
به جرأت میتوان گفت که زاها حدید یکی از بزرگ ترين معمارانی است که بشریت تا کنون بخود دیده است. کم تر معماری را میتوان یافت که نام این اسطوره عراقی- بریتانیایی را نشنیده باشد. این معمار هم چنان لقب بزرگ ترين معمار زن تاریخ را یدک می کشد. زاها حدید در سال ۲۰۱۶ با وجود انبوهی از کارهای ناتمام، در اثر بیماری جان خود را از دست داد. این معمار، سبکی نو از فرم را در معماری پایه نهاد.
کارنامه کارهای معماری طراحی شده به وسیله این معمار نشان دهنده سخت کوشی و علاقه ی این معمار، به حرفه خود بوده است. علاوه بر معماری، زاها حدید در طراحی مد، آبجکت و … نیز تلاش هایی داشته است.
به گزارش رسانه خط معمار، با وجود گذشت سه سال از مرگ وی، دفتر معماری زاها حدید که در شهر لندن مستقر است، هم چنان به فعالیت خود ادامه می دهد. بر اساس توضیحات ارائه شده، هدف این دفتر، در مرحله اول به پایان رساندن پروژه هایی است که طراحی آن ها بر عهده زاها حدید بوده است و در مرحله دوم، انجام پروژه های معماری در سراسر جهان، با پیروی از خط فکر موسس خود.
بدین ترتیب اگر هرروز در نقطه ای از جهان شاهده افتتاح پروژه ای که به وسیله این معمار یا دفتر معماری وی طراحی شده است هستیم، نباید تعجب کنیم. چندي پیش، در کشور قطر، یکی از استادیوم های فوتبال میزبان جام جهانی ۲۰۲۲- که در کشور قطر برگزار خواهد شد- افتتاح و رونمایی گردید. این استادویم فوتبال، از نمونه کارهایی است که توسط شخص زاها حدید طراحی گردیده است.
در ادامه با پنج شاهکار معماری زاها حدید اشنا خواهید شد.
۵ – ساختمان خیابان ۶۰۰ کالینز( ۶۰۰ collins street australia)
موقعیت:استرالیا – ملبورن
ارتفاع:۱۷۸ متر در ۵۴ طبقه


۴- موزه MMM
موقعیت:ایتالیا


۳- ساختمان تجاری اداری وانگ جینگ سوهو( wangjing soho)
موقعیت:کشور چین، پکن
متراژ کل:۵۲۱ هزار مترمربع
ارتفاع برجها :
برج ۱:۱۳۶ متر
برج ۲:۱۲۵ متر
برج ۳:۱۲۵ متر


۲- ورزشگاه بازي های آبی ۲۰۱۲ لندن( lonon aqatics center)
موقعیت:لندن، انگلستان
متراژ:۳۷۰۰۰ مترمربع


۱- مرکز فرهنگی حیدر علی اف( heydar alyev center)
موقعیت:آذربایجان – باکو
متراژ:۵۷۰۰۰ مترمربع


- 12
- 4