شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۶:۵۲ - ۱۲ آبان ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۸۰۹۹۵
سیاست داخلی

فاضل لنکرانی: کتاب‌های درسی دختران باید با بقیه تفاوت داشته باشد!

رییس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع),آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی
رییس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) گفت: مساله حجاب باید به طور دائم در جامعه مطرح شود و منحصر به هفته خاصی نباشد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی در دیدار خانم انسیه خزعلی، معاون امور زمنان رییس جمهور با بیان اینکه مشکلات و مسائل مربوط به زنان بعد از گذشت ۴۰ سال از انقلاب، هنوز حل نشده بلکه به سمتی حرکت می‌کنیم که با اهداف انقلاب سازگاری ندارد، گفت: در گام دوم انقلاب واقعاً باید برای حل مسائل و مشکلات مربوط به زنان قدم‌های اساسی برداریم.

وی با تاکید بر اینکه دین اسلام برای مقام زن ارزش بالایی قائل است، افزود: برخی شبهه‌هایی ایجاد می‌کنند مبنی بر اینکه اسلام برای زن ارزش قائل نیست و زن را درجه دو می‌داند. برخی افراد در این زمینه نسبت‌های نادرستی به دین دادند تا به اهداف خود برسند.

آیت الله فاضل لنکرانی گفت: درباره زنان، مساله‌ای نمانده که فقه و دین ما برای آن پاسخ درست و منطقی نداده باشد، اما این پاسخ‌ها بطور شایسته به جامعه عرضه نشده است.

وی با اشاره به برخی سوالات در زمینه عدالت جنسیتی در باب احکام، به قانون ارث اشاره کرد و گفت: در ذهن جامعه ما جا افتاده که احکام اسلامی بر مبنای عدالت است اما برخی این سوال را می‌پرسند که اگر بر مبنای عدالت است چرا زن نصف مرد ارث ببرد؟ چرا شهادت دو زن به اندازه شهادت یک مرد است؟ ما در مرکز فقهی ائمه اطهار (س) گفتیم این فکر غلط است، احکام ملاک‌های دیگری دارند. اگر زن نصف مرد ارث می‌برد ربطی به قانون عدالت ندارد که ما عدالت شاخص قرار بدهیم.

رییس مرکز فقهی ائمه اطهار ادامه داد: امیدواریم این دولت بتواند روی این تغییر ذهنیت کار کند. لازمه این کار برگزاری‌ نشست‌هایی در دانشگاه‌ها و مجلس و دولت است تا باور غلطی که در کنج ذهن تمام بانوان ما شکل گرفته را اصلاح کنیم.

آیت‌الله فاضل لنکرانی اظهار کرد: اسلام امر به عدالت می‌کند ولی بسیاری از احکام را داریم که نمی‌توان گفت بر پایه عدالت بنا شده بلکه موارد دیگری در آن دخیل بوده است. مثلاً اسلام می‌گوید اگر جایی را شک کردید پاک است یا نجس، پاک است. این بر چه اساسی است؟ بر اساس عدالت است؟ بنابراین این حکم ربطی به مقوله عدالت ندارد. در اسلام احکام زیادی این چنینی داریم.

وی افزود: برای زن کرامت بسیاری قائل شده است و حتی در برخی موارد کرامتی که برای زن قائل شده به مراتب بیشتر از کرامتی است که برای مرد قائل شده است. به عنوان مثال به مرد می‌گوید برو جهاد و به زن می‌گوید کرامت تو اقتضا نمی‌کند که جهاد بروی. به مرد می‌گوید قضاوت کن و در دادگاه بنشین، دادگاه خطر و هیجان و اضطراب دارد، اما آرامش و کرامت زن باید محفوظ بماند و می‌گوید بر تو لازم نیست. باید واقعاً این باور را اصلاح کنیم، اگر این باور غلط را اصلاح کردید بسیاری از سوالات پاسخ داده خواهد شد.

آیت الله فاضل لنکرانی با طرح این سوال که چرا در زمینه حجاب روز به روز آسیب پذیرتر می‌شویم؟ گفت: البته تبلیغات دشمن در این زمینه موثر است اما باید حجاب را با ذهن امروزی دخترها و با ادبیات امروزی تبیین کنیم.

وی افزود: برخی شبهه کردند که حجاب را آخوندها درآوردند، اصلاً در قرآن حجاب نیست. باید این قبیل موارد را در ذهن جامعه اصلاح کنیم و به این سمت حرکت کنیم که آیات حجاب در کتابهای درسی بیاید. کتاب‌های درسی دختران  باید با بقیه تفاوت داشته باشد و به سوالات آنها از جمله بلوغ، حجاب و نکاح و موارد مشابه پاسخ داده شود.

رییس مرکز فقهی ائمه اطهار با اشاره به اقدامات انجام شده در مرکز فقهی ائمه اطهار درباره حجاب و پاسخ به شبهات آن ، گفت: مساله حجاب باید به طور دائم در جامعه مطرح شود و منحصر به هفته خاصی نباشد. آموزش و پرورش، دانشگاه، مجلس، صدا و سیما و تمام دولت باید مسأله حجاب را به خوبی و با بیان روز و دلنشین برای بانوان بیان کنند.

وی تاکید کرد: بها دادن به بانوان از شاخصه‌های مهم انقلاب است به طوری که رشد علمی بانوان در بعضی موارد بیشتر از مردهاست. انقلاب زمینه رشد و تکامل علمی و سیاسی بانوان را فراهم کرد و بحمدالله به صحنه آمدند، ولی چرا باید از جهت دینی امروز احساس کنیم که بانوان رشدی نکردند؟ چه بسا خدای ناکرده دارند عقب‌گرد می‌کنند.

آیت‌الله فاضل لنکرانی ادامه داد: حوزه، نهادهای فرهنگی، دولت، سازمان تبلیغات و این همه نهادهایی که بودجه‌های فرهنگی کلان دارند باید به مساله بانوان توجه ویژه داشته باشند. اگر بانوان از دست بروند انقلاب ضربه‌ی بزرگی می‌خورد، امام همان اوایل می‌فرمودند زن ها نقش موثرتری نسبت به مردان در پیروزی انقلاب داشتند. الآن هم اگر این قشر را از دست بدهیم انقلاب ضربه می‌خورد. من با اینکه در وزارتخانه زن را مجبور کنند که حتماً باید با چادر بیاید موافق نیستم، ولی برایشان برنامه بگذارید و ما در مرکز فقهی ائمه اطهار آمادگی داریم برای رفع شبهات و پاسخ به سوالات کارمندان زن با دولت همکاری کنیم.

  • 11
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش