جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۵:۰۲ - ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۱۰۵۱۵۳
حوزه بهداشت و رفاه

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت مطرح کرد؛

مهمترین علل مرگ جوانان ایرانی/ کاهش سالیانه ۴٠ هزار تولد در کشور

حامد برکاتی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
برکاتی با اشاره به علل مرگ جوانان ایرانی گفت: حوادث ترافیکی در راس علل مرگ جوانان قرار دارد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، حامد برکاتی مدیر کل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس در نشست خبری به مناسبت روز جوان اظهار کرد: جوانان می‌توانند امید و بالندگی کشور را به دنبال داشته باشند و اگر جوانان احساس امنیت کنند این احساس به سایر جامعه نیز منتقل خواهد شد. بر همین اساس اداره جوانان در دفتر جمعیت وزارت بهداشت شکل گرفته و رویکرد‌ها و بسته‌های جدید از سال ٩٢٢ اجرایی شده است.

 

وی ادامه داد: با توجه به وظیفه ذاتی وزارت بهداشت که سلامت جامعه را به عهده دارد، امید به زندگی نزدیک به ٨٠ سال رسیده است، به طور حتم مداخلات در حوزه مادران باردار و کودکان در افزایش امید به زندگی کمک کرده است و اگر به خواهیم در دهه ١۴٠٠ امید به زندگی به ٨٠ برسد، توجه به پیشگیری از مرگ جوانان اهمیت دارد.

 

مهم‌ترین علل مرگ و میر در بین جوانان

برکاتی با اشاره به علل مرگ جوانان ایرانی گفت: حوادث ترافیکی در راس علل مرگ جوانان قرار دارد و ٣٠ درصد علل مرگ را تشکیل می‌دهند، خودکشی، خشونت سکته قلبی و مغزی و سوء مصرف مواد از مهمترین علل مرگ جوانان در کشور محسوب می‌شود.

 

مدیرکل دفترسلامت جمعیت، خانواده و مدارس ادامه داد: تاکنون ٢٠٠ هزار جوان در دانشگاه، پادگان و حوزه‌های علمیه در زمینه حوادث ترافیکی آموزش دیده اند.

 

برکاتی از تدوین سند راهبردی جوانان خبر داد و گفت: پیشگیری از مرگ زودرس جوانان صورت گرفته و این سند در کل کشور توسعه پیدا کرده است.

 

وی با بیان اینکه حدود ۲۰ درصد از جمعیت کشور جوانان بین ۱۸ تا ۲۹ ساله هستند، گفت: اگر در ‏سایر حوزه‌ها ۷۰ درصد حوزه سلامت به موضوعات بین بخشی مربوط می‌شود، در حوزه جوانان باید ۸۰ درصد همکاری بین بخشی صورت گیرد. ‏

 

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت ادامه داد: رفتار‌های جوانان به دلیل فعالیت‌های اجتماعی و تاثیرگذار فراوان که بر وضعیت حال و  آینده کشور دارند باید در ‏حوزه‌های اجتماعی و رفتار‌های پرخطر در سن ۱۸ تا ۲۹ سالگی و مباحث ازدواج و طلاق مدنظر قرار گیرد.

 

برکاتی افزود: اگر رفتار جنسی ‏غیرسالم در جامعه کاهش پیدا کند، باز هم بیشترین گروه در معرض خطر جوانان هستند، همچنین مصرف دخانیات و الکل و تحرک فیزیکی ناکافی ‏نیز جزو عوامل خطر سلامت جوانان است.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت اظهار کرد: مواد افیونی، الکل و سیگار از مواردی هستند که در خود مراقبتی جوانان مورد توجه قرار دارد و ‏پیشگیری جامعه محور و اجتماعی در دفتر سلامت روان طراحی شده است. ‏

 

برکاتی با بیان اینکه سن ازدواج جوانان افزایش پیدا کرده گفت: سن ازدواج جوانان نسبت به دهه‌های قبل، بالاتر رفته و سن ‏ازدواج دختران به حدود ۲۴ سال و سن ازدواج پسران به بالای ۲۷۷ سال رسیده است و در پژوهشی که انجام دادیم و از جوانان ‏پرسیدیم چند فرزند می‌خواهند، متوسط کشوری ۲.۷ بود؛ این بدان معناست که جوانان ما تصمیم دارند ۲۲ فرزند یا بیشتر داشته باشند.

 

بهترین سن بارداری

برکاتی ادامه داد: فاصله ازدواج با فرزندآوری به طور متوسط نزدیک به پنج سال است و این رقم و تصمیم جوانان در تاخیر برای فرزندآوری بدون توجه به پیام‌های وزارت بهداشت است، زیرا ‏اعلام کردیم بهترین سن بارداری بین ۲۰ تا ۳۵ سالگی است البته اگر بارداری زیر ۲۰ یا بالای ۳۵ سال اتفاق بیفتد، بسته‌های مراقبت ‏ویژه وجود دارد. ‏

 

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت بیان کرد: حدود ۱۷ درصد زایمان‌های کشور بالای ۳۵ سال اتفاق می‌افتد که این عدد ۱۰ سال قبل حدود هفت درصد بوده است. ‏

 

برکاتی با بیان اینکه حدود ۱۳ میلیون جوان در شرف ازدواج داریم، گفت: اگر ١٠ درصد این جوانان ازدواج کنند، ‏نرخ جایگزینی‏ جمعیت بهبود پیدا می‌کند و باید دانست که معضل اصلی ازدواج در کشور، مسائل فرهنگی است و امیدواریم این مشکل با کمک رسانه تقلیل پیدا کند و بعد از این موارد، درآمد و ‏مسائل اقتصادی نیز نقش دارند. ‏

 

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: در سال ٨٩ آمار ازدواج زوج‌ها نزدیک به یک میلیون و ٨٩٠ هزار مورد بوده و در سال ٩۶ این عدد تقلیل پیدا کرده است و به ۶٨٠ هزار مورد رسید، البته تعداد نسبت جمعیت ازدواج نکرده و در کشور در ‏سال‌های گذشته به علت ورودی کمتر کاهش یافته است.

 

خداحافظی دهه شصتی‌ها با باروری

برکاتی تاکید کرد: از سال ۹۵ به بعد آمار تولد در کشور سالیانه ۴۰ هزار مورد کمتر شده است، اکنون ما با چالش دهه شصتی‌ها که شکم جمعیتی کشور را تشکیل می‌دهند مواجه هستیم و این گروه سنی به تدریج در حال گذر از سن باروری هستند، به عنوان مثال دختران متولد ۶۰ در آستانه ۳۸ و ۴۰ سالگی هستند و اگر شرایط مناسب برای ازدواج آن‌ها فراهم نشود، از چرخه فرزندآوری خارج می‌شوند و باید دانست که معضل اصلی ازدواج در کشور، مسائل فرهنگی است و امیدواریم این مشکل با کمک رسانه کاهش پیدا کند و درآمد و ‏مسائل اقتصادی در جایگاه بعدی قرار دارند.

 

بیشتر طلاق‌ها چند سال بعد از ازدواج اتفاق می‌افتد؟

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با بیان اینکه معضلات فرهنگی در پدیده طلاق نقشی مهم دارند، بیان کرد: اگر نسبت ازدواج به طلاق در کشور زیر ۳ به یک بوده، اما این نسبت در تهران ۳ به یک و در شمال تهران ۲۲ به یک است و در شمال پایتخت با وجود تمکن مالی آمار طلاق بالاتر است.

 

برکاتی ادامه داد: ۵۰ درصد طلاق‌ها در پنج سال اول بعد از ازدواج و ۱۱ درصد در سال اول اتفاق می‌افتد و در راستای کاهش طلاق اقداماتی را به صورت بین بخشی درباره مهارت آموزی برای ازدواج سالم آغاز کرده ایم و به دختران و پسرانی که اغلب دانشجو یا طلبه هستند، آموزش‌هایی را ارائه می‌دهیم.

 

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت افزود: همچنین آموزش‌هایی را در زمینه همسرگزینی مناسب و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی ارائه کرده ایم و در طی چهار سال گذشته به ۲ میلیون جوان این آموزش‌ها ارائه شده است، همچنین درباره رفتار‌های مخاطره آمیز مداخلاتی را انجام داده و تا پایان سال ۹۶ حدود ۳۰۰ هزار سفیر سلامت دانشجویی آموزش دیده اند که در شبکه‌های بهداشت و مراکز جامع سلامت از ظرفیت آن‌ها استفاده می‌کنیم.

 

۸۴ مرکز ناباروری دولتی در کشور

برکاتی گفت: یکی دیگر از معضلات جوانان مسائل مربوط به ناباروری است و در آغاز طرح تحول سلامت فقط در چند شهر بزرگ ‏کشور مراکز ناباروری دولتی داشتیم که خدمات این مراکز بسیار گران و دسترسی به آن‌ها محدود بود، اما با شروع طرح تحول سلامت و ابلاغ سیاست‌های ‏کلان جمعیتی از سوی مقام معظم رهبری، در حال حاضر ۸۴ مرکز ناباروری در کشور داریم و در گذشته حدود ۱۲ مرکز داشتیم و همه این مراکز اصلاح و ‏استاندارد شدند. ‏

 

وی افزود: از زوج‌هایی که در سیکل ارائه خدمت برای درمان ناباروری به مراکز دولتی مراجعه کنند، تا ۸۵ درصد حمایت مالی ‏می‌شود، همچنین بسته خدمت پایه ناباروری و غربالگری آن را نیز در ۶ استان به صورت آزمایشی ارائه می‌کنیم و باور داریم که از ۵۰ ‏درصد ناباروری‌ها می‌توان به موقع پیشگیری کرد. ‏

 

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت به چهار علل ناباروری اشاره کرد و افزود: اولین عامل سن و ناباروری است و بر اساس بررسی مقطعی که یکبار انجام شد، میزان ناباروری در کشور حدود ۲۰ درصد بود، در عین حال بررسی جامعی را در این زمینه در ۱۲۳ شهرستان آغاز کردیم که تا انتهای امسال بر اساس آن عدد ناباروری و عوامل آن را احصا می‌کنیم.

 

بهترین سن باروری برای خانم‌ها

برکاتی با بیان اینکه بهترین سن باروری ۲۴ تا ۲۵ سالگی است، گفت: از ۳۰ سالگی به بعد قدرت باروری کم می‌شود و موضوع چاقی نیز در زمینه ناباروری موثر است و در این ‏زمینه به جوانان هشدار داده می‌شود که اگر چاق باشند، به خصوص در زنان این عامل موجب ناباروری می‌شود، افزون بر این‏ اختلال تخمدان پلی کیستیک و آندومتریوز نوعی اختلال زنانه هستند که در ناباروری زنان نقش دارند.

 

وی با اشاره به اهمیت غربالگری و ارائه خدمات سلامت به جوانان بیان کرد: خدمات فعال برای ‏گروه‌های جوانان انجام می‌شود، البته برای جوانان نمی‌توان به در منزل مراجعه کرد، زیرا جوانان خیلی در منزل حضور ندارند و در ‏نتیجه استراتژی ما این است که خدمت را محل‌های تجمع جوانان ارائه کنیم.

 

وی ادامه داد: غربالگری فعال در بسته‌های ارائه شده در تمام دانشگاه‌های علوم ‏پزشکی در نظر گرفته شده و این بسته‌ها به وزارت علوم نیز ابلاغ شده است و هر جایی که از وزارت بهداشت درخواست شود، ‏بسته‌های سلامت روان نیز ارائه می‌شود. ‏

 

برکاتی تاکید کرد: جوانان ما امروز به نشاط اجتماعی نیاز دارند و ایجاد این نشاط در دست وزارت بهداشت نیست و اگر جوان نشاط ‏بیشتری داشته باشند، کنش اجتماعی بیشتری نیز خواهیم داشت. ‏

 

  • 10
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش