شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۱۶ - ۲۶ اسفند ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۲۰۴۴۰۱
حوزه بهداشت و رفاه

در خواندن اخبار کرونایی افراط نکنید

تست کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان مطرح کرد :جستجوی اطلاعات و مشاهده اخبار و روایت های مختلف و حتی متناقض در مورد یک موضوع واحد مثل ویروس کرونا، سبب سردرگمی، آشفتگی، بلاتکلیفی و نگرانی بیشتر می شود بدین ترتیب کسب خبر از منابع علمی موثق یک راه مناسب برای کاهش ترس و اضطراب ناشی از ویروس کرونا است.

دکتر" سید وحید احمدی طباطبایی" در گفتگو با ایسنا، به ارایه راهکارهای ساده برای کاهش ترس و اضطراب ناشی از کروناویروس (Coronaviruses) بیان کرد:راهکارهای ساده ای برای آنکه در این شرایط بتوانیم به راحتی ایستاده و بجنگیم، وجود دارد.

وی استرس را به دو دسته مفید و نگران ساز تقسیم کرد و افزود:اضطراب مفید یا کارساز باعث ایجاد انگيزه برای رو به رو شدن با مشکلات می شود، مثلاً نگرانی درباره بیماری قلبی باعث می شود تا عادات غذایی خود را تغییر دهیم یا برای پيش‌گيري از ابتلا به ویروس کرونا، مرتب دست های خودمان را بشوییم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان افزود :اضطراب غیرمفید یا نگران ساز یعنی فکر کردن زیاد درباره بیماری و عوارض آن، بدترین شکل ممکن اضطراب است. این نوع اضطراب سبب درماندگی و ناتوانی در فرد شده و منجر به دست زدن به رفتارهایی نامتعارف می شود.

احمدی طباطبایی خاطر نشان نمود :اخبارهای مربوط به ویروس کرونا (corona) در دوره کوتاه مدت به کاهش اضطراب ما کمک می کند اما افراط در شنیدن این اخبار باعث می شود رفتارهای ما به رفتارهایی اجباری و وسواس گونه تبدیل شده و سبب افزایش اضطراب و فشار نگرانی می شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان اضافه کرد:این اطلاعات و اخبار در لایه زیرخاکی مغز ما مدام پردازش شده و سبب ناامیدی و غمگینی می شود، براین اساس باید به صورت  معمولی این اطلاعات را دنبال کرده و مرتب دنبال امار مبتلایان به ویروس کرونا و فوتی های این بیماری نباشیم.

احمدی طباطبایی دست برداشتن از جستجوی علایم و نشانه های بیماری در خود را یکی دیگر از راهکارهای کاهش اضطراب و نگرانی دانست و گفت :برخی افراد مدام دمای بدن خود را اندازه گیری می کنند یا سرفه های خود را می شمارند؛ تداوم چنین کارهایی نتیجه ای جزء برگشت اضطراب به فرد را ندارد بنابراین اگر در مقابله با این بیماری، به وسواس رسیدن و خودبیمار پنداری بیفتیم، عوارض منفی بیشتری را دریافت خواهیم کرد.

وی ذکر کرد :دنبال کردن اخبار و اطلاعات به ویژه اخباری که جنبه ژورنالیستی و هشدار وخامت اوضاع را دارد؛ باعث می شود مغز ما با انبوهی از اطلاعات و تصاویر ترسناک مواجه شود که نتیجه آن دستور مغز برای فعال تر شدن سیستم عصبی سمپاتیک است که سبب افزایش ضربان قلب، افزایش تعداد تنفس یا حتی افزایش فشار خون ، دلهره، ترس و مجموعه ای از واکنش های فیزیولوژی و روانی خواهد بود که در بلند مدت آسیب زننده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان مطرح کرد :جستجوی اطلاعات و مشاهده اخبار و روایت های مختلف و حتی متناقض درباره یک موضوع واحد مثل ویروس کرونا، سبب سردگمی، آشفتگی، بلاتکلیفی و نگرانی بیشتر می شود بنابراین کسب خبر از منابع علمی موثق یک راه مناسب برای کاهش ترس و اضطراب ناشی از ویروس کرونا است.

وی توصیه کرد:در هر حال دفعات مراجعه به اخبار از منابع اطلاعاتی معتبر نیز باید کاهش پیدا کند و اخبار را روزی یکبار دنبال کنید و بدانید در مواجهه با ویروس کرونا، مهمترین مساله توجه به هشدارهای بهداشتی و روش های پيش‌گيري از ابتلا به بیماری است.

احمدی طباطبایی انجام تمرینات ارامش ساز( ریلکسیشن) را یکی دیگر از راهکارهای کاهش اضطراب برشمرد و عنوان کرد :چشمان خود را ببندید و به یک منظره خوب مانند کنار دریا با وزش یک نسیم ملایم، فکر کنید. از بینی نفس عمیق بکشید تا ریه هایتان پر از هوا شود بعد به آرامی نفس خود را از بینی خارج کنید. این کار در کاهش اضطراب کمک کننده خواهد بود.

وی گفت:چشمان خود را ببندید و همه عضلات بدن( سینه، شکم، دست، پا، گردن، بازو) را چند ثانیه منقبض و یک دفعه شل کنید. زمانی که عضلات را شل می کنیم کلمه« آرامش» را در ذهن تکرار کنید، یا روزانه حداقل ۱۰ دقیقه در منزل ورزش کرده و یا در پارک های خلوت پیاده روی کنید. این اقدامات در کاهش اضطراب کمک کننده خواهد بود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت :یک باور غلطی که وجود دارد این است که مردم تصور می کنند ویروس کرونا از طريق هوا منتقل می شود. بلکه این ویروس از طریق تماس نزدیک با سایر افراد آلوده و یا از طریق سطوح آلوده منتقل میشود لذا افراد با خیال راحت در هوای آزاد به مدت کوتاه پیاده روی کنند و پس از پیاده روی دستان خود را به خوبی شست و شو دهند.

وی درد و دل در این شرایط سخت با یک دوست را از دیگر راه های غلبه بر اضطراب ذکر کرد و افزود:این شبکه حمایتی( درد و دل با یک دوست) کمک می کند استرس و فشار روانی افراد کاهش پیدا کند لذا از طریق تلفن یا مکالمه تصویری در شبکه های پیام رسان با نزدیکان و دوستان خود ارتباط داشته باشید اما تاکید می کنیم که به هیچ وجه در مکالمه نباید درباره موضوعات و اخبارهای کرونایی صحبت شود.

احمدی طباطبایی خاطرنشان کرد :نگرانی ها و خصوصی ترین افکار خود را درباره ویروس کرونا و ترس های مرتبط با آنرا بنویسید حتی اگر درباره بیماری و عوارض آن تصاویری به ذهنمان میرسد آن ها را با کلمات توضیح بدهیم و بنویسیم. با نوشتن افکار و نگرانی ها، حس کنترل و آرامش بیشتری در ما ایجاد خواهد شد.

وی بیان کرد :به جای افکار بدبینانه، فاجعه ساز و منفی گرایانه؛ افکار مثبت و مفید را در ذهنمان جایگزین کرده و سعی کنیم در این مدت با کارهایی که به ما آرامش می دهند از قبیل دعا کردن، کتاب خواندن، شعر خواندن، موزیک گوش دادن و ... خودمان را سرگرم کنیم تا آرامش به ما برگردد و امیدواریم با این راهکارها و رعایت توصیه های بهداشتی بتوانیم این ویروس را زمین گیر کنیم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به برداشت های غلطی که این روزها دامنگیر برخی افراد شده، اظهار کرد :مراجعه شمار زیادی به دلیل مسمومیت به الکل و مشروبات الکلی به بیمارستان ها نشات گرفته از یک باور غلط در جامعه است.

احمدی طباطبایی گفت:مسمومیت (intoxication) ناشی از الکل عوارضی همچون کوری، دیالیز و حتی موارد منجر به مرگ را خواهد داشت لذا مردم بدانند راه‌های ورود ویروس کرونا به بدن از طریق مخاطات تنفسی مثل بینی، نای، ریه، دهان و چشم هاست بنابراین مشروبات الکلی و ورود آن به معده نقشی در از بین بردن ویروس کرونا در دستگاه گوارش ندارد.

وی بیان کرد :با وارد شدن ویروس کرونا به معده، اسید معده نقش حفاظتی علیه ویروس را دارد اما زمانیکه مشروبات الکلی وارد معده می شود، اسید معده کاهش پیدا کرده و نقش حفاظتی خود را از دست می دهد لذا از همشهریان تقاضا داریم به این باور غلط دقت کنند و به هیچ وجه سمت مشروبات الکلی نروند.

  • 10
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
ویژه سرپوش