
به گزارش روزنامه ایران، علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران طی روزهای گذشته نسبت به اوضاع خطرناک تهران هشدار داده و نگران وضعیت آینده گردش بالای ویروس موسوم به انگلیسی در تهران است. او در گفتوگو با روزنامه ایران از چرایی موج توفنده و سنگین خیز چهارم کرونا در تهران گفت و تأکید کرد کماکان بالانس شاخص بستری به بیماران ترخیصی در تهران منفی است و این شهر وارد یک جدال نابرابر با ویروس شده است.
وی گفت: در تهران (تاریخ ۲۶ فروردین) میزان مراجعان سرپایی در بخش بهداشت و درمان بالغ بر ۱۴ هزار و ۸۰۰ نفر بود. این عدد نسبت به همه دورهها و خیزهای قبلی عدد بالایی است. بالاترین عدد ثبت شده در دورههای قبلی معمولاً حداکثر به عدد ۱۲ هزار مراجعه میرسید. نکته دوم؛ عدد ابتلاها را باید بپذیریم که واقعی نیست چون بخش زیاد مراجعین ما با علائم تب و تنفسی و عفونی قبل از آنکه به بخشهای بهداشتی مراجعه کنند به مطبها مراجعه میکنند، حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد خدمات در مطبها ارائه میشود، قابل انتظار است این عدد در حوزه مراجعین سرپایی به مراتب بالاتر است.
زالی افزود: نکته بعدی، امروز تنها در استان تهران هزار و ۷۷۵ بیمار جدید بستری کردیم. عدد خیلی بزرگی است از این تعداد بیش از ۲۵۰ نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری شدند برای اینکه بزرگی این عدد را بدانید در برخی استانها که شرایط بحرانی دارند جمع جبری مبتلایان بستریشان خیلی کمتر از عدد بستریهایی است که فقط در یک روز در تهران بستری شدند. این سایز بزرگ مراجعان را در تهران نشان میدهد. امروز ۲۰۰ بیمار به دلیل بدحالی در بیمارستان بستری شدند نشاندهنده حدت بیماری در تهران است.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا گفت: همچنین در تهران رکوردشکنی جدید داشتیم به عدد ۷ هزار و ۴۰۰ نفر در مجموع بستری رسیدیم؛ وقتی این عدد را نسبت به روز قبل مقایسه کنیم میبینیم در کمتر از ۲۴ ساعت عدد روبه افزایش است. در سختترین شرایط و در بدترین روزهای آبان سال گذشته مجموع بستری هیچوقت به عدد ۷ هزار نرسید که نشان میدهد این بار موج توفندهتر و سنگینتر از خیزهای قبلی است و حجم زیادی از تخت بیمارستانی به سرعت در تهران اشغال میشود.
نکته بعدی؛ ما در تهران به یک توازن منفی در میزان بستری رسیدیم. هر موقع در تهران میزان بستری به میزان ترخیص پیشی میگیرد به دو دلیل مهم است وقتی میزان ترخیص کاهش پیدا میکند نشاندهنده بیماران بدحال ما است یعنی نیاز به اقامت بیمارستانی بیشتر شده و نکته بعدی وقتی ترخیص کاهش پیدا میکند ظرفیت شناور برای استفاده از تختها برای بیماران جدید با محدودیت مواجه میشود. تقریباً از روز ۱۱ فروردین کماکان این بالانس منفی است.
زالی گفت: اینجوری نیست که کسی که ماسک زده حتماً کرونا نمیگیرد در محیطهای پرازدحام با ماسک هم آلوده میشویم.

وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه چرا گردش بیماری در تهران زیاد است و یک سوم مرگ و میرکرونا در تهران اتفاق می افتد گفت: از نظر بازتوزیع سنی افراد مسن بیشتر در استان تهران حضور دارند خیلی از شهروندان تهرانی فاکتورهای خطر متعدد دارند مثل دیابت، فشار خون کنترلنشده، افزایش وزن و تغییرات متابولیک در تهرانیها خیلی شایع است. هم فاکتور سن و هم عامل بیماریهای زمینهای به شدت در مرگومیر تهرانیها تأثیر میگذارد.
نکته بعد اینکه امکانات تشخیصی در تهران بیشتر است؛ تعداد بیشتر افرادی که در تهران متوفی میشوند تست پیسیآر دادهاند، بنابراین آمار ما را عدد واقعیتری میکند. در بسیاری از شهرستانها تعداد بیمارانی که فوت میکنند و تست پیسیآر ندارند در آمار مرگو میر گنجانده نمیشوند. بسیاری از متوفیان کرونا در تهران در پیوست پروندهشان تست پیسیآر دارند و این آمار در شهرستانها جزو آمار محتمل است ولی در تهران جزو آمار قطعی است. به دلیل بالا بودن درصد سرانه تست بیشتر در تهران و دسترسی بیشتر به بیمارستان و آزمایشگاه خود به خود این عدد فوتی قطعی در تهران بالاتر است.
از طرفی تهران مرکز ارجاعی است. بیماران بدحال از نقاط مختلف کشور به تهران میآیند مثلاً بعضی روزها بین ۲۰ تا ۲۵ درصد متوفیان بعد از اتمام ترخیص در بهشت زهرا تدفین نمیشوند اینها شهرستانی هستند که با حال عمومی بد به تهران میآیند.
از طرفی تهران معادل ۵ الی ۶ استان جمعیت دارد فقط منطقه ۴ شهری تهران نزدیک یک میلیون جمعیت دارد یعنی یک منطقه از مناطق ۲۲ گانه شهری با یک استان با جمعیت ۸۰۰ هزار نفر برابری میکند یعنی یک جمعیتی در تهران معادل جمعیت یک استان در زیر زمین و از مترو تردد میکنند. در بحث حمل و نقل عمومی ما با چالش روبهرو شدیم هرچند از روز اول شهرداری تهران همراه ما بود ضدعفونی کردن و غربالگری رانندگان، بازتوزیع خطوط مترو و همه اقدامات انجام شد اما مشکل اصلی کمبود اتوبوس و واگن است.
در حال حاضر ما جغرافیای آلودگی در تهران را داریم که صرفاً به معنای عدم رعایت شیوهنامههای بهداشتی نیست اما بهطور مثال بالاترین میزان ابتلا از نظر آلودگی مراجعان و مرگومیر در مناطق ۴، ۲، بخشی از مناطق ۱۳ و ۱۵ بوده است. مناطق مرکزی، شرقی و جنوب شرقی تهران آلودگی بیشتری داشتهاند، دلیل اصلیاش هم تراکم جمعیت بالاتر است خانهها در هم تنیده هستند. در خیز چهارم مقداری این نقشه در تهران گستردهتر شده و همه مناطق ۲۲ گانه قرمزند و همه مناطق ابتلا و مرگومیر بالاتر است. همه تهران نقطه داغ تلقی میشوند.
زالی افزود: تهران چند ویژگی دارد؛ بیشتر از آنکه در ایام تعطیلات مسافرپذیر باشد بیشتر مبدأ سفر است امسال این عدد تأیید کرد بالاترین میزان مسافران در کشور که به سفر رفتند از مبدأ تهران بوده است هم جمع کثیری از شهروندان تهران به سفر میروند و هم اینکه مقاصد متنوعی دارند چون اقوام مختلفی در تهران هستند و به خانوادههایشان سر میزنند. ما در تهران همیشه نگران بازگشت مسافران تهرانی هستیم.
رییس شورای شهر تهران:شرایط کرونایی درکشور رو به وخامت است/ اخذ تمهیدات ویژهتر برای برگزاری انتخابات در دوران کرونا
رییس شورای شهر تهران تاکید کرد: شرایط کرونایی در کشور به سرعت رو به وخامت است.

به گزارش ایسنا، محسن هاشمی در دویست و هشتاد و هشتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران گفت: شرایط کرونایی در کشور به سرعت رو به وخامت است و شرایط بستریها نسبت به پیک سال گذشته افزایش بیشتری داشته است. به نظر میرسد که اردیبهشت ماه شاهد حفظ وضعیت قرمز در بسیاری از نقاط کشور خواهیم بود و در این شرایط هم قصد داریم و برنامه ریزی کرده ایم چهار انتخابات را همزمان اجرا کنیم که میتواند پیک چهارم را به پیک پنجم تبدیل کند ظرف دو ماه آینده و باید برنامهریزی دقیقتری برای زمان و نحوه تبلیغات و هنگام برگزاری رایگیری در کشور به ویژه کلانشهرها و مراکز پرجمعیت انجام شود.
وی افزود: تا جایی که من پیگیری کردم دو مشکل در این زمینه وجود دارد. یکی از مشکلات تعداد صندوقها است و ظاهرا تنها قصد افزایش ۱۵ درصدی صندوقها را دارند و باید بتوانیم حداقل در تهران صندوقها را حداقل به دو برابر افزایش دهیم البته نیاز به نیرو و فعالیت جدی دارد.
وی ادامه داد: وقتی میخواهیم این چهار انتخابات را برگزار کنیم و با توجه به تعداد کاندیداها به ویژه کاندیدهای شوراها اگر تنها دو جلسه انتخاباتی در یک هفته برگزار کنند، شاهد برگزاری ده هزار جلسه خواهیم بود و بیشتر هم هست که به کانون ویژه کرونا تبدیل و باید تمهیدات ویژهتری برای این مساله در نظر گرفته شود.
هاشمی تاکید کرد: باید از تجربه موفق انتخابات الکترونیکی شورایاران در برگزاری انتخابات پیش رو استفاده شود.
- 18
- 3