دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۴۷ - ۱۹ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۵۰۹۹
حوزه بهداشت و رفاه

وزیر بهداشت: بیمه در بخش توانبخشی نمی تواند حمایت کافی داشته باشد

توانبخشی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
وزیر بهداشت گفت: زمانی که بیمه اعتبار کافی برای حمایت از خدمات درمانی را ندارد، طبیعی است در بخش توانبخشی نیز نمی تواند حمایت کافی داشته باشد.

به گزارش مهر، سیدحسن هاشمی، در حاشیه آیین بزرگداشت زنده یاد نورافشار و افتتاح بخش سی تی اسکن و توانبخشی معلولان حرکتی جسمی این بیمارستان، در پاسخ به سئوالی در خصوص ارتقای خدمات توانبخشی در سطح کشور، اظهارداشت: توانبخشی یکی از حلقه های مهم درمان است، وزارت بهداشت در سطح یک، خدمات بهداشتی، در سطح دو، خدمات درمانی بیمارستانی و در سطح سه نیز خدمات تخصصی تر در بیمارستان های بسیار مجهز و پیشرفته با حضور بهترین اساتید ارائه می دهد.

 

وی با بیان اینکه حلقه چهارم خدمات درمانی که خدمات توانبخشی را شامل می شود، مغفول واقع شده است، افزود: فرض می شود که فردی که دچار سانحه رانندگی شده و به بیمارستان منتقل می شود، این فرد تحت درمان قرار گرفته و توسط بهترین جراح ها و با استفاده از بهترین تجهیزات جراحی می شود. اما در صورتی که به خدمات توانبخشی نیازپیدا کند و این خدمات را دریافت نکند، چرخه درمانش ناقص می ماند. بسیاری از بیمارانی که جراحی دیسک کمر یا اعمال مختلف عضلانی یا استخوانی انجام می دهند، چنانچه در ابتدا، خدمات توانبخشی مناسبی دریافت کنند، نیاز به عمل جراحی پیدا نخواهند کرد.

 

هاشمی ادامه داد: بسیاری از بیماران مانند بیماران مبتلا به ام اس یا بیمارانی که به صورت مادرزادی دچار اختلالات حرکتی هستند، نیاز به امکانات و خدمات توانبخشی دارند و این درحالی است که در کشور امکانات و خدمات توانبخشی آنچنان توسعه پیدا نکرده و در این زمینه اصطلاحا فقیر هستیم.  

 

وی با بیان اینکه امروزه بسیاری از کشورهای دنیا در حوزه خدمات توانبخشی موفق عمل کرده اند، تصریح کرد: در بسیاری از کشورهای دنیا و برخی از کشورهای همسایه، بیمارستان های ویژه توانبخشی ساخته شده است، اما در کشور ما به ویژه در استان ها این امکان بسیار کم است، در تهران نیز دو بیمارستان مرجع در زمینه توانبخشی وجود دارد که یکی از آنها بیمارستان نورافشار با مدیریت جمعیت هلال احمر و دیگری بیمارستان رفیده از مراکز درمانی تابعه دانشگاه علوم پزشکی بهزیستی است.

 

هاشمی تاکید کرد: بنابراین کشور ما هنوز راه طولانی تا رسیدن به موفقیت و توسعه خدمات توانبخشی دارد و هیچ راه حلی وجود ندارد جز اینکه دولت و مجلس در جهت رفاه عمومی اعتباری را برای توسعه خدمات توانبخشی درنظر بگیرند. تقریبا در هیچ دولتی، اعتباری برای خدمات توانبخشی تخصیص داده نشده است و از این لحاظ باید گفت که شرمنده مردم هستیم، اما تاسف مشکلی را حل نمی کند.

 

وزیر بهداشت خاطر نشان کرد: بخش زیادی از بیمارانی که نیاز به خدمات توانبخشی دارند را رزمندگان دوران دفاع مقدس، مصدومان زلزله و تصادفات رانندگی تشکیل می دهند. خدمات توانبخشی منجر می شود تا افرادی که دچار معلولیت شده اند، از بستر بلند شده و حرکت کنند و چنانچه نمی توانند به خوبی روی پای خود ایستاده و به صورت عادی راه روند، حداقل از وضعیت بی حرکتی در بستر خلاصی پیدا کنند.

 

هاشمی گفت: در این زمینه آنچه مربوط به وزارت بهداشت است، صدور مجوزها و فراهم آوری تسهیلات و حمایت های مربوطه، به ویژه برای بخش خصوصی است که فراهم شده اما هنوز این خدمات راه اندازی نشده است.

 

وی با بیان اینکه در حوزه رفاه اجتماعی و با دید انسانی، فراهم کردن خدمات توانبخشی به ویژه برای افرادی که در پیدایش مشکل معلولیت خود مداخله ای ندارند، ضروری است، افزود: چنانچه در سرمایه گذاری ها و هزینه های جاری کشور اولویت ها رعایت شود و درعین حال فعالیت دستگاه هایی که به صورت موازی در زمینه توانبخشی کار می کنند، تجمیع شود و از تجربه و دانش کشورهای دنیا نیز در این زمینه استفاده شود، با رعایت اصل انصاف، به تدریج می توان به این جمع بندی رسید که امکان فراهم آوری شرایط بهتر برای افرادی که نیازمند کمک هستند، وجود دارد.

 

هاشمی در خصوص فعالیت های هلال احمر در زمینه توانبخشی، اظهارداشت: از رئیس جمعیت هلال احمر تشکر می کنم چراکه بنا دارند طی یک سال آینده در تمام استان ها، مراکز توانبخشی راه اندازی کنند، وزارت بهداشت نیز در این زمینه همکاری و حمایت می کند، اما این کافی نیست، زیرا اراده وجود دارد، اما باید اعتبار و هزینه آن کافی نیز فراهم شود. امیدوارم با تصمیماتی که در فصل بودجه گرفته می شود، اعتباری هم برای خدمات توانبخشی تعریف شود.

 

وی درپاسخ به سئوالی درخصوص بیمه خدمات توانبخشی، افزود: زمانی که بیمه اعتبار کافی برای حمایت از خدمات درمانی را ندارد، طبیعی است در بخش توانبخشی نیز نمی تواند حمایت کافی داشته باشد. بیمه در این زمینه معلول‌ است و باید اعتبارات بیشتری به آن اختصاص داد.

 

هاشمی در پایان گفت: البته دولت و مجلس نیز به منابع بی نهایت دسترسی ندارند و برای تخصیص منابع مالی، نیازهای کشور را هم اولویت بندی می کنند و ممکن است خدمات توانبخشی جزو اولویت های آنها نباشد.

 

 

  • 11
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
ویژه سرپوش