پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۴۱ - ۰۲ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۰۳۴۴
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

ساخت ایمپلنت‌های ستون فقرات که استخوان‌ساز هستند

ایمپلنت‌های ستون فقرات,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی
محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان بعد از ساخت ایمپلنت‌های ستون فقرات به تولید نانو پوشش‌هایی برای این ایمپلنتها دست یافتند که به گفته آنها این پوشش‌ها قادر به استخوان‌سازی در کوتاه‌ترین زمان ممکن هستند و این ویژگی سبب شده تا زمان درمان کوتاه‌تر شود.

به گزارش ایسنا محمدعلی نادری، مدیر بخش تحقیق و توسعه این شرکت دانش‌بنیان در حاشیه تور علمی خبرنگاران حوزه نانو در جمع خبرنگاران با بیان اینکه فعالیت این شرکت از سال ۱۳۹۴ در حوزه ایمپلنت‌های ستون فقرات آغاز شد، گفت: در سال ۱۳۹۵ نمونه اولیه ایمپلنت‌های استخوانی تولید شد و در حال حاضر ۲۵۰ قلم از انواع ایمپلنت‌های ستون فقرات را تولید کردیم.

وی با بیان اینکه ایمپلنت‌های تولید شده از گردن تا ناحیه لمبارد (کمری) را شامل می‌شود، اظهار کرد: تولیدات ما شامل انواع پیچ‌ها، ثابت کننده‌ها و کیج ها (ایمپلنت استفاده شده در میان مهره‌ها) می‌شود. جنس ایمپلنت‌های تولیدشده از جنس تیتانیوم بوده که تست‌های سازگاری آنها پاس شده است.

نادری روش تولید این ایمپلنت‌ها را به روش ماشین‌کاری (CNC) ذکر کرد و یادآور شد: پوشش‌دهی ایمپلنت‌ها در دو نوع تیتانیومی و پلیمری است که هر کدام این پوشش‌ها برای بهبود خواص زیست‌سازگاری ایمپلنت‌های تولیدشده است.

پوشش‌های نانو ساختار با عملکرد ویژه

به گفته وی، ایمپلنت‌های تیتانیومی دارای پوشش‌هایی با ترکیبات کلسیم فسفات و هیدروکسی آپاتیت و ایمپلنت‌های پلیمری و پوششی از کلسیم است که موجب می‌شود استخوان‌سازی و ثابت‌سازی ایمپلنت تسریع پیدا کند.

وی با اشاره به "های‌تک" بودن پوشش‌های اعمال شده روی ایمپلنت‌ها ادامه داد: تاکنون شرکت‌های ایمپلنت‌ساز داخلی برای پوشش‌دهی، قطعات خود را به کشورهای انگلستان، سوئیس و آلمان ارسال می‌کردند.

وی افزود: اگر با ایمپلنت‌ها در مدت ۶ ماه استخوان‌سازی و ثابت‌سازی اتفاق می‌افتد، با استفاده از پوشش‌های این شرکت زمان استخوان‌سازی به یک دوم تا یک سوم کاهش می‌یابد.

وی با بیان اینکه این موفقیت با کمک دانشگاه‌ها و مراکز علمی حاصل شده است، گفت: تست‌های حیوانی ایمپلنت‌های استخوانی و پوشش‌های آن به تأیید وزارت بهداشت رسیده است.

تلاش برای ساخت ایمپلنت‌های دندانی

نادری تولید ایمپلنت‌های دندانی را از محصولات آتی شرکت دانست و گفت: ایمپلنت‌های دندانی از آنجایی که در خاص‌ترین نقطه بدن یعنی در لثه کاشته می‌شوند، از این رو این محصول از اهمیت زیادی برخوردار است؛ ضمن آنکه فشار و نیروی زیادی روی آن اعمال می‌شود. بر این اساس اگر استخوان‌سازی در اطراف ایمپلنت دندانی ایجاد نشود، ایمپلنت از محل خود خارج می‌شود.

وی ادامه داد: ما در صدد هستیم با اعمال پوشش‌های خاص بر روی ایمپلنت‌های دندانی طول درمان آن را کاهش دهیم.

رفع چالش استخوان‌های آسیب‌دیده دچار پوکی

وی با بیان اینکه از این فناوری در پیچ‌های ایمپلنت به کار برده شد، گفت: در صورتی که افراد مبتلا به پوکی استخوان دچار ضایعه استخوانی شوند و پزشک توصیه به استفاده از این پیچ‌ها کند، ممکن است پیچی که داخل ستون مهره‌ها قرار می‌گیرد، به دلیل تحرکات بدن از ستون مهره‌ها خارج شود؛ ولی با پوششی که روی ایمپلنت‌ها اعمال می‌کنیم، استخوان سازی در این افراد رخ خواهد داد.

نادری تولید "کیج‌ها" را از دیگر محصولات شرکت‌ها نام برد و گفت: از آنجایی که قطعات پلیمری زیست‌خنثی هستند، اطراف آن استخوان‌سازی و نفوذ استخوان در داخل ایمپلنت دشوار است و با پوشش‌دهی دو سطح بالایی و پایینی توانستیم استخوان‌سازی را به حداکثر زمان ممکن برسانیم.

این محقق تولید ایمپلنت‌های ستون مهره‌ها را نیازمند سرمایه‌گذاری بالایی دانست و خاطر نشان کرد: از این رو برند محصولات ما با نام برند یکی از شرکت‌هایی که دارای توان مالی است، به بیمارستان‌ها ارائه می‌شود.

تفاوت پوشش نانوساختار با پلاسما اسپری

وی با اشاره به مزایای پوشش‌دهی ایمپلنت‌های ستون مهره‌ها توضیح داد: محصولات موجود با استفاده از پلاسما اسپری پوشش‌دهی می‌شوکد که به دلیل خواص مکانیکی پایینی که دارد، وعدم جذب سطحی مناسب، پوشش‌های اعمال با این روش دارای ضخامت بالای ۱۰۰ میکرون است، ولی ضخامت پوشش ما تا ۲۵ میکرون است.

این محقق، دلیل ضخامت پوشش بالا در روش اسپری پلاسما را خواص مکانیکی پایین این روش ذکر کرد و یادآور شد: پوشش‌های ما اینترمتالیک است، به این معنا که ایمپلنت در داخل الکترولیتی قرار می‌گیرد و با اعمال جریان و ولتاژی، حالت پلاسما داخل الکترولیت ایجاد می‌شود.

وی اضافه کرد: این حالت پلاسما، باعث می‌شود زیر لایه ذوب و با نمک‌های محلول در الکترولیت واکنش نشان دهد و دوباره روی سطح اعمال شود.

نادری با بیان اینکه این روش یک ترکیب اینترمتالیک ایجاد می‌کند، ادامه داد: به این معنا که پوشش دقیقاً با زیر سطح اتصال برقرار می‌کند و پوششی مقاوم به سایش، استحکام برشی بالا و چسبندگی بالا نسبت به پلاسما اسپری ایجاد می‌شود.

صادرات "های‌تک" ایرانی به چین

مدیر بخش تحقیق و توسعه این شرکت دانش‌بنیان با بیان اینکه محصولات ما تاکنون به کشورهای عراق و سوریه صادر شده است، اضافه کرد: برای صادرات این محصول به چین با همکاری ستاد نانو در حال برنامه‌ریزی هستیم.

  • 9
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش