جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۱۲ - ۰۱ خرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۳۰۰۱۴
سیاست داخلی

روزنامه جمهوری اسلامی: مشکلات اقتصادی را حل کنید، مشکل کاهش جمعیت هم حل می‌شود

مشکلات اجتماعی و اقتصادی,تشویق مردم به تکثیر جمعیت در کشور
اگر برنامه‌ریزی‌ها در اختیار افراد خبره و اجرا در اختیار افراد صالح و مدیر باشد، بحران اقتصادی برطرف خواهد شد و به دنبال آن مشکل جمعیت نیز توسط خود مردم و از طریق بازگشت طبیعی فرهنگ فرزندخواهی جای خود را به رشد مطلوب و جوانی جمعیت خواهد داد.

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: تلاشی که برای تشویق مردم به تکثیر جمعیت در کشور صورت می‌گیرد، هم لازم است و هم مفید. این اقدام هرچند بسیار دیر شروع شده ولی باید با قوت و قدرت ادامه یابد و تا رسیدن به نتیجه مطلوب، وقفه‌ای در آن ایجاد نشود.

مشکل پیری جمعیت و کاهش شدید تولیدمثل که اکنون کشور ما به آن مبتلا شده، نتیجه سیاست اشتباهی بود که در اوائل دهه هفتاد براساس تصمیم مسئولین نظام به اجرا درآمد. در همان زمان، روزنامه جمهوری اسلامی با انتشار سرمقاله‌ها، مقالات، مصاحبه‌ها و گزارش‌هائی، نادرست بودن این سیاست را یادآور شد و علاوه بر این، اینجانب شخصاً هشدارهائی نیز به صورت حضوری و شفاهی به مسئولین ارشد نظام دادم ولی متأسفانه گوش شنوائی وجود نداشت و شد آنچه نمی‌بایست می‌شد.

مردم، در آن زمان به دلیل شنوائی خاصی که از مسئولین نظام داشتند، به توصیه‌های آنها عمل کردند و سیاست کنترل جمعیت توانست به هدف خود برسد به ویژه آنکه بعضی از علمای حوزه‌های علمیه نیز به این سیاست رنگ شرعی دادند تا از این طریق نیز مردم به کنترل جمعیت رغبت بیشتری نشان دهند. این سیاست در بعضی مناطق ازجمله بلوچستان با استقبال مواجه شد و حتی مردم آن مناطق تشویق به تلاش برای ازدیاد نسل و برهم زدن موازنه جمعیت شدند و همینطور هم شد. اکنون هم که مشوق‌های مادی برای خانواده‌های صاحب فرزندان بیشتر در نظر گرفته شده و به جوان‌ها برای ازدواج کمک‌هائی می‌شود، بیشترین بهره را از این امتیازات مادی همان‌هائی می‌برند که برخلاف سیاست کنترل جمعیت عمل کردند و تلاش برای ازدیاد جمعیت برای آنها به یک فرهنگ تبدیل شده است.

آنچه اکنون بسیار اهمیت دارد و می‌تواند به مثابه عامل پیشران برای سیاست ازدیاد جمعیت عمل کند، نجات کشور از بحران اقتصادی است. ابزارهائی که اکنون برای تشویق مردم به ازدیاد جمعیت بکار گرفته می‌شوند، اعم از تبلیغات، وام ازدواج، دادن زمین و آپارتمان و بعضی مساعدت‌ها و معافیت‌ها را نباید بی‌تأثیر دانست ولی در شرایطی که اقتصاد کشور دچار بحران است، این ابزارها کارائی چندانی ندارند. خانواده‌ها مایل هستند فرزندانشان با امکانات مورد نیاز و قابل قبول در دامان مادرانشان به رشد جسمی برسند و در محیط‌های سالم و آرام خانوادگی، اجتماعی و تحصیلی پرورش روحی و علمی پیدا کنند و این امکان را داشته باشند که به عنوان عناصری مفید و مؤثر به جامعه خود خدمت نمایند. اگر چنین زمینه‌ای در کشور فراهم شود، قطعاً خانواده‌ها از فرزندآوری استقبال خواهند کرد حتی اگر مشوق‌هائی از قبیل آنچه اکنون برای طرح جوانی جمعیت در اختیار قرار می‌گیرند هم وجود نداشته باشند. فرزنددار شدن، بخشی از علاقمندی فطری انسان‌هاست و به همین دلیل هیچکس برای اینکه به فرزندآوری تشویق شود نیازی به مشوق ندارد. به همین دلیل است که زنان و مردانی که از فرزندآوری محروم هستند، به مراکز بهزیستی مراجعه می‌کنند و کودکان بی‌سرپرست را به فرزندخواندگی برمی‌گزینند.

فطری بودن علاقمندی انسان‌ها به داشتن فرزند، یک فرهنگ طبیعی است که به صورت خدادادی در نهاد مردم وجود دارد. متأسفانه این فرهنگ در کشور ما و در همین نظام جمهوری اسلامی و با تصمیم نادرست مسئولین آن، سرکوب شد و جامعه اسلامی ما اکنون نیازمند تدابیری برای احیاء این فرهنگ است. احیاء یک فرهنگ طبیعی که بخشی از فطرت بشر است و در وجود انسان‌ها به صورت خدادادی نهادینه شده است، کار مشکلی نیست.

برای رسیدن به این هدف، کافی است بحران اقتصادی را حل کنید و مردم را از مشکلات معیشتی فعلی نجات دهید. در چنان وضعیتی خود مردم براساس غریزه‌ای که خدای خالق و قادر در وجود آنها قرار داده قطعاً به سراغ فرزندآوری خواهند رفت و مشکل جمعیت را حل خواهند کرد.

برطرف ساختن بحران اقتصادی را برخلاف آنچه این روزها شاهد هستیم نباید از وارد آوردن فشار بر قشر ضعیف و محروم جامعه شروع کرد. اگر مسئولان دولتی نمی‌دانند که گزارش‌ها و تبلیغات رسانه ملی از موفقیت طرح اصلاح اقتصادی دولت که اکنون در حال اجراست، واقعیت‌ها را کتمان می‌کنند، این را بدانند که به جای ۴ قلم کالا اکنون تمام کالاها و خدمات که از هزاران قلم تجاوز می‌کند گران شده‌اند و مبلغ ۴۰۰ و ۳۰۰ هزارتومان یارانه نه‌تنها قدرت خرید مردم را بالا نبرده بلکه کمر آنها را زیر بار سنگین گرانی‌های جدید خم کرده است. این طرح را با تبلیغات نمی‌توان جا انداخت. به واقعیت‌ها توجه کنید و فکری به حال قشر ضعیف نمائید.

ایران، کشوری بزرگ و ثروتمند است. اگر برنامه‌ریزی‌ها در اختیار افراد خبره و اجرا در اختیار افراد صالح و مدیر باشد، بحران اقتصادی برطرف خواهد شد و به دنبال آن مشکل جمعیت نیز توسط خود مردم و از طریق بازگشت طبیعی فرهنگ فرزندخواهی جای خود را به رشد مطلوب و جوانی جمعیت خواهد داد.

  • 18
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
برنامه ریزی را میدیم دست کمیته امدادی ها تا همه را به سمت گدایی از دولت ( یارانه بگیری ) سوق دهند تا اجر آخرت نصیبشان شود
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش