دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳
۱۱:۰۹ - ۰۸ آذر ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۹۰۴۰۷
سیاست داخلی

هاشمی‌طبا: اگر حواس مجلس، جمع شرایط حساس کشور بود برای گرین کارت ظریف وقت نداشت

هاشمی‌طبا,صحبت های هاشمی‌طبا درباره ظریف
مسئله تابعیت غیرایرانی فرزندان محمدجواد ظریف، به سوژه‌ای جدی در مجلس شورای اسلامی تبدیل شده است. محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، روز چهارشنبه ۷ آذر در پاسخ به حمید رسایی، که به مسئله تابعیت فرزندان ظریف نقد داشت، گفت: «طبق قانون این انتصاب غیرقانونی است و ان‌شاءالله دولت تدبیر می‌کند، ما هم طبیعتاً به عنوان مجلس اقدامات قانونی را پیگیری می‌کنیم و شکی در این نیست.»

حمید رسایی یک روز پیش از واکنش قالیباف گفته بود وزیر خارجهٔ پیشین ایران درباره مسئله تابعیت فرزندانش به ریش مجلس می‌خندد و چرا قوهٔ قضائیه و ریاست مجلس انتصاب ظریف را پیگیری و او را عزل نمی‌کنند؟ این موضوع که اغلب از سوی طیف پایداری و اصولگرایان تندرو به سوژه‌ای جدی تبدیل شده است، از سوی برخی دیگر از نمایندگان مجلس حائز اهمیت ارزیابی نمی‌شود. برای مثال، احمد بیگدلی، دیگر نمایندهٔ مجلس با بیان این‌که در مجلس «صبح تا شب فقط بحث ظریف است»، در واکنش به این صحبت‌ها گفت: «خواهش می‌کنم ظریف را از مملکت اخراج یا اعدام کنید، تا آقایان راحت شوند».

بر اساس قانون «تابعیت قهری»، فردی که مسئولیت حساس سیاسی دارد خودش یا فرزندانش نباید تابعیت کشور دیگری جز ایران داشته باشند. گزارش رسانه‌های ایران حاکی است که فرزندان محمدجواد ظریف تابعیت آمریکا را دارند. فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت، در حاشیه نشست هفتگی هیئت دولت در این خصوص به تسنیم گفت: «موضوع حضور آقای ظریف در دولت در معاونت حقوقی ریاست جمهوری دنبال می‌شود، این مسئله با تعامل دولت و مجلس، در حال پیگیری است و نتیجه نیز به اطلاع مردم خواهد رسید.»

با توجه به این شرایط پرسش‌هایی مطرح است از جمله این که حضور ظریف در دولت چه منافع یا مضراتی دارد و چرا تا این حد زیر ضرب نقد است؟

فرارو در گفتگو با مصطفی هاشمی طبا، سیاستمدار اصلاح طلب و عضو حزب کارگزاران سازندگی که پیشینه نامزدی انتخابات ریاست جمهوری را نیز دارد به بررسی این موضوع پرداخته است:

مهمترین سوژه فعلی کشور که باید حل شود گرین کارت است؟

مصطفی هاشمی طبا گفت: «اولین پاسخ به مسائلی که آقای قالیباف مطرح کرده این است که اصلا چرا باید وقت و انرژی مجلس شورای اسلامی با این همه دغدغه مهم صرف این نوع مسائل حاشیه‌ای شود؟ وقتی به این مسائل حاشیه‌ای پرداخته می‌شود سطح دغدغه‌ها و جایگاه مجلس هم از جایگاه خود خارج می‌شود. این بحث مشخصا یک بحث حقوقی است؛ بنابراین بحثی نیست که هر شخصی بخواهد روی آن اعمال نظر و هیاهو کند، در نتیجه بیشتر به نظر می‌رسد طرح این نوع مسائل و پررنگ شدنشان، حالت انحرافی دارد. اتفاقا فقط آقای ظریف نیست که درگیر ماجرای گرین کارت و اقامت است و ممکن است تعداد افراد بسیار بیشتری، چنین مسئله‌ای داشته باشند. اما در نهایت مطرح شدن این بحث در مجلس تماما انحرافی است و در شأن رئیس مجلس نیست پشت تریبون به آن بپردازد.»

وی افزود: «در حال حاضر مسائل مهمی در حوزه سیاست خارجی و داخلی داریم که هم بسیار حساس و هم حائز پیگیری‌های جدی هستند. از دور جدید مذاکرات هسته‌ای تا مسائلی مثل وضعیت تورم و سوخت و امثالهم، بنابراین سوال از نمایندگان و رئیس مجلس این است که آیا بین این همه مسئله مهم، واقعا مهمترین سوژه فعلی کشور که باید حل شود گرین کارت است؟ اگر حواس مجلس جمع شرایط حساس کشور باشد، دیگر وقتی برای حواشی و گرین کارت نخواهد داشت. در برنامه هفتم توسعه ایراد‌ها و نکاتی وجود دارد که بعید می‌دانم اگر از تعدادی از نمایندگان مجلس درباره آن بپرسیم مطلع باشند. آیا همه نمایندگان وقت گذاشته و با دقت برنامه هفتم را رصد و عیب یابی کرده اند؟ آیا برنامه‌ای که می‌خواهد آینده توسعه و پیشرفت کشور را تعیین کند، حداقل یک دور مطالعه و سپس تصویب شده است؟ به نظر می‌رسد این روز‌ها آن قدر که حواس مجلس به حواشی پرت شده است، به اصل مطالب متمرکز نشده و نتیجه هم این می‌شود که رئیس مجلس درباره نقت هم می‌گوید «زمانی بود که در مواجهه با تهدیدات دشمنان می‌گفتیم نفت را روی شما می‌بندیم و اهرم تهدید ما بود، اما امروز و با این وضعیت کدام نفت را می‌بندیم و کدام بازار را داریم؟». اتفاقا پاسخ سوال امروز درباره آقای ظریف را دیروز خود آقای قالیباف داده و همین جا است. مملکت با مشکلات بزرگی مواجه است، چون به جای پرداختن به موضوعات مهمی که باید به سرعت رفع و رجوع شود، درگیر حاشیه‌ها شده ایم.»

چرا برخی تازه حالا یاد تابعیت فرزندان ظریف افتاده اند؟

این کاندیدای پیشین ریاست جمهوری کشور در ادامه گفت: «من معتقدم هر چه قانون می‌گوید باید عمل شود و این بحث آقای ظریف و سایرینی که درگیر ماجرای تابعیت و گرین کارت هستند را هم باید قانون تعیین تکلیف کند. ماجرا نه پیچیده است و نه نیاز به حاشیه و جنجال دارد. این سوال هم مطرح است که چطور آقای ظریف این همه مدت در دستگاه دیپلماسی بوده و در سمت وزیر امور خارجه هم قرار داشته و آب از آب تکان نخورده یا اعتراضی نشده است؟ چرا برخی تازه حالا یاد تابعیت فرزندان ظریف افتاده اند؟ یعنی سیستم اطلاعاتی کشور از این موضوع بی اطلاع بوده؟ آن زمان که آقای ظریف در راس تیم مذاکره کننده بود، هیچکس هویت ایشان و خانواده اش را رصد نکرده بود و ناگهان اکنون یادشان افتاده؟ این که واقعا به لحاظ حقوقی تکلیف ایشان در دولت چگونه است را قانون می‌تواند صراحتا و شفاف بگوید و اتفاقا من هم معتقدم بر اساس قانون باید برخورد شود، با این وجود صحن مجلس را جایی نمی‌دانم که این ماجرا پیگیری شود. عناصر حقوقی می‌توانند به سرعت و با دقت این ماجرا را پیگیری کنند. طرح‌ها و لوایح مجلس باید در رابطه با مسائل کشور باشد نه اشخاص و خانواده‌های اشخاص.»

وی افزود: «مراجع مختلف قضایی در کشور ما حضور دارند و در راس آن قوه قضاییه می‌تواند مشکلات را بررسی و صراحتا اعلام کند. دفتر حقوقی رئیس جمهور و مجلس هم می‌توانند این موضوعات را پیگیری کنند. اما آیا آقای ظریف نباشد، مسائل کشور حل می‌شود؟ برخی آقایان به شکلی برخورد می‌کنند که گویی مجلس هیچ کاری ندارد، همه امور کشور ختم به خیر شده و تنها معضل باقی مانده همین یک نفر (ظریف) است. به اعتقاد من بهتر است مجلس پیگیری این موضوع را به نهاد‌های قضایی واگذار کرده و وقت خود را صرف مشکلات کشور کند.»

  • 11
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش