شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴
۱۶:۱۷ - ۲۸ مهر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۷۰۱۶۰۲
امنیتی و دفاعی

این ۲۳ مقام بلندپایه نظامی از تحریم منع سفر بین المللی خارج شدند/جدول

تحریم,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت
پایان قطعی و بدون قید و شرط محدودیت­ های تسلیحاتی و ممنوعیت­ های مسافرتی مستلزم هیچ گونه تصویب قطعنامه­­ جدیدی نیست و هیچ نیازی به صادر کردن بیانیه و یا هیچ اقدام دیگری از سوی شورای امنیت ملل متحد ندارد. فسخ محدودیت­ های تسلیحاتی و ممنوعیت­ مسافرتی به گونه­ ای طراحی شده است که خودکار بوده و به هیچ اقدام دیگری نیاز ندارد.

به گزارش ایسنا، از روز یکشنبه ۲۷ مهرماه( ۱۸ اکتبر) همه محدودیت های انتقال اقلام تسلیحاتی به و از جمهوری اسلامی ایران و همچنین اقدامات و خدمات مالی مرتبط با آن و تمامی ممنوعیت های ورود یا عبور از قلمرو دولت های عضو ملل متحد که قبل از این علیه برخی از شهروندان و مسوولان نظامی ایران تحمیل شده بودند، به صورت خودکار پایان یافت.

بر اساس برجام، پایان قطعی و بدون قید و شرط محدودیت­ های تسلیحاتی و ممنوعیت­ های مسافرتی مستلزم هیچ گونه تصویب قطعنامه­­ جدیدی نیست و هیچ نیازی به صدور بیانیه و یا هیچ اقدام دیگری از سوی شورای امنیت ملل متحد ندارد. لغو محدودیت­ های تسلیحاتی و ممنوعیت­ مسافرتی به گونه­ ای طراحی شده است که خودکار بوده و به هیچ اقدام دیگری نیاز ندارد.

شایان ذکر است، در مرحله بعدی و برای پایان محدودیت های موشکی در سال ۱۴۰۲( ۲۰۲۳) و نیز پایان کامل پرونده هسته ای در شورای امنیت در سال ۱۴۰۴( ۲۰۲۵) هم این روند رفع محدودیت ها به شکل خودکار پیش بینی شده است.

در قطعنامه های( ۱۳۸۵) ۱۷۳۷،( ۱۳۸۶) ۱۷۴۷ و( ۱۳۹۱) ۱۹۲۹ ممنوعیت بی دلیل سفر تعداد قابل توجهی از شهروندان و مقامات نظامی ایران اعمال شد. متعاقب انعقاد برجام و تصویب قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ملل متحد در سال ۲۰۱۵( ۱۳۹۴)، مفاد قطعنامه های قبلی شورای امنیت- ۱۶۹۶، ۱۷۳۷، ۱۷۴۷، ۱۸۰۳، ۱۸۳۵، ۱۹۲۹ و ۲۲۲۴، همگی خاتمه یافتند. به موازات، شورای امنیت، صادرات و واردات اقلام تسلیحاتی مشخص شده را برای مدت ۵ سال مشمول نظام مجوزخواهی موردی کرد اما ممنوعیت سفر را برای تعداد محدودی از شهروندان و مقامات نظامی کشور ادامه داد اما از روز یکشنبه ۲۷ مهر تمامی این محدودیت­ ها پایان یافتند.

در زمان اجرایی شدن برجام در سال ۱۳۹۴ تقریبا ۳۶ تن از این مقامات سیاسی و نظامی از لیست تحریم های بین المللی و ملی کشورها خارج شدند اما نام ۲۳ تن دیگر باقی ماند که بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ در دو مرحله به طور کامل از لیست تحریم ها خارج شوند. همزمان با رفع محدودیت ها از معاملات تسلیحاتی ایران در سال پنجم اجرای توافق هسته ای، ممنوعینت" مسافرتی" این افراد رفع شد. در عین حال ممنوعیت" معامله" و" نقل و انتقال مالی" در کشورهای مختلف باقی می ماند و در سال هشتم اجرای توافق این ممنوعیت ها نیز رفع می شود.

هر چند مقامات نظامی کشور به طور شخصی حساب مالی در کشورهای مختلف به ویژه اروپا و آمریکا ندارند اما رفع این ممنوعیت ها برای تعاملات رسمی نظامی کشور به ویژه در قراردادهای نظامی بسیار مؤثر خواهد بود.

مرتضی بهمنیار، احمد وحید دستجردی، رضاقلی اسماعیلی، محمدمهدی نژادنوری، یحیی رحیم صفوی، حسین سلامی( سلیمی)، فریدون عباسی دوانی، علی اکبر احمدیان، احمد درخشنده، محسن فخریزاده مهابادی، محمد حجازی، محسن حجتی، مهرداد اخلاقی کتابچی، ناصر ملکی، مرتضی رضایی، مرتضی صفری، قاسم سلیمانی، محمدرضا زاهدی، محمدباقر ذوالقدر، محمد اسلامی، محمدرضا نقدی، عظیم آقاجانی و علی اکبر طباطبایی بیست و سه نفری هستند که از این پس برای سفر به کشورهای مختلف با منع بین المللی روبرو نیستند.

بسیاری از این افراد در سال های اعمال تحریم ها جزء مقامات رسمی نظامی کشور بودند و برخی در آن زمان در جایگاه رسمی قرار نداشتند که اکنون از مقامات نظامی کشور محسوب می شوند.

با وجود این تحریم ها که بی ارتباط با بحث هسته ای ایران علیه کشورمان تحمیل و اعمال شدند، ایران در تمام سال های گذشته محدودیتی برای خود به لحاظ رفت و آمدها و تعاملات مالی و تسلیحاتی قائل نبوده است و همواره برنامه نظامی خود را پیش برده است و با اتکا به توان داخلی به یکی از پیشرفته ترین کشورهای دارای توان نظامی بومی در منطقه تبدیل شدیم.

شهید سپهبد قاسم سلیمانی که نامش در لیست تحریم چندین قطعنامه قرار دارد با وجود این تحریم ها و ممنوعیت های سیاسی و اطلاعاتی توانست در سال های طولانی مدت جبهه سوریه و عراق در مقابله با داعش به درخواست دولت رسمی این دو کشور یکی از کم نظیرترین همکاری های دو جانبه و چندجانبه نظامی در سطح ملی و منطقه ای را رقم بزند و موفقیت های کم شماری را در این عرصه به دست آورد.

حاج قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس پاسداران انقلاب اسلامی در دی ماه سال ۱۳۹۸ در عراق و در نزدیکی فرودگاه بغداد و در حالیکه که توسط ابومهدی المهندس یکی از عالی رتبه ترین مقامات نظامی عراق همراهی می شد، به وسیله ارتش ایالات متحده و به فرمان دونالد ترامپ، رئیس جمهور این کشور ترور شد.

  • 10
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش