پنجشنبه ۰۹ فروردین ۱۴۰۳
۱۵:۰۴ - ۰۶ خرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۳۰۴۸۷
امنیتی و دفاعی

اسرائیل به دنبال بمب و سکوی مناسب برای حمله به ایران

حمله اسرائیل به ایران,حمله به تاسیسات هسته ای ایران
اسرائیل هم اکنون برای حمله به ایران نه بمب مورد نیاز برای نفوذ به تاسیسات هسته ای زیر زمینی را دارد و نه سکویی که بتواند این بمب را روی آن سوار کند. .

اسرائیل به دنبال تغییر و متناسب سازی جنگنده‌های «اف-۱۵ ای ایکس» برای نابودی تاسیسات هسته‌ای ایران با استفاده از بمب‌های آمریکایی سنگرشکن GBU-57 است.

به گزارش عصرایران،  سپهبد "هرزی حلوی" رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل اخیرا در سخنانی گفت: «اسرائیل ممکن است به دلیل تحولات منفی احتمالی در افق، علیه تاسیسات هسته‌ای ایران اقدام کند. اسرائیل این توانایی را دارد.»

در ژانویه ۲۰۲۳ آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) ذرات اورانیوم غنی شده با خلوص ۸۳.۷ درصد را در تاسیسات هسته ای ایران شناسایی کرد. اورانیوم غنی شده با خلوص ۹۰ درصد برای استفاده در مقاصد نظامی است.

اسرائیل در سال ۲۰۲۱ بیانیه قطعی داد که اگر ایران از مرز خلوص ۶۰ درصد غنی سازی عبور کند، اسرائیل اقدام نظامی را در نظر خواهد گرفت. ایران در آوریل ۲۰۲۱ به خلوص ۶۰ درصد غنی سازی اورانیوم دست یافت.

ایران همچنین از آن زمان هزاران سانتریفیوژ پیشرفته سریع برای غنی سازی اورانیوم به تاسیسات خود افزوده است. اما به نظر می رسد تاکنون ایالات متحده، اسرائیل را متقاعد کرده است که با توجه به بی ثباتی جهانی کنونی، اقدام نظامی نکند. با این حال، به نظر می رسد که ایران از آستانه هسته ای عبور کرده است.

آیا اسرائیل می تواند به تاسیسات ایران حمله کند؟

اسرائیل به دنبال غلبه بر محدودیت های تسلیحاتی و فنی خود برای آمادگی به منظور انجام حمله نظامی علیه تاسیسات هسته ای ایران است. در این راستا احیا و آماده سازی جنگنده اف-۱۵ ایگل در دستور کار تل آویو است.

نسخه جدیدی از  اف-۱۵ به نام« اف-۱۵ ای ایکس» با سیستم های اویونیک پیشرفته و رادار قدرتمند AESA در حال تولید است.

اما حیرت‌انگیزترین تغییر در این جنگنده آمریکایی، افزایش قابلیت حمل تسلیحات آن است.

به گفته بوئینگ، «اف-۱۵ ای ایکس» قادر به حمل تسلیحات عظیم ۲۹۵۰۰ پوندی (حدود ۱۵ تن) خواهد بود. اگر این ادعا معتبر باشد، این بالاترین محموله تسلیحاتی خواهد بود که توسط هر جنگنده در هر نقطه از جهان حمل می شود.

حمله اسرائیل به ایران,حمله به تاسیسات هسته ای ایران

اهمیت استراتژیک نوع اصلاح شده اف-۱۵ بسیار زیاد خواهد بود. اسرائیل در حال حاضر به همان اندازه خرید هواپیمای قرن، «اف-۳۵ ای» به خرید اف-۱۵ ای ایکس علاقه نشان داده است.

دستیابی به اف-۱۵ ای ایکس به اسرائیل این امکان را می دهد که سومین حمله خود به یک راکتور هسته ای را در نظر گرفته و برنامه ریزی کند، اولین حمله راکتور هسته ای اوسیراک در عراق و دومی در تاسیسات الکبار سوریه بوده است.

موجودی جنگنده های نیروی هوایی اسراییل برای انجام چنین حمله ای، شامل اف-۱۶ آی، اف-۱۵ ای آی و اف-۳۵ اِی است که به تازگی از آمریکا خریداری شده است.

هیچ یک از این هواپیماها نمی توانند سلاحی حمل کنند که به تاسیسات هسته ای زیرزمینی ایران نفوذ کند.

چنین سلاحی فقط در فهرست موجودی نیروی هوایی آمریکا وجود دارد و صادرات آن به هر کشوری از جمله اسرائیل ممنوع است.

نیروی هوایی اسرائیل هر سکوی تسلیحاتی وارد شده از ایالات متحده را متناسب با نیازهای نظامی خود اصلاح کرده و با پسوند متفاوتی به کار می گیرد.

 به عنوان مثال، جنگنده «اف-۱۵ ایگل» آمریکا که به طور مناسب توسط اسرائیل اصلاح شده است و با عنوان «اف-۱۵ آی رام» در نیروی هوایی اسراییل شناخته می شود.

اسراییل این جنگنده را در کلاس یک هواپیمای استراتژیک می داند. با این حال، حتی این هواپیما نمی تواند یک بمب سنگر شکن ۳۰ هزار پوندی (۱۵ تنی) آمریکایی -سنگین ترین بمب با هدایت دقیق جهان- را حمل کند.

اسرائیلی ها اما می توانند نوع جدید  اف-۱۵ را برای حمل این بمب سنگر شکن آمریکایی تغییر دهند.

اف-۱۵ با حداکثر وزن حدود ۸۰ هزار پوند قادر به برخاستن است. وزن خالی  اف-۱۵ حدود ۳۲ هزار پوند است. بنابراین، حدود ۴۸ هزار پوند برای سوخت و سلاح در دسترس است.

بدون احتساب ۳۰ هزار پوند  وزن خالص بمب سنگرشکن GBU-57 آمریکا (موسوم به نفوذگر مهمات انبوه)، یک  اف-۱۵ می تواند ۱۸ هزار پوند سوخت را با گزینه سوخت گیری در هوا در یک مقطع مناسب از پرواز حمل کند.

 در واقع نصب یک بمب سنگرشکن آمریکایی در خط مرکزی  اف-۱۵ ای ایکس یک کار بزرگ و احتمالاغیرممکن خواهد بود؛ اما نیروی هوایی اسراییل در گذشته نیز ثابت کرده که در موارد زیادی غیرممکن ها را ممکن کرده است.

البته نصب یک بمب سنگرشکن آمریکا در خط مرکزی این هواپیمای جنگنده ممکن است مشکلاتی را در موقعیت مرکز ثقل آن ایجاد کند، اما تکنسین‌های اسرائیلی ممکن است بالاخره راهی برای حل این مشکل بیابند.

آیا آمریکا از اسرائیل حمایت خواهد کرد؟

اکنون مسئله اساسی این است که آیا اسرائیل می تواند بمب سنگر شکن را از آمریکا دریافت کند؟ تا کنون پاسخ آمریکا «نه» بوده است. اما با توجه به اینکه دولت ایالات متحده فعالانه در حال بررسی لغو ممنوعیت فروش این مهمات است،ممکن است فرجی برای اسرائیل ایجاد شود. دولت کنونی آمریکا به ریاست جو بایدن مصمم است که شاهد نابودی توان هسته ای ایران باشد.

اکنون و با وجود حکومت نتانیاهو در اسرائیل، ایالات متحده یک شریک مایل برای اجرای این وظیفه دارد. لازم به توضیح است که نیروی هوایی آمریکا از اظهار نظر در مورد اینکه آیا اف-۱۵ ای ایکس قادر به حمل بمب سنگرشکن GBU-57 خواهد بود و آیا برنامه ای در این زمینه در آینده وجود دارد، خودداری کرده است.

این تنها یک حدس است زیرا اگر اسرائیل بتواند بمب نفوذگری مانند GBU-57 را تحویل بگیرد، دارای برتری کیفی نظامی و تهدیدی برای تاسیسات هسته ای ایران خواهد بود.

تلاش‌هایی توسط دو عضو مجلس نمایندگان ایالات متحده برای معرفی قانونی فروش GBU-57 به کشورهای منتخب در حال انجام است که اسرائیل اولین و احتمالا تنها نامزد دریافت آن است.

نیروی هوایی آمریکا همچنین دارای برنامه تولید یک سلاح نفوذگر عمیق جدید به نام Global Precision Attack Weapon ‪(GPAW)‬ است که برای بمب افکن آیندهB-21 ساخته شده است و چند سال دیگر تا عملیاتی شدن فاصله دارد.

این بمب جدید محصولی است که نیروی هوایی آمریکا آن را نسل بعدی نفوذگر (NGP) می نامد. انتظار می رود این بمب جدید از نظر اندازه و وزن بسیار کوچکتر باشد (احتمالا یک سوم بمب نفوذگر فعلی) و احتمالا روی اف-۳۵ نصب شود.

اسرائیل ممکن است گزینه دیگری نیز داشته باشد و آن جایگزینی سکوی دیگری برای پرتاب این بمب در صورت عدم امکان سوار کردن آن روی جنگنده اف-۱۵ است.

حمله اسرائیل به ایران,حمله به تاسیسات هسته ای ایران

برای این کار گزینه اسرائیلی ها ممکن است یک هواپیمای C-130 اصلاح شده باشد. شاید به یاد بیاورید که زمانی در سال ۲۰۱۷، ترامپ مجوز حمله به تونل های داعش در استان ننگرهار افغانستان را صادر کرد.

این ماموریت توسط یک C-130 تغییر یافته به نام MC-130 انجام شد که حامل یک GBU-43، Massive Ordnance Air Blast ‪(MOAB)‬  با وزن حدود ۲۲هزار پوند بود.

اگر آمریکا جنگنده اف-۱۵ ای ایکس و بمب سنگرشکن GBU-57 را به اسرائیل بدهد، حمله به تاسیسات هسته ای ایران اجتناب ناپذیر خواهد بود. حتی بدون  جنگنده اف-۱۵ ای ایکس، اسرائیل ممکن است این ماموریت را با اصلاح هواپیماهای ترابری سی-۱۳۰ موجود خود برای حمل GBU-57 انجام دهد.

نتانیاهو پس از تصدی پست نخست وزیری اسرائیل گفت: «برجام یک توافق وحشتناک است. این توافق نمی تواند ایران را از تبدیل شدن به یک کشور مجهز به سلاح هسته ای باز دارد.»

وی افزود: اسرائیل با یا بدون رضایت آمریکا هر کاری که لازم باشد انجام خواهد داد تا ایران را از داشتن زرادخانه هسته ای باز دارد. من می‌خواهم در برابر تجاوز ایران و رژیمی که آشکارا خواستار نابودی کشورم است، محافظت کنم.»

آیا این اظهارات او شکی در مورد مسیر اقدام آینده اسرائیل باقی می گذارد؟

  • 14
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش