شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۴:۱۴ - ۰۲ اسفند ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۲۰۰۰۹۱
حوزه بهداشت و رفاه

فوربس:

چرا تشخیص سریع کرونا اهمیت دارد؟ / نجات جان میلیونها نفر با توسعه امکانات آزمایشگاهی

اهمیت تشخیص سریع کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
شیوع بیماریها و موارد ضروری راهی برای افشای ضعف در سیستم های بهداشتی و تشخیص بیماری است. وضعیت شیوع ویروس کرونا (corona) در کشورهای گوناگون و الزام برای روشهای سریع تشخیصی خیلی از آزمایشگاه ها و شرکت ها را وادار نموده است که گزینه های آزمایش سریع را انتخاب کنند و کیفیت کیت های موجود مورد بررسی قرار گرفته است. توافق جمعی و بین المللی هم وجود دارد که تشخیص زودهنگام برای کنترل این بیماری جدید بسیار مهم است.

به گزارش انتخاب به نقل از فوربس، با وجود اینکه شرکتهای پژوهشی و آزمایشگاهی در زمان شیوع بیماری در تشخیص بیماری سرمایه گذاری می کنند، وقتی سطح تهدید کاهش می یابد علاقه ای به حفظ آن ها وجود ندارد. ما این مسئله را هنگام شیوع ابولا در غرب آفریقا دیدیم که منجر به افزایش تلاش های تحقیق و توسعه در زمینه تشخیص شد.

زمانی که شیوع بیماری در جمهوری دموکراتیک کنگو پدید آمد، آزمایشات بسیار کمی در دسترس بود. این خطری است که امکان دارد با شیوع COVID- 19 مجدداً بروز کند. در حالیکه اکنون مطالعات بیشمار و تلاش متعددی برای توسعه محصول در حال انجام است، آیا کاملا ترس و علاقه رسانه ها با کاهش موج اولیه بیماریها از بین می روند؟

بدون تردید، تشخیص یکی از مؤلفه های اصلی یک استراتژی مهار شیوع موفقیت آمیز است، و این قابلیت را می دهد که استراتژی های کنترل مبتنی بر شواهد را بدون تأخیر به منظور مهار شیوع بیماری، به حداقل رساندن هزینه های پاسخگویی و نجات جان خویش، اجرا کنید. ولی به چه علت ظرفیت تشخیصی صرفا در هنگام وقوع بیماری و موارد اضطراری مورد بحث قرار می گیرد؟ جواب این است:غفلت.

جامعه جهانی بهداشت برای چندین دهه از تشخیص بموقع غفلت کرده است. به جای سرمایه گذاری در سیستم های تشخیصی و آزمایشگاهی، تأکید بی رویه بر مدیریت تجربی برای سالها مورد توجه قرار گرفت. این نکته توضیح می دهد که چرا فهرست داروهای ضروری در دهه ۱۹۷۰ تدوین شد، ولیک لیست تشخیصی ضروری سالها بعد و در سال ۲۰۱۸ تدوین شد.

وقتی که آزمایشات در کشورهای کم درآمد و ارتقاء یافت، تمرکز بر آزمایشات سریع برای چند بیماری اولویت دار ( مثل مالاریا (Malaria) و اچ آی وی (HIV) ) فراگیر بود. آزمایش سریع بعنوان تنها مورد واقع بینانه برای کشورهای بی بضاعت تصور می شد و هیچ تلاشی برای ساخت یا تقویت شبکه های آزمایشگاهی با متخصصان آموزش دیده آزمایشگاهی صورت نگرفت.

اهمیت تشخیص سریع کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

بهبود آزمایشگاه ها و تقویت سیستم های بهداشتی هنوز هم به وسیله خیلی از دولت ها و اهدا کنندگان بسیار گران و دشوار تلقی می شود. این توضیح می دهد که به چه دلیل ما برای مدیریت شرایطی که هیچ آزمایش سریع ساده وجود ندارد، تلاش می کنیم. این نیز توضیح می دهد که به چه علت سیستم های بهداشتی با زیرساخت های آزمایشگاهی ضعیف نمی توانند شیوع بیماری را به سرعت تشخیص دهند و ارائه خدمات تشخیصی جامع که طیف گسترده تری از وضعیت را شامل می شود وجود ندارد.

اهداف SDG تمامی كشورها را ناگزیر به تعهد خود برای تأمین پوشش سلامت جهانی( UHC) تا سال ۲۰۳۰ می داند. ولی كشورها به شرط عدم وجود تعداد زیادی از افراد با وضعیت قابل معالجه ، نمی توانند به UHC دست یابند. این در پژوهش های مختلفی که امکان مراقبت ایجاد کرده اند ، برای محاسبه شکافهای عملکرد سیستم بهداشتی مشهود است. تجزیه و تحلیل مراقبت برای سل، دیابت (Diabetes‏)، HIV، هپاتیت C، مالاریا و فشار خون بالا (Hypertension) بعنوان یک شکاف اساسی در بین بیماریهای واگیر و غیر قابل انتقال کاملاً قابل توجه است و این سؤال را ایجاد می کند:چطور ممکن است هر کشوری UHC را با تعداد زیادی از اشخاص که قادر به تشخیص نیستند، تحویل دهد؟

بدون تردید داروها برای مدیریت و جلوگیری از بیماری بسیار مهم هستند. ولی آیا می توانیم بدون دسترسی به تشخیص های ضروری، هم چنان بر دسترسی به داروهای اساسی تأکید کنیم؟ تمامی سیستم های بهداشتی کارآمد و پاسخگو احتیاج به تشخیص و دارو دارند. زمانی که کشورها بسته های مزایای UHC خویش را توسعه می دهند ، آن ها باید صراحت و بودجه لازم را برای آزمایش های ضروری در نظر بگیرند

بیشتر کشورها بطور معمول دسترسی به داروهای الزامی را اندازه گیری می کنند. ولی ما به سادگی نمی توانیم از تشخیص و آزمایشگاهها بی خبر شویم. و ما نمی توانیم فقط در زمان شیوع بیماری و وضعیت اضطراری در مورد تشخیص فکر کنیم. این نزدیک بینی، ناپایدار و صریحاً مضر برای برنامه UHC است.

  • 18
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش