پنجشنبه ۰۹ بهمن ۱۴۰۴
۱۵:۴۰ - ۱۳ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۳۶۰۵
حوزه بهداشت و رفاه

تبعات ارز ۴۲۰۰ تومانی دارو؛ داروهای خارجی چند نرخی شد

دارو,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات کالاهای استراتژیک، از جمله دارو، تا حدودی وضعیت بازار داروهای وارداتی را به هم ریخته و عده ای در این بین، به دنبال کسب درآمد بیشتر و منفعت شخصی هستند.

به گزارش مهر، در حالی که گفته می شود در حدود ۹۶ درصد بازار دارویی کشور وابسته به تولید داخل است و از این بابت هیچ مشکلی در تامین داروهای مورد نیاز بیماران وجود ندارد، اما واقعیت است که سایه ۴ درصد داروهای وارداتی، بر بازار دارویی کشور سنگینی می کند و همواره این ۴ درصد داروهای وارداتی، به نوعی وضعیت بازار دارویی کشورمان را تحت الشعاع خود قرار می دهد. به گونه ای که هر وقت، نرخ ارز دچار نوسان می شود، به یکباره شاهد کمبودهای مقطعی و کاذب در تامین داروهای وارداتی هستیم.

 

هرچند مدیران ارشد وزارت بهداشت و به ویژه سازمان غذا و دارو، تدابیر خاص خود را بکار بسته اند تا مشکلی برای تامین داروی مورد نیاز بیماران ایجاد نشود، اما با همه اقدامات و تلاش هایی که صورت گرفته است، اما شنیده ها حاکی از افزایش قیمت برخی اقلام دارویی خارجی در بازار دارویی کشور هستیم. بطوریکه، قیمت یک قلم داروی وارداتی با برند مشابه، در دو سه داروخانه خصوصی تهران، متفاوت بوده است. این در حالی است که سازمان غذا و دارو، اعلام کرده هرگونه تغییر یا افزایش غیر منطقی قیمت دارو، گزارش شود.

 

اولویت واردات دارو بر اساس نیاز بیماران باشد

همایون یوسفی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بابیان اینکه داروهای کم یاب در اولویت تخصیص ارز تجاری قرار بگیرند، گفت: اختصاص ارز برای داروهای وارداتی بنا به تشخیص وزارت بهداشت و بر مبنای سلامت جامعه انجام شود.

 

وی با بیان اینکه باید بر اساس نیازهای سلامت کشور ارز برای داروهای وارداتی تخصیص داده شود، تصریح کرد: ارز تجاری برای واردات دارو در شرایط کنونی در وهله اول برای نیاز بیمارانی که در شرایط اضطراری قرار دارند، در نظر گرفته شود.

 

یوسفی افزود: تخصیص ارز برای داروهای تجاری باید به نحوی عملیاتی شود که معضلی به نام کمبود دارو نداشته باشیم و باید در گام نخست ارز وارداتی تجاری برای داروهای کمیاب در نظر گرفته شود.

 

سوءاستفاده برخی واردکنندگان دارو 

در همین حال، رضا انصاری عضو کمیسیون صنایع مجلس اعتقاد دارد هنگام تخصیص ارز دولتی به شرکت های دارویی با آنها بر سر قیمت اقلام دارویی اتمام حجت شود.

 

وی گفت: متاسفانه یکی از مشکلاتی که بیمارستان ها با آن مواجه اند، عدم تأمین داروهای مورد نیاز با قیمت های ثبت شده در سامانه غذا و دارو است.

انصاری توضیح داد: قیمت اقلام دارویی شرکت ها در سامانه غذا و دارو وزارت بهداشت ثبت شده ولی بیمارستان ها هنگام خرید دارو از این شرکت ها با قیمت هایی متفاوتی مواجه می شوند و برای خرید دارو باید قیمت بالاتری نسبت به قیمت های ثبت شده به شرکت ها پرداخت کنند.

 

وی ادامه داد: برخی از این شرکت ها داروها را با ارز دولتی وارد کرده ولی به قیمت ارز در بازار آزاد به بیمارستان ها می فروشند. متاسفانه دولت در این زمینه نظارتی نمی کند و وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو باید قیمت داروها را کنترل کنند تا به بیماران فشار مالی وارد نشود.

 

انصاری افزود: بیمارستان ها برای افزایش قیمت ارائه خدمات توجیه افزایش قیمت اقلام دارویی و بیمارستانی را مطرح می کنند. بطوریکه قیمت وسایل دیالیز از ۴۴ میلیون به ۷۴ میلیون تومان رسیده است.

 

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، خاطرنشان کرد: دولت و وزارت بهداشت باید با نظارت دقیق بر قیمت داروها و خدمات بیمارستانی با متخلفان برخورد کنند و هنگام تخصیص ارز دولتی به شرکت های دارویی با آنها برسر قیمت اقلام دارویی اتمام حجت کنند.

 

تصمیمات دارویی دولت

این اظهارات در حالی مطرح می شود که دکتر غلامرضا اصغری رئیس سازمان غذا و دارو، در گفتگو با خبرنگار مهر، عنوان داشته بود که دولت در ستاد ویژه اقتصادی، تصمیمات مهمی برای تامین داروهای خارجی گرفته است. بطوریکه، سر رسید تسویه حساب اعتبارات اسنادی مدت دار گشایش شده برای دارو و تجهیزات پزشکی، از ۶ ماه به ۹ ماه افزایش می یابد. ضمن اینکه، به گمرک کشور اجازه داده می شود تا محموله های دارویی وارداتی را با تعهد وزیر بهداشت و ارائه کپی و حداقل اسناد، ترخیص نماید.

 

به گفته وی، تمامی شرکت های دارویی و تجهیزات پزشکی وارد کننده می توانند از حد اعتباری شرکت های خارجی استفاده نموده و نسبت به واردات اقدام نمایند. بانک مرکزی نیز موظف است در زمان تسویه حساب (حداکثر ۶ ماه)، نرخ ارز را بر اساس قیمت زمان ترخیص و توزیع محاسبه نماید.

 

کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو، در گفتگو با خبرنگار مهر، به چند قیمتی بودن داروها واکنش نشان داد و گفت: موضوعی بنام چند قیمتی شدن دارو، اعم از وارداتی و تولید داخل، نداریم.

 

وی افزود: در صورت مشاهده قیمت متفاوت چند فرض متصور است. اول اینکه یکی از این قیمت ها بالاتر از آخرین نرخ مصوب باشد، در چنین صورتی عرضه کننده در هر کجای زنجیره تامین متخلف است و موضوع پس از گزارش و بررسی باید به تعزیرات حکومتی جهت برخورد قانونی منعکس شود.

 

سخنگوی سازمان غذا و دارو، ادامه داد: فرض دیگر اینکه قیمتی بالاتر از آخرین نرخ مصوب نیست ولی مواردی با عرضه پایین تر از قیمت مصوب اخیر یافت شود که در این موارد عرضه کننده خرید قبلی داشته و کماکان با نرخ قبلی مبادرت به فروش دارو کرده است.

 

جهانپور گفت: نهایتا اینکه دارو نرخ واحد مصوب دارد، تنها محل عرضه دارو، داروخانه ها هستند، نرخ مصوب هر دارو در کمیسیون قیمت گذاری تعیین می شود و البته هر عرضه کننده ای ملزم به صدور فاکتور فروش ممهور به مهر رسمی است.

 

وی افزود: قیمت دارو در سامانه اطلاعات دارویی سازمان غذا و دارو به تفکیک اشکال و اقلام دارویی اعلام شده و قابل بازیابی و دسترسی برای همگان است.

 

سخنگوی سازمان غذا و دارو، تاکید کرد: سامانه ۱۹۰ هم پذیرای شکایات و گزارشات تخلفات و پاسخگوی هموطنان در سراسر کشور است.

 

  • 18
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش