پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۶:۱۲ - ۰۴ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۰۸۱۸
حوزه بهداشت و رفاه

رشد صددرصد آمار خودکشی در کشورهای خاورمیانه

خودکشی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
یک استاد دانشگاه مطرح کرد: در سال ۲۰۱۵ میلادی بیش از ۲۸هزار نفر از مردمان ساکن در کشورهای منطقه مدیترانه شرقی خودکشی کرده اند که نسبت به ۲۵ سال گذشته افزایش ۱۰۰درصدی را نشان می دهد.

به گزارش مهر، دکتر رضا ملک زاده معاون تحقیقات وزرات بهداشت و درمان در کنفرانس خبری سیمای سلامت ایران اعلام کرد: ایران  در طی ۴۰سال گذشته در کنترل بیماری های عفونی پیشرفت زیادی داشته ایم و امید به زندگی در بدو تولد را که ۴۰سال پیش حدود ۵۱ سال بود را به ۷۶ سال رساندیم. ما امروزه به علت کاهش نرخ باروری در شرایطی قرار گرفته ایم که بیش از ۵۰درصد از جمعیت ما بیش از ۳۰سال سن دارند.

 

وی افزود: بیش از ۸۰درصد از بیماری هایی که به مرگ و میر منجر می شود را بیماری های غیرواگیر تشکیل می دهند. برای اینکه بتوانیم این موضوع را در جامعه مطرح کنیم احتیاج است که این مسئله در دستور کار رسانه باشد.

 

ملک زاده اذعان کرد: حدود ۱۰درصد مردم ایران دیابت دارند و در حال درمان هستند و تقریبا ۲۵درصد از مردم در ایران قندخون بالای ۱۰۵ دارند و پیش بینی ما این است که در ۱۵سال آینده به دیابت مبتلا می شوند.

 

از عمده ترین علل این بیماری های مزمن می توان به شهرنشینی اشاره کرد که از ۳۰درصد به ۷۰درصد رسیده است. صنعتی شدن زندگی و فقر و ناعدالتی در میان مردم نیز از عواملی هستند که سبب بروز این بیماری ها می شوند.

 

امروزه مردم ما فرصتی برای ورزش کردن ندارند و یا تغذیه مناسبی ندارند که بخش عمده ی آن مربوط به سیاستگذاری است که تصمیم بگیریم صنعت غذایی جامعه را بهبود بخشیم. 

 

در ادامه ی این نشست دکتر مازیار مرادی استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران در خصوص آخرین آمار خروجی علل مرگ و میر در کشورهای مدیترانه شرقی اظهار کرد: مطالعات برای بیماری ها از سال ۱۹۹۰ شروع شده است و در حال حاضر هم به صورت سالانه انجام می شود. این آخرین خروجی آماری است که در سال ۲۰۱۵ صورت گرفته است و به بررسی درباره ۲۲ کشور منطقه مدیترانه شرقی پرداخته است. 

 

وی افزود: منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت شامل ۲۲ کشور است و جمعیتی حدود ۶۳۰ میلیون نفر دارد.

 

این محقق بار بیماری ها اذعان کرد: مهمترین علل مرگ در منطقه مدیترانه شرقی به ترتیب عبارتند از بیماری های ایسکمیک قلبی، بیماری های عروقی مغز مانند سکته مغزی، عفونت های تنفس تحتانی، آسیب های ناشی از حوادث جاده ای، آسیب های ناشی از جنگ و اقدامات قانونی، دیابت، تولد نوزادان نارس، انسبالوپاتی نوزادی، بیماری های مزمن انسدادی ریه و بیماری های اسهالی.

 

ولی در کشور ایران بیماری های قلبی و سکته های مغزی، حوادث جاده ای، بیماری های قلبی ناشی از فشار خون، آلزایمر، بیماری انسدادی ریه، دیابت، عفونت های تنفسی و سرطان مهمترین علل مرگ و مدر در ایران را شامل می شوند.

 

همچنین تصریح کرد: بیماری قلبی و عروقی، دلیل یک سوم مرگ و میر در کشورهای منطقه در سال ۲۰۱۵ بوده و اولین علت مرگ و میر در بیشتر کشورهای منطقه است.

 

مرادی گفت: به طور تقریبی یک دهم مرگ و میر در کشورهای منطقه از سرطان هاست که مهترین آنها شامل سرطان ریه، پستان و معده است. در ایران نیز سرطان معده شایع ترین نوع سرطانی است که منجر به مرگ می شود.

 

این استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: مرگ و میر ناشی از حوادث جاده ای، چهارمین دلیل مرگ در کشورهای مدیترانه شرقی و سومین علت مرگ در ایران است.

 

صدمات عمدی

مرادی ادامه داد: در سال ۲۰۱۵ میلادی بیش از ۲۸هزار نفر از مردمان ساکن در کشورهای منطقه مدیترانه شرقی خودکشی کرده اند که نسبت به ۲۵ سال گذشته افزایش ۱۰۰درصدی را نشان می دهد، این در حالی است که تعداد موارد خودکشی در سطح جهان در همان مدت، ۲۰ درصد افزایش داشته است.

 

وی افزود: خشونت فردی در کشورهای منطقه مدیترانه شرقی در طی ۲۵ سال گذشته ۱۵۲ درصد افزایش داشته است در حالی که در سطح جهان، ۱۸ درصد افزایش یافته است.

 

مرادی تصریح کرد: حدود ۸۴ درصد از مجموع موارد مرگ و میر ناشی از جنگ و اقدامات قانونی (مانند اعمال قانون زور توسط پلیس) در جهان، در منطقه مدیترانه شرقی اتفاق می افتد که جمعیت آن کمتر از ۱۰ درصد از کل جمعیت جهان است.

 

این استاد دانشگاه با اشاره به روند روبه رشد اختلالات روانی مانند افسردگی، اضطراب، بیماری دو قطبی و اسکیزوفرنی در کشورهای منطقه مدیترانه شرقی افزود: در ایران بعد از افسردگی، مصرف مواد مخدر در بین جوانان مهم ترین علتی است که باعث از بین رفتن سالهای عمر می شود. 

 

وی در آخر افزود : بر اساس مطالعاتی که انجام شده است تقریبا ۳۵درصد مردم ایران در معرض سکته های قلبی و مغزی زودرس هستند که در طرحی به نام پیشگیری از بیماری های قلبی و مغزی،افراد سی ساله را به مراکز بهداشتی دعوت می کنیم تا آنها خطرسنجی شوند.

 

این طرح تاکنون در ۴ شهر انجام شده و امسال به صورت گسترده اجرایی خواهد شد.

 

 

  • 12
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش