
طبق گزارشی که روزنامه بریتانیایی« گاردین» روز یکشنبه ۱۲ دی منتشر کرد، شواهد حاصل شده میتواند ثابت کند که چرا سویه اومیکرون با سرعت بیشتری نسبت به دیگر سویه های کووید- ۱۹ از جمله دلتا منتقل می شود و به اصطلاح« عفونی تر» اما کمتر« کُشنده» است.
پژوهشگران در توضیح این پدیده می گویند که ویروس در گلو راحت تر خود را تکثیر می کند و شیوع سریع اومیکرون از این منظر قابل توجیه است.
این در حالیست که سویه های قبلی کرونا به رغم سرعت انتقال پایین تر، به میزان بالاتری خطر درگیری بافت ریه ها را به دنبال داشتند و در نتیجه« کشنده تر» بودند.
اومیکرون اولین بار حدود شش هفته پیش در آفریقای جنوبی شناسایی و ثبت شد و از آن زمان تاکنون، موارد ابتلا به این سویه جدید کووید- ۱۹ در نقاط مختلف دنیا گزارش شده و دولت ها را برای مقابله با شیوع آن وادار به اعمال محدودیت های جدی کرده است.
نتایج شش پژوهش که چهار مورد از آن ها ، ظرف یک هفته قبل در دسترس عموم قرار گرفته است نشان می دهد که اومیکرون برخلاف دلتا و سویه های قبلی کرونا، به ریه ها آسیب چندانی وارد نمی کند.
با این حال، دانشمندان تاکید کرده اند که یافته های پژوهش های اخیر هنوز« قطعی» نیست و نیازمند اطلاعات تکمیلی است.
اداره بهداشت عمومی بریتانیا پیش از این اعلام کرده بود که بر اساس شواهد و آمارهای اولیه، احتمال بستری شدن مبتلایان به اومیکرون، در مقایسه با سویه دلتا« بین ۵۰ تا ۷۰ درصد کمتر است».
با این حال، کارشناسان بهداشت عمومی هشدار می دهند که کاهش موارد بستری و یا مرگ بیماران در پی ابتلا به سویه تازه کرونا را باید با درنظر گرفتن « سرعت بالای سرایت» و« مقاومت آن در برابر واکسن های موجود» بررسی کرد.
بر اساس داده های گرداوری شده توسط دانشگاه جانز هاپکینز، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان حدود ۲۹۰ میلیون نفر است.
- 18
- 6