دوشنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۴:۴۲ - ۲۰ فروردین ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۱۰۲۱۹۹
حوزه بهداشت و رفاه

طب سنتی می تواند کرونا را درمان کند؟/ پاسخ رییس دانشکده طب ایرانی

شمس اردکانی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
رییس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران ذکر کرد:بر اساس مشاهدات چینی ها، استفاده از طب سنتی در کنار طب رایج باعث موارد مرگ و میر کم تر مبتلایان به کرونا (corona) شده، اما در هیچ جای دنیا تایید نشده که طب سنتی بطور مستقل میتواند کرونا را درمان کند.

حسین رضایی زاده روز چهارشنبه در نشست خبری که به گونه ویدیو کنفرانس برگزار شد درباره استفاده از طب سنتی در کنار طب رایج برای درمان مبتلایان به ویروس کرونا افزود:چینی ها بیشترین سابقه را در این مدت کسب کرده اند. این بیماری برای اولین بار همه گیری داشته و تاکنون هیچ داروی گیاهی یا سنتی مستقل برای آن ارائه نشده است. آنچه چینی ها گزارش داده اند هم این است که از ابتدا برای ۴۰ تا ۵۰ درصد موارد مبتلا می توانستند از طب سنتی (Traditional medicine) در کنار طب رایج استفاده کنند. باتوجه به اثراتی که دیدند این استفاده به بیش از ۹۰ درصد موارد رسید.

وی ادامه داد :چینی ها مشاهده کردند در مراکزی که درمان سنتی در کنار درمان رایج استفاده شده، کمترین موارد مرگ و میر اتفاق افتاده است. در ایران هم کارآزمایی بالینی طب سنتی در کنار طب رایج در حال انجام است و کسی در دنیا ادعا نکرده که درمان با طب سنتی برای این بیماری پیدا شده است. از نظر علمی و اخلاق پژوهش در پزشکی در شرایط فعلی این امکان در هیچ جای دنیا وجود ندارد که بتوان تاثیر داروهای سنتی را در درمان کرونا به طور مستقل بررسی کرد.

مصرف مخدرها تاثیری در عدم ابتلا به کرونا ندارد

رضایی زاده در پاسخ به سؤال دیگرایرنا درباره تأثير مصرف سیگار (cigarette) یا مواد مخدر در عدم ابتلا به ویروس کرونا خاطرنشان کرد:موضوع سیگار و مواد مخدر هم مانند مصرف الکل به اشتباه مطرح شده و هیچ شواهد علمی وجود ندارد که افراد معتاد به سیگار یا مواد مخدر بهبودی بیشتر یا ابتلای کمتری دارند و هیچ موضوع علمی این بحث را تائید نمی کند.

استفاده از تجربه طب سنتی کشور چین برای درمان کرونا

محمد رضا شمس اردکانی، مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره استفاده از تجربه چینی ها در زمینه استفاده از طب سنتی برای درمان مبتلایان به کرونا بیان کرد :چهارمین ویدیو کنفرانس با پزشکان درگیر با کرونا در چین و افرادی که از لحاظ قانونی در چین مسوولیت طب سنتی را داشتند برگزار کردیم. تجربه ها با کشورهای مختلف در زمینه طب سنتی مورد بررسی قرار گرفته است. چینی ها در این ویدیو کنفرانس ها تاکید داشتند که بیش از ۹۰ درصد بیماران درمان شده از طب چینی و طب رایج همزمان استفاده کرده اند. بر همین اساس از وزیر بهداشت خواستیم که در زمینه کرونا از طب ایرانی استفاده شود که مورد موافقت قرار گرفت. بهرحال هر بیماری نسخه خاصی دارد و کارهایی توسط همکاران ما در برخی بیمارستان ها آغاز شده است و امیدواریم نتایج آن قابل ارائه برای همکاران ما باشد.

وی افزود:چینی ها از آنجا که در نظام معمول خود از داروهای گیاهی به صورت عام استفاده می کنند، آمادگی بیشتری برای ورود به بحث کرونا با طب چینی داشتند. توانایی های دیگری هم در کشور وجود دارد که میتواند مهم ترین عامل باشد که از جمله آنها سبک زندگی است و در این شرایط خاص موثر خواهد بود.

شایعات طب سنتی (Traditional medicine) برای درمان کرونا

رضایی زاده در پاسخ به سوالی درباره اظهارات برخی افراد در فضای مجازی در زمینه درمان کرونا با طب سنتی اظهار کرد :از ابتدای شروع بیماری تاکنون در فضای مجازی ادعاهای زیادی مطرح شده است. افرادی که خود به خود درمان می شوند شامل حجم زیادی از جامعه است و وقتی میتوان در خصوص یک دارو ادعای درمان کرد که در کارآزمایی بالینی بتوانیم بیماران را با هم مقایسه کنیم. تا زمانی که این مقایسه اتفاق نیفتد، طبق گزارش موردی نمی توان ادعاهای مختلف را از نظر علمی تایید کرد یا به همه مردم تسری داد. افرادی که در زمینه طب سنتی کار می کنند به جای صرف انرژی در فضای مجازی برای تبلیغات، باید انرژی خود را صرف مطالعات در مراکز علمی کنند و اثربخشی ها را نشان بدهند.

وی افزود :مواردی که تاکنون گفته شده قابل تایید نیست و آنچه مورد تایید دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت است، راهنمای بالینی خودمراقبتی است که در تعامل با طب رایج بوده و منتشر شده است.

دو داروی طب سنتی در حال کارآزمایی بالینی است

شمس اردکانی، مشاور وزیر بهداشت اظهار کرد:در حال حاضر دو دارو در حال طی کردن ازمایش بالینی است که تا به حال نتایج خوبی داشته است. مرجع هرگونه اظهار نظری در مورد درمان و دارو، وزارت بهداشت است و جدا از این موضوع، کسی نباید آمار یا اثربخشی دارویی را در فضای مجازی و واقعی اعلام کند. ما منتظر هستیم که اثربخشی داروها در کارآزمایی بالینی اعلام شود.

پيش‌گيري از ابتلا به کرونا (corona) با برخی موادغذایی 

شمس اردکانی، مدیرکل طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره شایعه های موجود در زمینه استفاده از سیر و زنجبیل برای پیشگیری از ابتلا به کرونا اظهار کرد :تقویت سیستم ایمنی یکی از بهترین راه های ایجاد ایمنی بدن است. اگر قرار باشد دارویی تجویز شود، این کار باید توسط پزشک اتفاق بیفتد و دارو فقط باید توسط داروخانه ارائه شود. مطرح شدن برخی مواد غذایی برای پیشگیری از ابتلا به کرونا قابل تامل است و باید توسط پزشک تایید شود.

وی افزود :اگر به سبک زندگی در تغذیه و خواب توجه کنیم می توان ایمنی بدن را تقویت کرد. خوردن غذاهایی که هضم آنها سخت نباشد و خواب به موقع در بالا بردن ایمنی بدن موثر است. استراحت خوب و ورزش به جا نیز بهترین کارهای قابل انجام است. اینکه یک ماده غذایی که حتی در این فصل ها ممکن است ایجاد حساسیت کند، در بالا بردن سطح ایمنی بدن تاثیری ندارد.

توسعه طب ایرانی در دستور کار است

رضایی زاده، رئیس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پاسخ به سوالی درباره توسعه طب ایرانی بیان کرد:مهم ترین اقدام ما توسعه طب ایرانی است. در اوایل انقلاب افرادی که پروانه داروسازی داشته باشند کم بود و به تدریج داروساز تربیت شد. در حوزه دندان پزشکی نیز افرادی به عنوان کمک دندان پزشک کار می کردند که متخصص نبودند و به مرور دندان پزشکان تربیت شده و در طول زمان جایگزین شدند. این کار با توسعه طب ایرانی در دانشگاه ها و زیر نظر وزارت بهداشت به عنوان یک اقدام اصیل در حال انجام است.

وی ادامه داد :در بازه های زمانی مختلف برخی افراد بروز پیدا می کنند که از هم گسیختگی رفتار دارند. در کشورهای توسعه یافته این اتفاق افتاده که طب فراگیر از همه ظرفیت ها به شرط ایمنی و اثربخشی در کنار پزشکی رایج استفاده کند. همه این موارد جزیی از جریان پزشکی است که در کنار هم به مردم خدمت می کنند. تاکید طب سنتی بر سبک زندگی سالم است تا مردم کم تر بیمار شوند. در مورد کرونا هم میتوان ذکر کرد که اگر همه ما از جنبه مثبت نگاه کنیم، در حال انجام تمرین برای رعایت اصول بهداشتی هستیم.

۴۰۰ فارغ التحصیل طب سنتی داریم

شمس اردکانی، مشاور وزیر بهداشت بیان کرد :در حال حاضر ۴۰۰ فارغ التحصیل از دانشکده های طب سنتی داریم. از طرف انجمن های علمی طب سنتی و دفتر طب سنتی و مکمل وزارت بهداشت، پروتکل هایی تهیه شده که روی سایت وزارت بهداشت وجود دارد. کسی تجربه ای برای ویروس کرونا نداشت، اما ما دستورالعمل هایی برای آن در فاصله زمانی کوتاه ارائه کردیم.

حضور متخصصان طب ایرانی در بیمارستان ها

رضایی زاده در مورد حضور متخصصان طب ایرانی در بیمارستان ها ذکر کرد:در وزارت بهداشت دو فراخوان برای ایده های پژوهشی و حضور همکاران بود. تا به حال تعداد زیادی از همکاران ما در ابتدای شروع بیماری در قم در کنار سایر پزشکان مشغول درمان بیماران هستند. حتی در میان همکاران طب ایرانی برخی به بیماری مبتلا شدند. متخصصان طب ایرانی در چند بیمارستان حضور دارند و مداخلات غیردارویی را در بخش های مختلف انجام می دهند. این حضور اکنون پر رنگ است. البته تعداد متخصصان طب ایرانی در مجموع کم است.

  • 11
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
طب سنتی هیچ ارزشی نداره واکثرا ادعاهای گزاف ودروغه که به اسم طب اسلامی هم تمومش میکنن وبا اعتقاد مردم بازی میکنن
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش