شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۱۷ - ۱۴ آذر ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۹۰۸۴۳
سیاست داخلی

همزمانی داغ فساد ۳ میلیارد دلاری و طراحی لباس اسلامی اتاق عمل، آه از نهادها بلند کرد

نگاهی به میزان فقر و مشکلات اقتصادی در همان بیمارستان‌هایی که دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر دغدغه‌مند منطبق نبودن لباس‌های اتاق عمل آن با شعائر دینی است، نشان می‌دهد که مشکل اغلب بیماران مخارج بیمارستان و تامین داروست. دریغ که مسئولان در ستاد امر به معروف و نهی از منکر خانه ویران شده را رها کرده و در بند نقش ایوانند.

 روزنامه توسعه ایرانی نوشت:هنوز تب و تاب ماجرای «فساد سه میلیارد دلاری» در واردات چای و ماشین‌آلات فروکش نکرده بود که خبری به ظاهر بی‌ربط با ماجرای این فساد، آه از نهاد بسیاری بلند کرد. 

دیروز محمدحسین طاهر آکردی، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر از طراحی «لباس جراحی اسلامی بیماران» برای اتاق عمل خبر داده است. او هدف از این کار را رعایت «حدود شرعی» اعلام کرد. بسیاری در واکنش به این خبر، از کمبود شیرخشک و دارو و کمبود پرستار و مهاجرت پزشکان گفتند و سطح دغدغه مسئولان کشور را مورد سوال قرار دادند. بسیاری هم با اشاره‌ای به انواع و اقسام فسادها و رانت‌های لو رفته در سطوح مختلف کشور که آثار زیانبارش مدت‌ها اقتصاد کشور را تحت‌الشعاع خود قرار می‌دهد، به کنایه از لزوم «رعایت حدود شرعی» در سایر امور کشور، همچون «بیت‌المال» هم سخن به میان آوردند.

مسئله حجاب سرآمد همه امور مسئولان شده است

هرچند چالش حجاب و پوشش در کشور ما مسأله جدیدی نیست، اما از سال گذشته و در پی درگذشت مهسا امینی و بروز نافرمانی مدنی در این راستا، می‌توان به وضوح تمرکز و پافشاری حاکمیت بر موضوع حجاب را دید. درنهایت آنچه در عمل رخ داد این بود که هرچه تمرد در خیابان‌ها افزایش می‌یافت، فشار دستگاه‌های حاکمیتی نه تنها کم نمی‌شد، بلکه سیاقی عجیب‌تر و تندرویی بیش از همیشه پیدا می‌کرد. از راه‌اندازی قرارگاه حجاب و عفاف گرفته تا صدور و ابلاغ انواع بخشنامه‌ها در خصوص پوشش دانشجویان و پرسنل ادارات؛ از تصویب قانون عفاف و حجاب در مجلس گرفته تا ورود به سبک زندگی شهروندان.

اما این تندروی‌ها در حوزه پوشش و سبک زندگی شهروندان به این قوانین خلاصه نمی‌شد. خبرهای عجیب دیگری هم گاهی گزارش می‌شد که هر کدام در نوع خود نشان از پررنگ‌تر شدن تصمیم‌گیری افراطیون و تندروها داشت. از جمله آن می‌توان به خبر ممنوعیت کاشت ناخن یا تتو در آرایشگاه‌های مشهد یا خبر لغو کنسرت یک خواننده سنتی در اصفهان به دلیل حضور یک نوازنده زن اشاره کرد. چند ماه پیش هم،‌ معاون دادستانی کل کشور در نامه‌ای به وزارت بهداشت و درمان اعلام کرده بود، حضور مردان در بخش‌های درمانی زنان ممنوع است و از این نهاد خواسته بود دستور‌العمل‌های مورد نیاز برای این موضوع را اجرایی کند. او گفته بود که «حضور مردان در این بخش‌ها خلاف شرع است و باعث آسیب روحی به بیماران زن می‌شود».

این بخشنامه در حالی صادر شد که همین حالا هم برخی از بیمارستان‌های کشور با موج مهاجرت یا ترک شغل پرستاران و پزشکان و معضل شدید کمبود نیرو مواجه است.

 لباس جدید اتاق عمل در شبکه‌های اجتماعی!

دیروز اظهارات اخیر دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور در خصوص طراحی لباس بسیاری را به تعجب واداشت و واکنش‌های فراوانی را در شبکه‌های اجتماعی در پی داشت.

کاربری در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «در آینده‌ی خیلی نزدیک اصلا جراحی نخواهد ماند که بیمارش در اتاق عمل لباس طراحی شده جدید ستاد امر به معروف و نهی از منکر را بپوشد».

کاربر دیگری نوشت: «اینکه ما همواره دوست داریم چرخ را خودمان از نو اختراع کنیم، موضوع قابل تاملی است. لباس مورد نظر که قصد تغییر آن را دارید بر اساس استانداردها و مطالعات بین‌المللی طراحی شده تا در هنگام عمل، مانع کمک به بیمار نشود. آزمون و خطا در تغییر لباس بیمار ممکن است حیات افراد را به خطر بیندازد». 

کاربر دیگری نوشت: «یکی می‌مرد ز درد بینوایی، یکی می‌گفت خانم زردک می‌خواهی! ‌این ضرب‌المثل حکایت این‌ روزهای ماست؛ ملت تو صف شیرخشک و دارو پیر شدند، آقایان تنها مشکل حوزه بهداشت و درمان را شرعی بودن و نبودن لباس اتاق عمل تشخیص دادند!».

کاربری هم با اشاره به فساد مالی اخیر در کشور این طور گفت: «در کشوری که زیر پوست واردات چای آن می‌شود دست به فساد ۳میلیارد دلاری زد، دغدغه ستاد امر به معروف‌، اسلامی بودن لباس‌های جراحی اتاق عمل است».

اما برخی هم معتقدند در پس و پشت این طرح‌ها معمولا بودجه‌های قابل توجهی نهفته است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت. کاربری در ایکس نوشت: «متولیان و تولیدکنندگان لباس‌های اسلامی با سودای سود سرشار طراحی و تولید این لباس‌ها و تحمیل آن‌ها به گروه‌های مختلف اجتماعی، اینک قصد دارند با دخالت در امور پزشکی برای بیماران «لباس اسلامی» در اتاق عمل طراحی کنند».

اما آن سوی ماجرا هم افرادی هستند که در شبکه‌های اجتماعی از طراحی لباس پوشیده برای بیماران حمایت کرده‌اند. کاربری با انتشار تصاویری از لباس اتاق عمل نوشت: «خانم‌ها حاضرید با این لباس وارد اتاق عمل شوید؟ آقایون با اینکه ناموستون با این پوشش در محیط مختلط حاضر بشه مشکلی ندارید؟ همه جای لباس باز است، برا من پشتش را نبستند، دقیقا صحنه واقعی‌اش که شرم‌آور است».

همه چیز زیر سایه اقتصاد

در این میان برخی هم معتقدند، شاید اگر در کشوری زندگی می‌کردیم که مشکلات اقتصادی اینگونه با زندگی ما گره نخورده بود. هر روز با خبری از فساد و رانت و .... از خواب بر نمی‌خاستیم. تورم اینگونه امانمان را نبریده بود. بیماران تالاسمی و هموفیلی و سرطانی و سایر بیماران خاص نگران تامین داروی با کیفیت خود نبودند. بیمارستان‌ها هر روز خالی‌تر از متخصصان و پرستاران نمی‌شد. کیفیت آموزش به این روزگار نرسیده بود، هوا اینگونه ریه‌هایمان را زخمی نمی‌کرد و .... آن هنگام، دغدغه‌های امثال دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر هم اینگونه بخش قابل توجه جامعه را عصبانی نمی‌کرد. اما به عقیده بسیاری حضور شعائر مذهبی در جزئیات زندگیمان چنان پررنگ است که راه نفس کشیدن برایمان باقی نگذاشته است.

در همین باره علی نجفی‌توانا حقوقدان، با هشدار نسبت به تمرکز حاکمیت تنها بر موضوع پوشش گفت: «پرداختن به یک بخش از ارزش‌های دینی، که آن هم البته محل بحث است، و رها کردن ارزش‌هایی مانند عدالت اقتصادی، مدیریتی، اجتماعی و فرهنگی نقض قرض است».

نگاهی به میزان فقر و مشکلات اقتصادی در همان بیمارستان‌هایی که دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر دغدغه‌مند منطبق نبودن لباس‌های اتاق عمل آن با شعائر دینی است، نشان می‌دهد که مشکل اغلب بیماران مخارج بیمارستان و تامین داروست. دریغ که مسئولان در ستاد امر به معروف و نهی از منکر خانه ویران شده را رها کرده و در بند نقش ایوانند.

  • 18
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
ستاد امر به دزدی راه بندازید
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش