چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۵۱ - ۲۶ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۶۶۴۲
حوزه بهداشت و رفاه

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر مطرح کرد

لزوم پیشگیری از بروز عفونت/ تدوین برنامه کشوری مبارزه با مقاومت میکروبی با مشارکت سازمان های مختلف

محمدمهدی گویا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، گفت: در کشور پاکستان، نوعی از بیماری به نام «تیفوئید» که به تمام داروها مقاوم است، اگر مراقبت لازم نشود، ممکن است در ایران هم گسترش یابد.

به گزارش مهر، محمدمهدی گویا، با اشاره به گستردگی و پیچیدگی مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک ها، اظهارداشت: در حال حاضر مقاومت به آنتی بیوتیک ها نگرانی عمده بهداشتی و حتی نگرانی عمده امنیت سلامت در سطح جهان تبدیل شده است و به همین دلیل در این مورد برنامه ریزی های زیادی انجام شده و کشورها باید قدم های بزرگی برای مدیریت صحیح در این زمینه بردارند.

 

وی با تاکید بر اینکه برای بسیاری از عفونت ها، درمان و داروی موثر وجود ندارد، افزود: افرادی که به این عفونت ها مبتلا می شوند دچار عوارض شدید می شوند و یا حتی جان خود را از دست بدهند؛ در حال حاضر مواردی از بیماری سل، سوزاک، ایدز و مالاریا داریم که دارویی برای آنها وجود ندارد و یا داروهای در دسترس، پاسخگو نیستند.

 

گویا با بیان اینکه اگر اقدام جدی و همگانی برای کنترل عفونت ها در سطح دنیا انجام نشود، وضعیت کنترل و شیوع این دسته از بیماری ها در دنیا روز به روز بدتر خواهد شد، افزود: برای کنترل عفونت ها در سطح دنیا روشی در نظر گرفته شده که به صورت همه جانبه با این بیماری ها مقابله کنند و در این راستا، برنامه مبارزه با بروز مقاومت میکروبی تدوین شده است و برای اینکه مبارزه با بروز مقاومت میکروبی، شکل علمی و منطقی به خود بگیرد، وزارت بهداشت به تنهایی وظیفه ندارد بلکه سازمان ها، دستگاه های اجرایی مختلف باید در کنار همدیگر بتوانند این خطر را به حداقل برسانند.

 

وی از بروز مقاومت میکروبی به عنوان خطر بزرگ جهانی یاد کرد و گفت: مقاومت میکروبی در حال گسترش است و از یک میکروب به میکروب دیگر، از یک بیمار به بیمار دیگر، از یک شهر به شهر دیگر و از کشوری به کشور دیگر انتقال پیدا می کند که فوق العاده خطرناک است. 

 

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت اضافه کرد: در حال حاضر در کشور پاکستان نوعی از بیماری به نام تیفوئید گسترش یافته که این نوع بیماری، به تمام داروها مقاوم است و اگر مراقبت و دقت لازم وجود نداشته باشد این بیماری ممکن است در ایران هم گسترش یابد؛ مگر اینکه اقدامات پیشگیرانه ما به طور جدی انجام شود تا از این بیماری در امان بمانیم.

 

وی از تهیه و تدوین برنامه کشوری مبارزه با بروز مقاومت میکروبی با مشارکت سازمان های مختلف در کشور خبر داد و گفت: این برنامه کشوری سال گذشته تهیه و تمام ابعاد و جوانب آن در نظر گرفته شد و سازمان ها و دستگاه های مختلفی از جمله سازمان غذا و دارو، مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی کشور، با همکاری مشترک توانستند این برنامه جامع را تهیه کنند و سال گذشته با حضور مدیران این برنامه در سازمان جهانی بهداشت، رونمایی شد مورد تایید آنها نیز قرار گرفت و در حال حاضر برنامه عملیاتی آن تهیه شده که قرار است در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور مطرح و تصویب شود.

 

گویا با اشاره به جمع آوری اطلاعات مربوط به مقاومت نسبت به میکروب ها، گفت: جمع آوری اطلاعات مربوط به مقاومت میکروبی کار بسیار سخت و دشواری است و به آزمایشگاه های فوق العاده مدرن نیاز است تا بتوانیم که عفونت های بیماران را به نحو صحیحی درمان کنیم اما اگر این اطلاعات وجود نداشته باشد و آنتی بیوتیک چشم بسته مورد استفاده قرار بگیرد، قطعا پیامدهای آن، بروز روز افزون مقاومت میکروبی خواهد بود.

 

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت یادآور شد: اطلاعات مربوط به مقاومت میکروبی از ۶ آزمایشگاه در کشور جمع آوری و ثبت و در مورد آن تصمیم گیری می شود از سوی دیگر اطلاعات مربوط به عفونت های بیمارستانی که یکی از کانون های مهم بروز مقاومت میکروبی است از ۹۰۰ بیمارستان کشور در حال جمع آوری، تجزیه و تحلیل و تصمیم گیری است؛ سال گذشته این اطلاعات از ۴۵۰ بیمارستان جمع آوری شده بود اما امسال این تعداد به ۹۰۰ بیمارستان افزایش یافته است.

 

وی ادامه داد: اطلاعات جمع آوری شده با بخش های دیگر سازمان دامپزشکی و دستگاه هایی که در تولید و نظارت بر موراد غذایی نظارت دارند، باید تلفیق شوند تا از داده های آن نهایت استفاده کرد؛ در حال حاضر با سازمان دامپزشکی و سازمان غذا و دارو تبادل اطلاعات داریم.

 

گویا با اشاره به ابلاغ دستورالعمل طبقه بندی آنتی بیوتیک ها به دانشگاه های علوم پزشکی کشور از سوی معاونت درمان وزارت بهداشت، گفت: در این دستورالعمل آنتی بیوتیک ها سطح بندی و مشخص شده که هر رشته تخصصی پزشکی، کدام دسته از آنتی بیوتیک ها را می تواند تجویز کند و برای کدام دسته از آنتی بیوتیک ها باید با مشورت متخصص مربوطه، آنتی بیوتیک تجویز کند و این دستورالعمل، یک قدم مهم و بزرگ بود و در کشورهای توسعه یافته نیز شاهد چنین اقداماتی هستیم.

 

وی همکاری جامعه پزشکی در تجویز منطقی آنتی بیوتیک ها را مهم و اساسی عنوان کرد و گفت: پزشکان کمک کنند تامصرف منطقی و مورد نیاز آنتی بیوتیک در کشور نهادینه شود چراکه مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ممکن است مشکلات زیادی را برای مردم ایجاد کند و همکاران پزشک ما باید بدانند که چه زمانی، برای چند روز باید یک آنتی بیوتیک را تجویز کنند و از سوی دیگر مردم نیز باید بدانند که آنتی بیوتیک، دارویی نیست که بخواهند در منازل خود ذخیره سازی کنند و در مورد مصرف آن، خودشان تصمیم بگیرند بنابراین استفاده از آنتی بیوتیک حتما باید با تجویز پزشک باشد.

 

گویا بر لزوم پیشگیری از بروز عفونت تاکید کرد و گفت: باید بتوانیم از بروز عفونت پیشگیری کنیم تا مجبور به استفاده از آنتی بیوتیک ها نشویم؛ تمام مراکز بهداشتی و درمانی، بیمارستان ها، مطب ها، کلینیک های تخصصی اگر به درستی دستورالعمل های پیشگیری و کنترل عفونت را که در دسترس آنها قرار گرفته، رعایت نکنند، عفونت های مقاوم به آنتی بیوتیک گسترش پیدا خواهد کرد و مقابله با این مشکل بزرگ و تهدید بزرگ امنیت سلامت جهانی، یک مسئولیت همگانی است و مردم و سازمانها باید در مقابله با عفونت های مقام به آنتی بیوتیک مشارکت داشته باشند.

 

  • 19
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش