شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۹:۴۴ - ۲۷ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۷۴۴۳
حوزه بهداشت و رفاه

افزایش ۱۰ درصدی مجروحان حوادث ترافیکی/ کاهش ۱۳ درصدی فوتی‌های سال ۹۰ به دلیل اعمال قانون

تصاادف,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
لنکرانی گفت:  متاسفانه سالیانه یک میلیون و دویست هزار نفر از مردم دنیا به علت حوادث ترافیکی فوت می‌کنند و تعداد ۵۰ میلیون نفر دچار جراحت می‌شوند.

 به گزارش باشگاه خبرنگاران،  کامران باقری لنکرانی رئیس هشتمین کنگره حوادث ترافیکی  که عصر امروز در فرهنگستان علوم پزشکی برگزار شد، اظهار کرد: هشتمین کنگره کاهش بار تصادفات ترافیکی در روزهای یازدهم و دوازدهم بهمن ماه در شیراز برگزار می‌شود، این کنگره از سال ۸۹ در راستای دستور سازمان بین‌الملل مبنی بر کاهش بار حوادث ترافیکی مشغول به فعالیت شده است.

 

وی بیان کرد: متاسفانه سالیانه یک میلیون و دویست هزار نفر از مردم دنیا به علت حوادث ترافیکی فوت می‌کنند و تعداد ۵۰ میلیون نفر دچار جراحت می‌شوند، عوارض و جراحت‌های روحی و جسمی متاثر از حوادث ترافیکی تا پایان عمر در زندگی حدود ۴ میلیون نفر باقی می‌ماند.

 

افزایش سالانه مرگ و میر در کشور بر اثر حوادث ترافیکی

باقری لنکرانی با اشاره به اینکه با ورود ماشین به کشورمان هر سال آمار مرگ و میرها بر اثر حوادث ترافیکی افزایش پیدا می‌کند، ادامه داد: اولین مورد فوتی بر اثر حوادث ترافیکی و رانندگی در ایران در سال ۱۳۰۴ به ثبت رسیده است که متاسفانه این گونه مرگ و میر تا سال ۸۴ روندی افزایشی را طی کرده است.

 

رئیس هشتمین کنگره حوادث ترافیکی با اشاره به اینکه بیشترین آمار مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی در حدود ۳ هزار نفر بوده است، عنوان کرد: از سال ۸۵ روند مرگ و میرهای ناشی از حوادث ترافیکی کاهش پیدا کرده است به طوری که در سال‌های اخیر و به خصوص از سال ۹۳ آمار مرگ و میرها به حالت ثباتی رسیده و از تغییرات چشمگیری برخوردار نبوده است.

 

افزایش ۲۹ هزار نفری مجروحان حوادث ترافیکی از سال ۹۳ تا کنون

وی در خصوص اینکه در سال ۹۳، ۱۶ هزار و ۸۷۲ نفر، در سال ۹۴، ۱۶هزار و ۵۸۴ نفر و در سال ۹۵، ۱۵هزار و ۹۳۲ نفر بر اثر حوادث ترافیکی فوت کردند، اظهار کرد: تحقیقات میدانی نشان می‌دهد که آمارهای رسمی با واقعیت در حدود ۳۰ درصد تفاوت دارد اما از سال ۹۳ تا ۹۵ مجروحان حوادث ترافیکی یک روند افزایشی را طی کرده‌اند به طوری که از تعداد ۳۰۴ هزار و ۴۸۵ مجروح در سال ۹۳ به تعداد  ۳۳۳ هزار و ۷۱ نفر در سال ۹۵  رسیده است که رشد ۱۰ درصدی را نشان می‌دهد.

 

باقری لنکرانی با اشاره به اینکه باید به روش‌های جدیدتری برای کاهش حوادث ترافیکی فکر کنیم، ادامه داد: در سال های ۸۵، ۸۶ و ۸۹ به علت تشدید در اعمال قانون، تعداد مرگ و میرهای ناشی از حوادث ترافیکی کم شده است به طوری که در سال ۹۰ نسبت به سال گذشته ما شاهد کاهش ۱۳ درصدی فوتی‌ها بر اثر حوادث ترافیکی بوده‌ایم.

 

رئیس هشتمین کنگره حوادث ترافیکی ادامه داد: آمارهای مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی در کشور نسبت به دنیا نگران کننده است به طوری که تعداد فوتی‌ها به ازای هر ۱۰ هزار خودرو در دنیا ۹ بوده در حالی که در کشور ما این رقم ۳۷ است.

 

وی با اشاره به اینکه تعداد ۱۹.۹ نفر به ازای هر صد هزار نفر در اثر حوادث ترافیکی فوت می‌کنند، ادامه داد: بیشترین مرگ و میرهای ناشی از حوادث ترافیکی در بازه سنی بین ۲۰ تا ۴۰ سال است که این آمار نشان می‌دهد حوادث ترافیکی باعث مرگ زودرس می‌شود.

 

افزایش فوت عابران پیاده در کلان شهرها

وی تاکید کرد: علی‌رقم اینکه تعداد مرگ و میرهای ناشی از حوادث ترافیکی در کشور کاهش پیدا کرده است ولی فوت عابران داخل کلان شهرها افزایش داشته است و این مطلب نشان می‌هد که کلان شهرها برای عابران ایمن نیست و بیشتر کارها برای تردد خودروها انجام شده است.

 

وی با اشاره به اینکه ۷۴ درصد از فوتی‌های حوادث ترافیکی مرد و ۲۶ درصد زن هستند، اظهار کرد: در اثر فوت عابران پیاده حوادث ترافیکی، درصد زن و مرد فوت شده با یکدیگر برابر است.

 

وی در خصوص اینکه موضوع رانندگی پر خطر یکی از مقولات مهم در کنگره امسال محسوب می‌شود، اظهار کرد: در تحلیل علت حوادث ترافیکی متاسفانه باید بگویم که ۷۰ درصد حوادث مربوط به عامل انسانی است که از نظر روانشناختی این نتیجه حاصل شده است که رانندگان ارزیابی غلطی از خطر دارند و پاسخ نادرست به خطرها می‌دهند.

 

گاردریل‌های کنار جاده آلت قتاله در حوادث ترافیکی

وی با اشاره به اینکه اعمال قانون نظارت باید انجام شود و نگرشی جامع به قانون مداری داشت، ادامه داد‌: متاسفانه گاردریل‌های فلزی کنار جاده به دلیل برندگی بودن می‌تواند آلت قتاله‌ محسوب شود.

 

وی با اشاره به اینکه ۲۰ درصد رانندگان مواد روان گردان مصرف می‌کنند، اظهار کرد: ما باید به حوادث ترافیکی یک نگاه سیستماتیک داشته باشیم و نباید راه حل‌هایی ارائه دهیم که با فرهنگمان سازگاری نداشته باشد.

 

باقری لنکرانی یاد‌آور شد: بیشترین تعداد مرگ و میرها در اثر حوادث ترافیکی در ۳۰ کیلومتری نزدیک شهرها اتفاق می‌افتد.

 

وی ادامه داد: در هشتمین کنگره حوادث ترافیکی سخنرانانی از کشورهای آلمان و سوئد حضور دارند و به طور کلی در این همایش ۲۵ سخنرانی انجام می‌شود.

 

وی با اشاره به اینکه بخش مهمی از گردش اقتصادی کشور در حمل و نقل جاده‌ای انجام می‌شود، ادامه داد: در هشتمین کنگره حوادث ترافیکی، ‌در مورد رفتارهای پرخطر بحث می‌شود.

 

 

 

  • 11
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش