شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۶:۲۵ - ۰۴ تير ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۴۰۴۴۰
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

چه ارتباطی میان سیستم ایمنی بدن انسان و رشد مو وجود دارد؟

موی سر,ارتباط میان سیستم ایمنی بدن انسان و رشد مو
دانشمندان مؤسسه مطالعات بیولوژیکی سالک می گویند که در حین بررسی بیماری های خودایمنی شواهدی را در این زمینه کشف کرده اند.

به گزارش سیناپرس، آلوپسی یک اختلال خود ایمنی است که در آن بدن به فولیکول های موی خود حمله کرده و باعث ریزش آن ها می شود. بطور کلی، این حالت به صورت توده ای اتفاق می افتد و بیماران را با تکه های بزرگی از موهای از دست رفته مواجه می کند.

اکنون، محققان یک هدف مولکولی غیرمنتظره را در یک درمان رایج برای این بیماری کشف کرده اند. مطالعه آنها نشان داد که سلول های T تنظیم کننده با سلول های پوست برای تولید و رشد موهای جدید تعامل دارند.

یئ ژنگ، استادیار مرکز ایمونوبیولوژی و پاتوژنز میکروبی مرکز علمی Salk' s NOMIS، در این رابطه می گوید: برای مدت های طولانی سلول های T تنظیمی برای کاهش واکنش های ایمنی بیش از حد در بیماری های خودایمنی مورد مطالعه قرار گرفته اند. اکنون ما سیگنال هورمونی بالادستی و فاکتور رشد پایین دستی را شناسایی کرده ایم که در واقع رشد و بازسازی مو را کاملا جدا از سرکوب پاسخ ایمنی تنظیم می کند.

در این مطالعات، پژوهشگران ابتدا به بررسی نقش این سلول های ایمنی خاص و هورمون های گلوکوکورتیکوئیدی در ایجاد شرایط خودایمنی مانند مولتیپل اسکلروزیس، بیماری کرون (بیماری‌های التهابی روده) و آسم پرداختند. هورمون های گلوکوکورتیکوئیدی، هورمون های استروئیدی هستند که از کُلِستِرول (Cholesterol) مشتق شده و توسط غده فوق کلیوی بدن تولید می شوند.

محققان دریافتند که گلوکوکورتیکوئیدها و سلول های T تنظیمی نقش مهمی در این شرایط ایفا کنند. این موضوع باعث شد که تیم مطالعاتی فوق به بررسی مناطقی از بدن مانند پوست بپردازد که سلول های T سطوح بالایی از گیرنده های گلوکوکورتیکوئیدی را بیان می کنند.

هنگامی که نویسندگان مطالعه شرایط ریزش مو را در موش های آزمایشگاهی نرمال و موش هایی ایجاد کردند که گیرنده های گلوکوکورتیکوئیدی در سلول های T خود نداشتند، یک ارتباط افزایش دهنده رشد و حجم مو را کشف کردند.

ژی لیو، از پژوهشگران ارشد تیم مطالعاتی فوق، در این رابطه می گوید: پس از دو هفته، تفاوت قابل توجهی بین موش ها مشاهده کردیم. موهای موش های معمولی دوباره رشد کردند، اما موش های بدون گیرنده های گلوکوکورتیکوئیدی به سختی توانستند موهای خود را بازیابی کنند. این کشف بسیار چشم‌گیر بوده و مسیر درست را برای حرکت رو به جلو به ما نشان داد.

محققان می افزایند: یافته های جدید آنها نشان می دهد که سطحی از ارتباط بین سلول های T تنظیم کننده سیستم ایمنی و سلول های بنیادی فولیکول مو فرد وجود دارد که باعث رشد مو می شود. علاوه بر این ، تحقیقات نشان می دهد که سلول های T تنظیم کننده و هورمون های گلوکوکورتیکوئیدی نه تنها سرکوب کننده های سیستم ایمنی هستند، بلکه توانایی تحریک و بازسازی را نیز دارند.

این تیم مطالعاتی به طور خاص دریافت که گلوکوکورتیکوئیدها به سلول های T دستور می‌دهند تا سلول های بنیادی فولیکول مو را فعال کنند. این فرآیند باعث رشد موهای شما می شود. این ارتباط متکی به سیستمی است که گیرنده های گلوکوکورتیکوئیدی در سلول های T شروع به تولید پروتئینی به نام TGF- beta3 می کنند. این پروتئین سلول های بنیادی را برای تمایز به رشته های جدید مو تحریک می کند.

جالب توجه است، تیم مطالعاتی فوق کشف کرد که این فرآیند کاملا جدا از وظیفه طبیعی سلول های T برای حفظ سلامت سیستم ایمنی است. علاوه بر این ، سلول های T تنظیمی بطور معمول TGF- beta3 تولید نمی کنند. این مطالعه نشان می دهد که سلول ها تنها زمانی این کار را انجام می‌دهند که آسیب به بافت عضلانی و قلب را حس کنند ولی این شرایط شبیه به این است که برداشتن مو در مطالعه آسیب بافت پوست را شبيه سازي کرد.

باید در نظر داشت که در موارد حاد آلوپسی، سلول های ایمنی به بافت پوست حمله کرده و باعث ریزش مو می شوند. درمان معمول استفاده از گلوکوکورتیکوئیدها برای مهار واکنش ایمنی در پوست است، بنابراین آنها به فولیکول های مو حمله نمی کنند. استفاده از گلوکوکورتیکوئیدها دارای مزیت مضاعف در تحریک سلول های T تنظیمی در پوست برای تولید TGF- beta3 است که باعث تحریک و فعال شدن سلول های بنیادی فولیکول مو می شود.

شرح کامل این مطالعه در آخرین شماره مجله Nature Immunology منتشر شده است.

  • 18
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش