جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۰۷ - ۰۴ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۰۵۵۶
مشاوره پزشکی

بیماری قلبی: مردان در برابر زنان

اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی,بیماری قلبی: مردان در برابر زنان
قلب یک زن از نظر ظاهری شبیه قلب یک مرد است، اما تفاوت های چشمگیری وجود دارند. به عنوان مثال، قلب یک زن معمولا کوچکتر است. دیواره هایی که برخی از حفره های قلب را از یکدیگر جدا می کنند نیز نازک‌تر هستند. قلب یک زن سریع‌تر از قلب یک مرد می تپد، اما ۱۰ درصد خون کمتری را در هر تپش به بیرون ارسال می کند.

به گزارش عصر ایران به نقل از "وری ول"، هنگامی که یک زن دچار استرس می شود، نرخ ضربان قلب وی افزایش می یابد، و خون بیشتری را به بیرون ارسال می کند. هنگامی که یک مرد دچار استرس می شود، شریان های قلب منقبض می شوند و فشار خون وی افزایش می یابد.

 

اما این تفاوت ها چه اهمیتی دارند؟ این موارد مهم هستند زیرا جنسیت نقش مهمی در نشانه ها، درمان ها، و پیامدهای برخی از بیماری های قلبی شایع ایفا می کند.

 

بیماری عروق کرنر (CAD)

بیماری عروق کرنر، دلیل اصلی حمله قلبی، دارای روندی مشابه در مردان و زنان است. چربی های اضافی در گردش خون در دیواره شریان ها رسوب می کنند و رسوباتی را تشکیل می دهند که به نام پلاک شناخته می شوند. هنگامی که این پلاک ها به آرامی رشد می کنند، سخت می شوند و به تدریج شریان ها را تنگ می سازند، و در جریان خون اختلال ایجاد می کنند. بیشتر مواقع پلاک ها نرم باقی می مانند و دچار ناپایداری و گسیختگی می شوند. این شرایط موجب مجموعه ای از رویدادها می شود که یک لخته خونی تولید کرده و جریان خون را متوقف می کند. در هر صورت، نتیجه نهایی وقوع یک حمله قلبی است.

 

با وجود این روند، زنان دارای عوامل خطر آفرینی برای بیماری عروق کرنر هستند که مردان فاقد آنها هستند. همچنین، زنان نشانه های متفاوتی از حمله قلبی دارند. هنگامی که نشانه ها پدیدار می شوند، ممکن است تشخیص بیماری عروق کرنر با استفاده از روش های آزمایش معمولی دشوار باشد.

 

زنان دارای عوامل خطر آفرینی هستند که مردان فاقد آنها هستند. بیماری های مشخص که تنها در زنان دیده می شوند، خطر بیماری عروق کرنر را افزایش می دهند، که از آن جمله می توان به اندومتریوز، بیماری تخمدان پلی کیستیک، دیابت و فشار خون بالا که طی دوران بارداری شکل می گیرند، اشاره کرد. نتایج پژوهش های صورت گرفته نشان داده اند که اندومتریوز خطر ابتلا به بیماری عروق کرنر را در زنان زیر ۴۰ سال می تواند تا ۴۰۰ درصد افزایش دهد. همچنین، بانوان در برخی عوامل خطر آفرین با مردان مشترک هستند که از آن جمله می توان به فشار خون بالا، سطوح قند خون بالا، سطوح کلسترول بالا، سیگار کشیدن، و چاقی اشاره کرد. همانند مردان، زنان می توانند تحت تاثیر سابقه خانوادگی بیماری قلبی قرار بگیرند، به ویژه اگر پدر یا برادر آنها پیش از ۵۵ سالگی به بیماری عروق کرنر مبتلا شده باشد، یا این بیماری در مادر یا خواهر آنها پیش از ۶۵ سالگی تشخیص داده شده باشد.

 

زنان به طور کلی در سنین بالاتر نخستین حمله قلبی خود را تجربه می کنند. مردان در طول زندگی خود بسیار زودتر از زنان در معرض خطر حمله قلبی قرار می گیرند. هورمون استروژن تا پیش از یائسگی محافظت بیشتری از زنان در برابر بیماری قلبی انجام می دهد. بر همین اساس است که میانگین سن تجربه حمله قلبی در زنان ۷۰ سال و در مردان ۶۶ سال است.

 

نشانه های حمله قلبی می تواند در زنان متفاوت باشد. درد در ناحیه سینه (همانند یک وزن خردکننده روی سینه توصیف می شود) شایع‌ترین نشانه حمله قلبی در مردان است. برخی زنان درد در ناحیه سینه را تجربه می کنند، اما احتمال بیشتری دارد که نشانه های دیگری داشته باشند. زنان نشانه های ملایم‌تری را برای سه یا چهار هفته پیش از یک حمله قلبی تجربه می کنند. نشانه های هشدار دهنده شامل موارد زیر می شوند:

خستگی جدید یا شدید

شما فعالیت زیادی انجام نمی دهید، اما به واقع احساس خستگی می کنید، در شرایطی که نمی توانید به خواب بروید یا در ناحیه سینه احساس سنگینی می کنید. به عنوان مثال، یک فعالیت ساده مانند مرتب کردن تختخواب شما را خسته می کند یا به ناگاه پس از انجام برنامه ورزشی روزانه خود احساس خستگی شدید می کنید.

 

تنگی نفس یا تعریق

تنگی نفس و تعریق بدون انجام فعالیتی سنگین که ممکن است با نشانه های دیگر مانند درد سینه یا خستگی همراهی شود، با گذشت زمان پس از انجام یک فعالیت بدتر می شوند، یا بدون دلیل احساسی سرد و مرطوب را ایجاد می کنند، می تواند به در پیش بودن یک حمله قلبی اشاره داشته باشد. همچنین، اگر تنگی نفس هنگامی که دراز می کشید بدتر می شود و زمانی که بلند می شوید، بهبود می یابد باید زنگ هشدار را برای شما به صدا درآورد.

 

اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی,بیماری قلبی: مردان در برابر زنان

درد در گردن، پشت، یا فک

هنگامی که بدون دلیلی مشخص درد در قسمت هایی مانند گردن، پشت و فک را تجربه می کنید یا هنگامی که فعالیتی را انجام می دهید ناراحتی بدتر می شود و با توقف آن کار از بین می رود باید به احتمال وقوع یک حمله قلبی توجه داشته باشید. درد می تواند در دستان نیز شکل بگیرد که در مردان به طور معمول در دست چپ رخ می دهد. همچنین، به دردی که از سینه آغاز می شود و به پشت گسترش می یابد، دردی که به ناگاه شکل می گیرد و شما را از خواب بیدار می کند، یا درد در سمت چپ فک خود توجه داشته باشید.

 

تشخیص بیماری عروق کرنر در زنان دشوار است. آنژیوگرام که طی کاتتریزاسیون قلبی گرفته شده است، آزمایش استاندارد برای یافتن شریان های بزرگ تنگ شده یا مسدود شده قلب محسوب می شود. اما بیماری عروق کرنر در زنان اغلب شریان های کوچک را تحت تاثیر قرار می دهد، که به وضوح در آنژیوگرام قابل مشاهده نیستند.

 

حمله قلبی در زنان سخت‌تر از مردان است. روند بهبودی پس از یک حمله قلبی در زنان به خوبی مردان نیست. آنها اغلب مدت زمان بیشتری باید در بیمارستان بستری باشند و احتمال مرگ پیش از ترخیص از بیمارستان بیشتر است. این می تواند به دلیل این باشد که زنان عوامل خطر آفرین درمان نشده بیشتری مانند دیابت یا فشار خون بالا دارند. گاهی اوقات، این به دلیل آن است که زنان مراق

  • 16
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
ویژه سرپوش