات وحشی مانند روباه ساخته شده است».

کوچ‌نشین‌های جنگجو

هرودوت تقریباً یک کتاب کامل از تاریخ نه جلدی خود را به سکاها که در قرن پنجم قبل از میلاد از معاصران او بودند، اختصاص داد و آنها را به عنوان کوچ‌نشینانی توصیف کرد که در سرزمین‌های شمال دریای سیاه زندگی می‌کردند. با این حال، شواهد باستان‌شناسی برای سکاها و گروه‌های کوچ‌نشین مرتبط با آن‌ها در سراسر استپ اوراسیا از اوکراین تا غرب چین یافت شده است.

کشف ظروفی از جنس چرم انسان,کشف ظروفی از پوست انسان

تصویر حک شده روی یک ظرف باستانی که جنگجوی سکایی را با لباس‌ها و تیردان مخصوصشان نشان می‌دهد

گوئیدو گِنِچی، باستان‌شناس ژنتیک از موسسه ماکس پلانک که در مورد سکاها مطالعه کرده است، می‌گوید که به نظر می‌رسد سرزمین اصلی آن‌ها در کوه‌های آلتای در شرق قزاقستان در حدود ۹۰۰ سال قبل از میلاد بوده است.

هرودوت خاطرنشان کرده بود که سکاها به خاطر شیوه‌های جنگجویانه خود مشهور بودند و استفاده از کمان‌های کوتاه، هم برای جنگ و هم برای شکار، یکی از ویژگی‌های مهم زندگی آنان بود.

بری کانلیف باستان‌شناس دانشگاه آکسفورد و متخصص تاریخ سکاها نیز می‌گوید که هرودوت احتمالاً اطلاعات خود را در طول بازدید خود از اولبیا، یک مستعمره یونانی در ساحل شمالی دریای سیاه، در حدود سال ۴۴۴ قبل از میلاد به دست آورده است.

کانلیف می‌گوید: «او در آنجا با افراد زیادی صحبت می‌کرد و داستان‌های مختلفی را انتخاب می‌کرد و آنها را به هم پیوند می‌داد. در نتیجه، آنچه هرودوت گزارش کرده احتمالاً درست بوده است؛ گرچه ممکن است همۀ سکاها همیشه رویه‌های مشابهی نداشته باشند:.

کانلیف معتقد است که استفاده از پوست انسان روی تیردان ممکن است تلاشی برای جادو کردن تیرهای درون آن باشد: «شما با داشتن بخشی از بدن دشمن، انگار قدرت دشمن خود را کنترل می‌کنید».

پدر تاریخ، پدر دروغ

سیسرو، سخنور رومی، هرودوت را «پدر تاریخ» نامید، اما محققان کلاسیک او را به دلیل برخی از روایت‌های عجیب‌ترش «پدر دروغ» نامیده‌اند؛ از جمله روایت‌هایی در مورد مورچه‌هایی به اندازه روباه، مارهای بالدار و یک نژاد از انسان‌های یک‌چشم که از شیرهای بالدار طلا می‌دزدند!

کارولین دیوالد، استاد بازنشستۀ مطالعات کلاسیک، می‌گوید این کشف اخیر بیشتر هرودوت را تأیید می‌کند.

موارد دیگری نیز از پیدا شدن آثاری که گفته‌های هرودوت را تایید می‌کردند وجود داشته است؛ مثلا یک بار باستان‌شناسان بقایای یک کشتی را در یک بندر مصر باستان کشف کردند که دقیقاً با توصیف هرودوت از ساخت غیرمعمول چنین کشتی‌هایی مطابقت داشت. یا مثلا اکتشافات شاهدانه در مقبره‌های سکاها ممکن است تایید توضیح هرودوت از آیینی باشد که در آن کوچ‌نشینان دود گیاهان را استنشاق می‌کنند و «از شادی زوزه می‌کشند».

  • 9
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش