
محمد پذیرا روز دوشنبه در گفتگو با ایرنا ادامه داد:در راستای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، تمهیدات خاصی در آرامستان ها مانند تعطیل شدن آب سرد کن ها و تخصیص غرفه هایی برای عرضه آب معدنی صورت گرفته است همینطور اختصاص خودروی حمل متوفیات ویژه و مشکوک بصورت ۲۴ ساعته، ضد عفونی آمبولانس ها و تمهیدات خاص برای تقلیل ازدحام جمعیت در بلوکه های تدفین از دیگر اقدامات است.
او اضافه کرد:با توجه به خطر زیاد انتقال بیماری از طریق تماس با جسد متوفیان، فورا بعد از تائید فوت بیمار، جسد در کیسه مخصوص حمل اجساد قرار داده می شود و افراد مسئول انتقال متوفی به داخل کیسه مخصوص باید از تجهیزات حفاظت فردی کامل استفاده کنند.
دبیر ستاد پیشگیری از بیماری کرونا در حوزه معاونت خدمات شهری شهرداری مشهد با تأکید بر آگاه سازی کارکنان سردخانه و افراد درگیر در انتقال و تشیع جسد از خطرات زیستی احتمالی اظهارکرد:بر اساس دستورالعمل تدفین اجساد خاص، در موقع شستشو از امکانات حفاظت فردی استفاده می شود و بعد از پایان شستشو و دفن جسد تمام وسایل به جا مانده از میت عفونی محسوب شده و باید برطبق دستورالعمل های کشوری معدوم شود.
پذیرا افزود:در صورتی که وابستگان فرد متوفی تقاضای مشاهده جسد را داشته باشند طی دریافت آموزشهای لازم حفاظت فردی و نداشتن هرگونه تماس، مشاهده جسد با همراهی کارشناس بیمارستان امکان پذیر است.
او با بیان اینکه اجساد بعد از آماده شدن در کم ترین زمان ممکن باید به محل دفن منتقل شوند افزود :به خانواده مریض در مورد اهمیت موضوع و علل عدم انجام برخی مراسم، توضیحات لازم داده می شود.
دبیر ستاد پیشگیری از بیماری کرونا در حوزه معاونت خدمات شهری شهرداری مشهد اذعان کرد:جسد با رعایت دستورالعمل و تمام نکات موردنظر آماده دفن می شود و ضد عفونی اطراف جسد و خودروی حمل جسد هم انجام می گردد و جسد در گوری با عمق دست کم دو متر طبق دستورالعمل دفن می شود.
پذیرا تأکید کرد:تمام مرحله های خاکسپاری بصورت کاملاً بهداشتی و ضدعفونی شده انجام می شود.
بر اساس اعلام دبیر کمیته اطلاع رسانی ویروس کرونا و مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تا به حال آزمایش ابتلای ۱۹ نفر در این استان خراسان رضوی به سندروم حادتنفسی مثبت شده است همینطور علاوه بر این افراد دو نفر هم طی روزهای قبل نتایج آزمایش آن ها مثبت بوده که یک نفر از آنها فوت نموده است.
از مجموع این ۱۹ نفر، هفت نفر در دانشگاه علوم پزشکی مشهد و شبکه های بهداشت زیر مجموعه آن، ۹ نفر در نیشابور و سه نفر در سبزوار هستند.
بر اساس ابلاغ" ستاد ملی مدیریت و مبارزه با بیماری کرونا" هم اکنون تمامی دانشگاهها، مراکز آموزش عالی، مدارس، سینماها، سالنهای مجالس عمومی، ورزشگاهها و سالنهای ورزشی، برنامه های فرهنگی و هنری و همایشهای غیرضرور به خاطر جلوگیری از احتمال شیوع بیماری همه گیر تعطیل و متوقف شده اند.
این وضعیت اجتناب ناپذیر که باعث تقلیل رفت و آمدهای مردم و مراودات عمومی شده خودبه خود بر کاهش فعالیتهای بازار، اصناف و امور تجاری هم تأثير گذاشته است.
- 16
- 1







































